Contribute
Register

MultiBeast 6.3 Update

Status
Not open for further replies.

ModBot

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,363
Motherboard
01010
CPU
10101
Graphics
01010
Joined
Sep 21, 2013
Messages
10
Motherboard
Asus Sabertooth z87
CPU
4770k
Graphics
gtx 770
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
"This bootloader is not supported" appears 2 times on the left top corner of the screen right after I select os X partition. But still, boots fine. Tried several options but the audio doesn't work. In older version, I had to copy the /Extra folder to the EFI partition in order to make it work. not sure if i dont have to do that anymore. but please let me know.

Asus Sabertooth z87Inter i7 4770kEVGA gtx 760
 
Joined
Aug 8, 2012
Messages
24
Motherboard
ASUS P8Z77 I-Deluxe
CPU
3770K
Graphics
EVGA GTX680SC
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Article: MultiBeast 6.3 Update

Most everything works great for me. Fixed stuttering audio via DP/HDMI on my GTX680 (yes!) my only issue if that HWMonitor crashes. Any ideas out there? Tried reinstalling manually, but nada. Here's a snippet of the thread that crashed:

Code:
Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   com.apple.iokit.SMARTLib       0x000000010cf6d162 ATASMARTClient::sStop(void*) + 12
1   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b309723 -[HWMATASmartInterfaceWrapper releaseInterface] + 131
2   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b309763 -[HWMATASmartInterfaceWrapper dealloc] + 51
3   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b303af6 +[HWMATASmartInterfaceWrapper wrapperWithService:productName:firmware:bsdName:isRotational:] + 1366
4   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b30c4c4 -[HWMAtaSmartSensor internalUpdateValue] + 484
5   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b2bda1e -[HWMSensor doUpdateValue] + 46
6   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b2dc4b6 -[HWMEngine insertAtaSmartSensorFromDictionary:group:] + 1190
7   org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b2d3b7f __45-[HWMEngine systemDidAddBlockStorageDevices:]_block_invoke + 463
8   com.apple.Foundation           0x00007fff84f580b5 -[NSBlockOperation main] + 75
9   com.apple.Foundation           0x00007fff84f378a1 -[__NSOperationInternal _start:] + 631
10  com.apple.Foundation           0x00007fff84f3754b __NSOQSchedule_f + 64
11  libdispatch.dylib              0x00007fff849302ad _dispatch_client_callout + 8
12  libdispatch.dylib              0x00007fff84937f03 _dispatch_main_queue_callback_4CF + 333
13  com.apple.CoreFoundation       0x00007fff8d6675a9 __CFRUNLOOP_IS_SERVICING_THE_MAIN_DISPATCH_QUEUE__ + 9
14  com.apple.CoreFoundation       0x00007fff8d6227c4 __CFRunLoopRun + 1636
15  com.apple.CoreFoundation       0x00007fff8d621f25 CFRunLoopRunSpecific + 309
16  com.apple.HIToolbox            0x00007fff8b7dda0d RunCurrentEventLoopInMode + 226
17  com.apple.HIToolbox            0x00007fff8b7dd7b7 ReceiveNextEventCommon + 479
18  com.apple.HIToolbox            0x00007fff8b7dd5bc _BlockUntilNextEventMatchingListInModeWithFilter + 65
19  com.apple.AppKit               0x00007fff8a7933de _DPSNextEvent + 1434
20  com.apple.AppKit               0x00007fff8a792a2b -[NSApplication nextEventMatchingMask:untilDate:inMode:dequeue:] + 122
21  com.apple.AppKit               0x00007fff8a786b2c -[NSApplication run] + 553
22  com.apple.AppKit               0x00007fff8a771913 NSApplicationMain + 940
23  org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b2b2132 main + 34
24  org.hwsensors.HWMonitor        0x000000010b2b12a4 start + 52
 
Joined
Mar 3, 2011
Messages
1
Motherboard
I still didn't
CPU
read the
Graphics
Rules!
I'm so grateful for everything you guys do here, I couldn't be happier with my CustoMac Mini Deluxe. This beast is completely stable and incredibly fast
 
Joined
Aug 9, 2012
Messages
35
Motherboard
Gigabyte Z77-UD5H
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Article: MultiBeast 6.3 Update

There appears to be an issue that was introduced in HWMonitor 6.7.x with eSATA attached drives. An error condition is not being handled properly and the app crashes. Try unmounting and removing/turning off your eSATA drive(s) then launch HWMonitor. You can turn your drives on afterword.

If you don't have an eSATA drive connected, it may be HDD specific. I have only had issues with eSATA.
 
Joined
Jun 14, 2014
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Just FYI to others trying to use the Gmyle PCiExpress/34 USB 3.0 adapter in a 17 inch macbook pro running Mavericks - the multibeast mavericks usb 3 driver didn't work for me, but I ran multibeast 5.2.1 and using the CalDigit driver made it work for some reason. if you're having problems getting the card to work, just try that version of multibeast and your luck might change.
 

Obvious Answer Man

Super Moderator
Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,390
Article: MultiBeast 6.3 Update

help! currently on GA Z87n Wifi and installed new multibeast w/ Chimera 3.0.1. Just installed windows 8.1 and then went to multibeaset to install chimera for dual boot. Suddenly audio stopped working. I can't find hardware anywhere in sound preferences and there is no audio :(. Audio works on windows however now.
This thread is not for troubleshooting or assistance.

Post for help in the appropriate forum.
 
Joined
Nov 28, 2010
Messages
7
Motherboard
ASUS Z87-PRO
CPU
i7-4770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hello Tony, thank you for providing this tool.

On my board (ASUS B85M-G) the onboard Ethernet NIC (Realtek 8111G(R)) using the v1.2 8111 driver by Mieze is pretty unstable; the driver resets the chip on high network loads plus SMB is extremely slow.

As I explain here, this driver works fine without resets and with blazing fast SMB.

May I propose that you include that driver also on the next MultiBeast version?
 
Joined
Mar 5, 2013
Messages
7
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
CPU
i5 > Need full CPU model number > See Forum Rules!
Graphics
GTX 660
Classic Mac
  1. PowerBook
  2. Xserve
Mobile Phone
  1. iOS
i have a z77-ds3h and after doing a clean install of 10.9.3 and trying again with 10.9.4 upon first boot ethernet works but after multibeast ethernet is broken.
 
Status
Not open for further replies.
Top