macOS High Sierra Public Beta 6 is Now Available

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by tonymacx86, Aug 23, 2017.

  1. tonymacx86

    tonymacx86 Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    8,386
    Mobo:
    GA-Z270X-UD5
    CPU:
    Core i3-7100
    Graphics:
    HD 630
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Apple, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 2:08 AM #1
    tonymacx86

    tonymacx86 Administrator Staff Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    8,386
    Mobo:
    GA-Z270X-UD5
    CPU:
    Core i3-7100
    Graphics:
    HD 630
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Apple, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    [​IMG]
    The macOS High Sierra 10.13 Public Beta 6 is now available. Apple wants as many users as possible to test macOS High Sierra to provide constructive feedback before the official release later this fall. To participate in the free Public Beta, you must enroll in the Apple Beta Software Program using your Apple ID.

    Enroll in the Free Apple Beta Software Program
    https://beta.apple.com/sp/betaprogram/welcome

    This site will allow discussion of this software and its installation for those who have enrolled. Users can post for support in the following areas: High Sierra Desktop Support, High Sierra Desktop Guides, High Sierra Laptop Support and High Sierra Laptop Guides.

    If you're installing the Public Beta, let us know how it goes!

    Related:
    macOS High Sierra Public Beta 5 is Now Available
    macOS High Sierra Public Beta 4 is Now Available
    macOS High Sierra Public Beta 3 is Now Available
    macOS High Sierra Public Beta 2 is Now Available
    macOS High Sierra Public Beta is Now Available
    How to Create a macOS High Sierra Public Beta Installation USB
    Introducing the macOS High Sierra Critter!
    High Sierra Desktop Support
    High Sierra Desktop Guides
    High Sierra Laptop Support
    High Sierra Laptop Guides
    Apple Reveals macOS High Sierra at WWDC - Available Fall 2017
     
  2. ITzTravelInTime

    ITzTravelInTime

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    29
    Mobo:
    ASUS Sabertooth Z87
    CPU:
    Intel Core i7 4770k
    Graphics:
    GeForce GTX 960 ASUS Strix
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 2:15 AM #2
    ITzTravelInTime

    ITzTravelInTime

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    29
    Mobo:
    ASUS Sabertooth Z87
    CPU:
    Intel Core i7 4770k
    Graphics:
    GeForce GTX 960 ASUS Strix
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Which changements?
     
  3. LA3

    LA3

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87M-D3H
    CPU:
    3.3 GHz Intel Core i5
    Graphics:
    Intel 4600 on board
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    Classic, iBook, iMac, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 5:01 AM #3
    LA3

    LA3

    Joined:
    Aug 2, 2014
    Messages:
    20
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87M-D3H
    CPU:
    3.3 GHz Intel Core i5
    Graphics:
    Intel 4600 on board
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Classic Mac:
    Classic, iBook, iMac, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Just installed Version 7 from App Store. Now About this Mac shows I have macOS High Sierra Version 10.13 Beta (17A352a).
    [​IMG]
     
  4. GhostHitWall

    GhostHitWall

    Joined:
    Sep 26, 2015
    Messages:
    121
    Mobo:
    Gigabyte H270N WiFi
    CPU:
    i5-7500
    Graphics:
    Quadro K1200
    Mac:
    MacBook Pro
    Aug 23, 2017 at 8:27 AM #4
    GhostHitWall

    GhostHitWall

    Joined:
    Sep 26, 2015
    Messages:
    121
    Mobo:
    Gigabyte H270N WiFi
    CPU:
    i5-7500
    Graphics:
    Quadro K1200
    Mac:
    MacBook Pro
    Could anyone confirm HD630 sleep/wake working or not on public beta 6?
     
  5. esafeddie

    esafeddie

    Joined:
    Mar 9, 2012
    Messages:
    1,444
    Mobo:
    GA-Z87X-OC Force, GA-EX58-UD3R
    CPU:
    Processor 3.50 Ghz Intel Core i7-4770k
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5770
    Mac:
    iMac, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 9:11 AM #5
    esafeddie

    esafeddie

    Joined:
    Mar 9, 2012
    Messages:
    1,444
    Mobo:
    GA-Z87X-OC Force, GA-EX58-UD3R
    CPU:
    Processor 3.50 Ghz Intel Core i7-4770k
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5770
    Mac:
    iMac, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Unfortunately that is also not working on mine which worked before and yet some others report sleep/wake is working for them. I am using a discrete card albeit no drivers for it as yet, don't know if one needs to tweak ones dsdt to get sleep to work. I have the notion to wait until the fall release before poking around too much. Screen Shot 2017-08-23 at 08.58.19.png
     
