Contribute
Register

macOS 10.14.4 Update

Joined
Feb 15, 2018
Messages
163
Motherboard
Aorus x299 Gaming 7 Pro
CPU
I9-7960X
Graphics
RTX 2080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Just in case, I will like to share my experience.

I updated from .3 to .4 without any issue."flawlessly". But I been doing or using the same routine for years. I always update. But then a few days later, I always reinstall the macOS and make a new backup. I like to keep everything clean and organized

So, after I attempted to clean install .4, i was having nothing but trouble. But updated from version .3 to version .4 without any problem. Weird!

Then I decided to update Clover to the latest version, version 4910. After that, the installer loaded completely, and I made the new installation.

So, while the previous version of clover was booting .4 just fine, it didn't want to or refuses to load the installer. Only after I updated Clover to the latest version, then .4 installer loaded and installed.

I hope this help someone who might be having the same issue and don't know what is the problem. I think that's why it is always good or recommended to update Clover after Apple releases a new major update.

Sorry for my broken down English.

Regards.
 

tonymacx86

Administrator
Staff member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
8,498
Motherboard
GA-Z270X-UD5
CPU
Core i3-7100
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Apple, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Thanks to all for posting your comments about this update!

Added the following to the top post:
An updated MultiBeast will be released with these changes.
 
Last edited:
Joined
Dec 13, 2018
Messages
1
Motherboard
GA-Z390-UD
CPU
i7- 8700
Graphics
NVIDIA GeForce GT 710 2 GB
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
Unfortunately it doesn't work I will try again
 
Last edited:
Joined
Dec 24, 2015
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA‑Z170X‑Gaming 3
CPU
i7‑6700K
Graphics
RX 570
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Note: anyone updating clover make sure to select the “Customize” tab on the left before instal option. Go to the Drivers64EFI folder and manually select “apfsautoloader”, and “aptiomemoryfix”.
Before rebooting mount your EFI and check Drivers64EFI folder and check that they installed, then remove apfsEFI if it’s there from previous clover build and also OSXAptiofixdriver(s) as well. Aptiomemoryfix replaces that and will not work right if both are there.

Thanks!! Did this and it worked for me now, Kept hanging on update screen although I had updated Clover already.
 
Joined
Jun 5, 2015
Messages
3
Motherboard
Gigabyte H97M-HD3
CPU
i5
Graphics
HD 4600
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Update Clover, Lilu, WhateverGreen and the installation went without problems for me.
Thank you
 
Joined
Oct 3, 2011
Messages
64
Motherboard
GA-H97-D3H
CPU
i5-4570
Graphics
HD4600, GIGABYTE Radeon RX 580 Gaming 8G
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
The ALC1150 has a silent problem after sleep. I hope that the GregP9999 accessory can solve this problem, but it has not been tested yet.

Motherboard Asus b85-pro gamer silent after sleep in mojave 10.14.4,
Inject ID in a variety of ways, still silent after sleep

Clover config.plist + DSDT + SSDT-HDEF.aml
--------------------------------------------------
The AppleALC.kext provided in the attachment seems to perfectly solve the silent problem after ALC1150 sleeps.
Can confirm that the kext from @GregP9999 is also working on my build with ALC1150. Sound after sleep is still there. Thank you.
 
Joined
Apr 25, 2017
Messages
17
Motherboard
Gigabyte GA-Z370-HD3P
CPU
i5-9600K
Graphics
UHD 630
Classic Mac
iBook
Mobile Phone
Android, iOS
Hi! do you say that with this update, Mojave supports Intel Graphics UHD 630 native now?
So, you had made a video patch in config.plist with hackintool (platformId, etc)... and now it is not necessary?

Can you explain something more about this?

thanks!
Yes just like you said:
Before the update:
IntelGFX: 0x59128086
Checked: Inject Intel
ig-platform-id: 0x59120000
Result: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

After the update:
IntelGFX: 0x0
Unchecked: Inject Intel
ig-platform-id: clear the value
Result: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Here are the kext that I have installed:
AppleALC
FakeSMC (ofcourse)
IntelMausiEthernet
Lilu (I don't think that I have to use this now, but didn't tested it)
Whatevergreen (I don't think that I have to use this now, but didn't tested it)
 
Last edited:
Joined
Nov 8, 2011
Messages
38
Motherboard
Z370 HD3 (UEFI F7)
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Updated Clover (4910), Lilu, WEG and AppleALC. Currently using a headless configuration with platform ID (0x3E920003) and inject Intel. Used system update and got 10.14.4 with three reboots in about 15-20 minutes. All in all very smooth update. Audio works, USB 3 works (custom SSDT), nothing seems to be broken.

395774
395775
 
Joined
Sep 21, 2013
Messages
442
Motherboard
GA-Z370 AORUS Gaming 7-F13v2
CPU
i7-8700K OC 5 GHz
Graphics
RX 580
Mac
MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Classic, iBook, Performa, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
This video processing display right above ^ -I've never found it via System Info, etc. Is it a special app?
I never get the "Hardware Accelerated" logo on my "About" page, though everything seems to work.
BTW, love the logo!
Overlay Systems and GPU stuff.png
 
Joined
Sep 6, 2016
Messages
1
Did not update clover, and upon reboot the computer attempted to boot from the installer preboot partition to drive the install - but it hung with the progress bar and Apple logo. It complained about "unsupported CPU" or something when I turned on verbose from clover.

Updated to the latest bleeding-edge clover (r4910): https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/latest/download
Restarted the update and it successfully ran.

I would say that yes, updating clover should be everyone's first step before attempting this update.
 
Last edited:
Top