Contribute
Register

How to Prepare for Big Sur

Joined
Oct 17, 2012
Messages
22
Motherboard
ASUS H110T - Clover
CPU
i5-7500
Graphics
UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hiya, after reading all this thread I believe the best thing to do is to stay with Catalina on my Intel Hackie. Big Sur does not add any great improvements and I will surely not build an ARM Hacckie in the near future. As I said in an earlier post, the Intel Hackie will be gone if Apple really stops support for Intel Macs: they will all be gone and will be sold cheaply second hand!!

I shall try Big Sur but do not think I will keep it running on my Intel i5 .... I'll stick with Catalina
 
Joined
Oct 12, 2020
Messages
6
Motherboard
Gigabyte GA-B250M-D2V
CPU
i5-7400
Graphics
GT710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I tried updating to 17,1 from 14,2, but ended up in trouble. The apple logo appears and after some progress, it was stuck with gioscreenlockstate 3. I had to revert the config to 14,2 to make it work. Any insights?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,830
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,830
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 12, 2020
Messages
6
Motherboard
Gigabyte GA-B250M-D2V
CPU
i5-7400
Graphics
GT710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
CPU is just for your CPU, please amend with speed as well
Did't see an option to add RAM, so added with CPU. Removed that and added cpu speed. New to the forum, so getting used to it
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,830
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Did't see an option to add RAM, so added with CPU. Removed that and added cpu speed. New to the forum, so getting used to it
yes, as mentioned, CPU is just for your CPU

now you have setup your profile correctly, you can use iMac18,3 smbios
 
Joined
May 31, 2011
Messages
13
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
GT 640
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I am also looking to move away from my iMac 13,2 definition which has worked wonderfully up till now. Any hint on what I should try with my older system?
 

Sniki

Moderator
Joined
Jan 5, 2016
Messages
2,316
Motherboard
HP Elite 8300 SFF
CPU
i7-3770
Graphics
HD 3000 | GTX 1650 LP
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
From my experience there are only two values that allow you to properly sign in and use iMessage without getting a single error code.

MLB (Board Serial Number) and ROM, if you take those two values from a real mac hardware that is either discontinued or damaged, generate your own unique(unused) serial number according to the SMBIOS that you want to use and your own UUID, paste the MLB and ROM taken from that Mac, you have 100% successful sign-in rate and never get any error.

Newer AppleID(s) no matter if all values are correctly generated and properly match, you won't be able to ever sign in to iMessage, you will get the error with customer code and have to call Apple, even that route didn't work on my case and simply gave up, grabbed a few old non usable MLB and ROM pairs for my devices and use that way.
 
Top