Contribute
Register

macOS 10.12.6 Update

Joined
Aug 11, 2016
Messages
193
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 590
Mobile Phone
Android
Can anyone help me on why my start time has increased to 2 minutes? I haven't made any chances to the computer.
 

Attachments

Joined
Aug 11, 2016
Messages
193
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 590
Mobile Phone
Android
I would look at doing some disk checks in the first instance with Disk utility.
What makes you think it's a MacOS issue? Do you mean run first aid in Disk utility?

To me, the slow down seems to be in the bios launch and clover startup time. Once the Apple screen appears with the process bar it boots up quickly from there
 
Joined
Apr 9, 2017
Messages
54
Motherboard
Asus Z170M-PLUS
CPU
i7 6700K
Graphics
RX570
Mac
iMac
What makes you think it's a MacOS issue? Do you mean run first aid in Disk utility?

To me, the slow down seems to be in the bios launch and clover startup time. Once the Apple screen appears with the process bar it boots up quickly from there
Clover EFI partition is part of the main drive so worth a check. Have you updated Clover recently?
 
Joined
Aug 11, 2016
Messages
193
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 590
Mobile Phone
Android
Clover EFI partition is part of the main drive so worth a check. Have you updated Clover recently?
I haven't updated clover since I did a clean install to 10.12.6. Should I update it?
 
Joined
Apr 9, 2017
Messages
54
Motherboard
Asus Z170M-PLUS
CPU
i7 6700K
Graphics
RX570
Mac
iMac
It’s unlikely that’s the issue if it’s been working fine up until recently. I however always update my clover as this has never caused me issues. Your mileage may vary.
 
Joined
Sep 28, 2011
Messages
242
Motherboard
GA-Z68XP-UD3
CPU
i7
Graphics
GTX 560
Classic Mac
LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
I've also noticed a long boot time.. This is with Clover 4411. Going to try 4439 see if it helps.
 
Joined
Sep 28, 2011
Messages
242
Motherboard
GA-Z68XP-UD3
CPU
i7
Graphics
GTX 560
Classic Mac
LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Installed Clover 4439. The first boot was slow. Computer froze after 10 minutes (don't fix what ain't broke!). The second reboot was way faster. Hoping my computer doesn't freeze or I'm going back the 1411.
 
Joined
Aug 11, 2016
Messages
193
Motherboard
GA-Z170X-UD5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 590
Mobile Phone
Android
Updated clover and no changes. Bios screen and clover efi takes forever to load
 

Top