    GhostHitWall likes this.
  6. ICEVISION

    ICEVISION

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asus x99 AII | Gigabyte z270 Gaming 7
    CPU:
    Intel I7 6950x | i7 7700k
    Graphics:
    AMD RX VEGA 64 | RX580
    Mac:
    iMac, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 1:49 PM #6
    ICEVISION

    ICEVISION

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asus x99 AII | Gigabyte z270 Gaming 7
    CPU:
    Intel I7 6950x | i7 7700k
    Graphics:
    AMD RX VEGA 64 | RX580
    Mac:
    iMac, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Screen Shot 2017-08-23 at 15.46.18.jpg
     
  7. johnnyx86

    johnnyx86

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    72
    Mobo:
    Intel NUC6I3SYH
    CPU:
    i3-6100U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 520 (1920 x 1080)
    Aug 23, 2017 at 3:31 PM #7
    johnnyx86

    johnnyx86

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    72
    Mobo:
    Intel NUC6I3SYH
    CPU:
    i3-6100U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 520 (1920 x 1080)
    Apparently as can be seen the "about the mac" and the terminal displays two sysdef. Any idea how to correct this? You may want to see my disk layout as well.
     

    Attached Files:

    • About This mac.png  (23.8 KB, 191 views)
    • Terminal.png  (4.9 KB, 202 views)
    • disk layout.png  (83.6 KB, 202 views)
  8. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    162,173
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 3:33 PM #8
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    162,173
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Terminal is just showing what you have set in SysPrefs->Sharing->Computer Name.
     
  9. johnnyx86

    johnnyx86

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    72
    Mobo:
    Intel NUC6I3SYH
    CPU:
    i3-6100U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 520 (1920 x 1080)
    Aug 23, 2017 at 3:41 PM #9
    johnnyx86

    johnnyx86

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    72
    Mobo:
    Intel NUC6I3SYH
    CPU:
    i3-6100U
    Graphics:
    Intel HD Graphics 520 (1920 x 1080)
    My bad. Didn't realise that but how do I get back my CPU speed. The CPU speed is 2300 MHz however in the "about the Mac" it shows as 3.54GHz. I did changed the CPU frequency in config.plist but to no avail.
     
  10. aol

    aol

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    421
    Mobo:
    GA-Z170X-UD3 rev 1.0
    CPU:
    Intel i7 6700k
    Graphics:
    GA 1060 6GB WF
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 23, 2017 at 3:48 PM #10
    aol

    aol

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    421
    Mobo:
    GA-Z170X-UD3 rev 1.0
    CPU:
    Intel i7 6700k
    Graphics:
    GA 1060 6GB WF
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Least painful upgrade yet between betas. I have heard that you no longer need to boot from an EFI without EmuVariables64 kext but I did anyway:
    - use App Store update, click restart when prompted
    - boot from USB stick Clover with no EmuVariables64 kext, select "installer" partition (seemingly a temporary partition the installer creates and destroys when done)
    - arrive at secondary installer, let installer run, reboot
    - boot as normal to working new beta

    Again I've heard that EmuVariables64 no longer causes the osinstall.mpkg error during secondary install with this latest beta but haven't tested.

    As far as apfs.efi, since I am on an APFS drive, I believe that you need at least the minus 1 generation of apfs.efi in your Clover. I always make a habit of deleting and redownloading the full "install macOS high Sierra beta" app and pulling apfs.efi out and replacing in my Clover install right away.

    As far as ethernet, graphics and sound, I'm on a Pascal card and followed another thread to get partial Pascal support which involves using several custom installers (an patched installer that skips the OS version check, a utility that modifies the NvidiaWeb kext for OS version, and overwriting /S/L/E/AppleGraphicsControl.kext with the 10.12.6 version; after all that, while dual monitors work and "About this Mac" displays correctly, it's almost as glitchy as VESA mode). Ethernet works with the 10.12.x kext for my system, and I haven't bothered with sound as I get USB sound through my Apple display OOB.
     
    mrclassicrecord likes this.

Share This Page