Contribute
Register

New MSI BIOS update breaks Hackintosh?

Joined
Dec 26, 2015
Messages
34
Motherboard
MSI H310M Pro - VH
CPU
i3 8100
Graphics
UHD 630 / GT 610
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I have MSI H310M Pro VH motherboard and have been trying to get Hackintosh working on it and so far things have been tricky. Firstly since its an H310 motherboard with only HDMI and VGA to work with, had trouble getting connector patches to work properly (little glitchy still but working on it since HDMI had a blank screen). But recently everything except Sleep/Wake (probably due to patching) and DRM has been working fine. I use the 8100 and geekbench on the 10.14.3 supplemental shows as much as 15000 on Multi-core and things have been working fine.

But recently MSI motherboards have gotten BIOS updates that refuse to boot hackintosh. I tried the older bios, just one version earlier, and it works fine. But the latest BIOS seems to break it. "AMFILoadTrustedKeysFromNVRam: " this is the error which has something to do with NVRAM ... I tried the free2000 efi (which I was already using ) and the latest AptioMemoryFix from clover. If anyone has a workaround for this please do let me know otherwise , there will be more of this on forums for MSI boards .. Ive been searching for a while and everyone who updated MSI BIOS in the last few months are reporting hackintosh not booting and downgrading worked. I hope this helps anyone looking for this, because downgrading BIOS may not always be safe and newer boards may come with a newer BIOS which may not be even possible to downgrade.
 

Attachments

Joined
Dec 26, 2015
Messages
34
Motherboard
MSI H310M Pro - VH
CPU
i3 8100
Graphics
UHD 630 / GT 610
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I have MSI H310M Pro VH motherboard and have been trying to get Hackintosh working on it and so far things have been tricky. Firstly since its an H310 motherboard with only HDMI and VGA to work with, had trouble getting connector patches to work properly (little glitchy still but working on it since HDMI had a blank screen). But recently everything except Sleep/Wake (probably due to patching) and DRM has been working fine. I use the 8100 and geekbench on the 10.14.3 supplemental shows as much as 15000 on Multi-core and things have been working fine.

But recently MSI motherboards have gotten BIOS updates that refuse to boot hackintosh. I tried the older bios, just one version earlier, and it works fine. But the latest BIOS seems to break it. "AMFILoadTrustedKeysFromNVRam: " this is the error which has something to do with NVRAM ... I tried the free2000 efi (which I was already using ) and the latest AptioMemoryFix from clover. If anyone has a workaround for this please do let me know otherwise , there will be more of this on forums for MSI boards .. Ive been searching for a while and everyone who updated MSI BIOS in the last few months are reporting hackintosh not booting and downgrading worked. I hope this helps anyone looking for this, because downgrading BIOS may not always be safe and newer boards may come with a newer BIOS which may not be even possible to downgrade.
Update : OSxAptioFix3Drv-64.efi seems to get me a boot currently. So anyone with BIOS issues may want to try that. I removed free2000 from the EFI above and also AptioMemoryFix.
 
Joined
Jul 11, 2015
Messages
167
Motherboard
ASUS Maximus Gene VIII
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
I rarely update motherboard BIOS for the above reason to avoid problems with OS. Only update if it will support newer processors, memory modules or known bug issues that affects your system. Otherwise, leave it as it is. MacOS usually works better with old BIOS and flashing newer BIOS is asking for trouble.
 
Joined
May 4, 2016
Messages
56
Motherboard
Asus Strix B360-I
CPU
i5-9400F
Graphics
GT 730
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
I'm build:
Motherboard MSI H310I PRO (Bios V1.3)
I5-9400F
Nvidia GT 730
Ram 16 GB
SSD EVO 850

Try to run install high sierra / mojave but stuck in aple logo.
Can you help me?
 
Joined
Dec 26, 2015
Messages
34
Motherboard
MSI H310M Pro - VH
CPU
i3 8100
Graphics
UHD 630 / GT 610
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I'm build:
Motherboard MSI H310I PRO (Bios V1.3)
I5-9400F
Nvidia GT 730
Ram 16 GB
SSD EVO 850

Try to run install high sierra / mojave but stuck in aple logo.
Can you help me?
Yaaaayyy... I'm success on mojave now.. thanksss... Just Update bios to version 14..
Ah sorry for late reply. Did my EFI work ? The new bios does have issues, but the EFI I have uploaded works now for Mojave. I don't have a discrete GPU so no idea how to get that to work.
 
Joined
Dec 26, 2015
Messages
34
Motherboard
MSI H310M Pro - VH
CPU
i3 8100
Graphics
UHD 630 / GT 610
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Ah sorry for late reply. Did my EFI work ? The new bios does have issues, but the EFI I have uploaded works now for Mojave. I don't have a discrete GPU so no idea how to get that to work.
there are new updates upto 17 btw. But as people have suggested, if you dont want to break your hackintosh dont update.
 
Joined
May 4, 2016
Messages
56
Motherboard
Asus Strix B360-I
CPU
i5-9400F
Graphics
GT 730
Mac
MacBook
Mobile Phone
Android
there are new updates upto 17 btw. But as people have suggested, if you dont want to break your hackintosh dont update.
I think there might be something wrong with your config.plist. I have updated the bios to version 7B80v15 and can still boot to hackintosh.
Please give me your hackintosh photo when booting, also efi folder.
 
Top