Contribute
Register

[Guide] Intel NUC7/NUC8 using Clover UEFI (NUC7i7Bxx,NUC8i7Bxx,etc)

Joined
Feb 21, 2010
Messages
2,370
Motherboard
Asus Rog Strix Z490 Gaming E
CPU
i9-10900K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
No. The Intel Bluetooth and Wifi kexts are still in early stage of development and have basic function. It is possible to connect gamepads, speakers, headphones and other Bluetooth devices. The Wifi connection is slow (ate least 75% lower then Windows drivers). At this moment, it does not allow Handoff, Continuity or even show geographical position of the computer to the system. It is useful only for accessing the network without using the LAN cable.
Thanks for that. I use wired Ethernet so WiFi not a necessity but if it helped enable Continuity I’d be interested. Do you have too keep SIP disabled for it to function? Not sure I’m a fan of that if true.
 
Joined
Oct 16, 2016
Messages
276
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500u
Graphics
HD 620 & 940MX (1920x1080)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
What about GateKeeper, you turn it off with Hackintool right?
Sorry, I have SIP disabled on Clover with CsrActiveConfig String 0x67
Captura de Tela 2020-05-10 às 14.56.41.png


GateKeeper is default
Captura de Tela 2020-05-10 às 14.57.31.png
 
Joined
Sep 15, 2019
Messages
19
Motherboard
Intel Nuc8i3BEH1
CPU
Intel Core i3
Graphics
Irs Plus 655
Mobile Phone
  1. iOS
@defrag I am getting the following error.

Desktop/AppleIntelWiFi.kext failed to load - (libkern/kext) link error; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).

Did you encounter this?
 
Joined
Mar 17, 2013
Messages
25
Motherboard
Intel NUC8i5BEH
CPU
i5-8259U
Graphics
Iris Plus 655
me too. No continuity features currently, SIP disabled and GateKeeper enabled.
 
Joined
Oct 16, 2016
Messages
276
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500u
Graphics
HD 620 & 940MX (1920x1080)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@defrag I am getting the following error.

Desktop/AppleIntelWiFi.kext failed to load - (libkern/kext) link error; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).

Did you encounter this?
Yes, once.
Try using this:
Code:
sudo chmod -R 755 AppleIntelWiFi.kext
sudo chown -R root:wheel AppleIntelWiFi.kext
sudo kextload AppleIntelWiFi.kext
 

Aza

Joined
Aug 31, 2018
Messages
13
Motherboard
NUC8i7BEH
CPU
Corei7
Graphics
Onboard
Has anyone used the Razer Chroma X with the NUC8 series? I'm getting a black screen after it starts to boot so I'm not sure if there is a problem that is easy to solve. Right now I'm on the Windows partition and it seems to be working. Are there any extra kexts required for something like this that aren't included and the great EFI's that Leesurone provides?
Everything else on the computer works well (I only use Ethernet, but I can use Sidecar with a USB cable)

Edit: I guess I didn't let it run for long enough because eventually it booted, and I've tested a game and my FPS is higher but it seems by not a great deal (considering I'm running a 5600xt in the eGPU.

Boot time is crazy long and pauses for almost ever on "ioconsoleusers gioscreenlockstate 3, ....". Do I need to disable the onboard graphics somehow? USB mouse lags really badly, sort of stalling every few seconds for half a second. So currently it isn't useable. I'll keep searching but if anyone knows the solution offhand I would really appreciate some help.
 
Last edited:
Joined
Feb 21, 2010
Messages
2,370
Motherboard
Asus Rog Strix Z490 Gaming E
CPU
i9-10900K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
Has anyone used the Razer Chroma X with the NUC8 series? I'm getting a black screen after it starts to boot so I'm not sure if there is a problem that is easy to solve. Right now I'm on the Windows partition and it seems to be working. Are there any extra kexts required for something like this that aren't included and the great EFI's that Leesurone provides?
Everything else on the computer works well (I only use Ethernet, but I can use Sidecar with a USB cable)

Edit: I guess I didn't let it run for long enough because eventually it booted, and I've tested a game and my FPS is higher but it seems by not a great deal (considering I'm running a 5600xt in the eGPU.

Boot time is crazy long and pauses for almost ever on "ioconsoleusers gioscreenlockstate 3, ....". Do I need to disable the onboard graphics somehow? USB mouse lags really badly, sort of stalling every few seconds for half a second. So currently it isn't useable. I'll keep searching but if anyone knows the solution offhand I would really appreciate some help.
Do you have Thunderbolt set to "Legacy"? That setting is under the security tab and may help with boot time.
 
Joined
Apr 17, 2020
Messages
21
Motherboard
intel nuc8i7beh
CPU
intel i7
Graphics
intel iris plus 655 + eGPU Radeon RX 570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I have the same issue with both the NUC8 and the 7 models I have using Opencore. In the OpenCore laptop guide, which is fair to say the NUCs are more than a desktop, it says card readers generally do not work. Their suggestion is to buy a USB Card Reader being they are relatively inexpensive. I should probably remove the kext for it.
FYI, even with clover the reader can be flakey or at least that has been my experience. The trick may be if it’s PCI based or not, see below from the guide.


Built in SDCard Readers
If you have an SDCard reader that's connected through an internal USB hub, it's probably not going to work. Do yourself a favor if you need SDCard support and buy an inexpensive reader. If your SDCard reader is PCI based there is a small chance that it will work in macOS, but you're probably going to want to fake the ID so it appears as a native reader to the operating system.

It works for me. I'm using the latest version of the driver.
Memory card is Samsung 128 EVO Plus. The card has been formatted as exFat.

My problem is it won't work on windows 10 :p
 
Top