Contribute
Register

How to Install OS X Mavericks using Clover

Joined
Jan 8, 2012
Messages
105
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD5H
CPU
i7-4790k
Graphics
EVGA GTX 760
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm having a problem booting from the USB flash drive on a motherboard GA-Z87X-UD5H. I had a bad usb flash drive. I just got a new one today everything works fine. Great work on Clover.

I have your same mb and I think your same problem. I'm able to install with -x and cpus=1, but after the installation of multibeast I'm unable to start mavericks. Can you tell me how I can solve this problem? My system hangs on AppleKeyStore starting
 
Joined
Sep 11, 2012
Messages
24
Motherboard
QUAD
CPU
2,5
Graphics
NVIDIA
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Clover is working so well on my system

Hardware:

Gigabyte B75M-D3H, Rev 1.2, BIOS F15
Intel i5 3570k
Gigabyte GeForce GT640
4GB x2
Team Xtreme S3 120GB SSD

Installation:

OSX 10.9.2
Clover r2636, (Legacy Mode) and (Custom Install: UEFI-Capable Systems) settings is used
Standard Config.plist is used
View attachment 87463

Thanks for Tony's guide, it is so useful


Hi It was,

Sorry for my bad Englsih..
I have too the same motherboard B75M-D3H

But i can't install mavericks on my system.
Can you help my how you create the USB installer??
Please help me...
Thnx!!
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
797
Motherboard
GA-Z77N-WIFI-F3-Clover
CPU
E3-1225 v2
Graphics
GT 640 | P4000
Mac
  1. Mac mini
Hi It was,

Sorry for my bad Englsih..
I have too the same motherboard B75M-D3H

But i can't install mavericks on my system.
Can you help my how you create the USB installer??
Please help me...
Thnx!!

the steps are clearly stated in this thread, see the 1st post

which steps do you have problem
 
Joined
Sep 11, 2012
Messages
24
Motherboard
QUAD
CPU
2,5
Graphics
NVIDIA
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Clover is working so well on my system

Hardware:

Gigabyte B75M-D3H, Rev 1.2, BIOS F15
Intel i5 3570k
Gigabyte GeForce GT640
4GB x2
Team Xtreme S3 120GB SSD

Installation:

OSX 10.9.2
Clover r2636, (Legacy Mode) and (Custom Install: UEFI-Capable Systems) settings is used
Standard Config.plist is used
View attachment 87463

Thanks for Tony's guide, it is so useful


Hi It was,

Sorry for my bad Englsih..
I have too the same motherboard B75M-D3H

But i can't install mavericks on my system.
Can you help my how you create the USB installer??
Please help me...
Thnx!!
 
Joined
May 16, 2011
Messages
37
CPU
i7-940
Graphics
GTX 560 TI
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, I have question about installing Clover bootloader. Can i add some drivers from "UEFI64bit", because I don't have UEFI motherboard (Gigabyte X58A-OC).

So what is your recommendations for install? Thanks.
 
Joined
Feb 17, 2011
Messages
44
Motherboard
GA-Z87MX-D3H
CPU
i7-4770S
Graphics
HD4600
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
After iMessage giving me a hard time I decided to finally move to Clover and hopefully make life a bit easier.
All is working fine now except for the syslog showing the following every 30sec:

26/09/14 12:50:43,000 kernel[0]: Standby delay is not specified! Defaulting to 0x1068
26/09/14 12:50:43,000 kernel[0]: ErP Timer is not specified! Defaulting to 0x3840

Any idea what might be causing this and how to fix?
 
Joined
Mar 23, 2014
Messages
7
Motherboard
Mac Pro 2,1 macbook air original mid 2007 imac
CPU
iMac 2.0 duo Mac pro dual 3.0 quad core MacBook Air 1.6
Graphics
Radeon hd 7500 1024 stock on the other two
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
clover boot loader doesn't work for me its rubbish on all of my machines chameleon works the best - clover causes anything but issues for me

After dealing with UniBeast for over a week, first attempt and it is installing as we speak....
 
Joined
Jun 12, 2013
Messages
8
Motherboard
GA-H97M-D3H-Clover
CPU
i5-4690
Graphics
HD 4600
Mac
  1. iMac
In Step 2 and Step 4 of this guide you mention to download the latest Clover (currently v2k_r2916)
For me, downloading this latest version, breaks HD4600 graphics. (on ga-h97m-d3h)

Although Clover v2k_r2890 works just fine. I thought this would be worth mentioning in case someone else experiences same sort of troubles.

edit:
As of today I tried version v2k_r2936 which does the trick again, no problems with that one so far.
 
Last edited:
Joined
May 5, 2012
Messages
27
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I just recently got Clover up and running on my GA Z87X-UD7-TH using UEFI. Everything seems to work fine except one last bit I can't shake out: The startup disk value doesn't get saved to nvram. Everything else gets saved to nvram between reboots just fine without the use of EmuVariableUefi. But for some reason the efi-boot-device and efi-boot-device-data variables do not. Whenever I reboot, Clover doesn't automatically choose my startup drive. It does pick up other settings.

Anyone have any ideas?
 
Top