Contribute
Register

[Guide] HP Elite X2 1012 G1 / G2, Clover UEFI, VirtualSMC, Hot Patch

Joined
Jun 21, 2012
Messages
7
Motherboard
HP Elite x2 1012 g1
CPU
M5
Graphics
HD530
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Dear Sir,

Thanks for the info, it really helps! I spent about 2 days to make my G1 working, now, there is only one still in the air, the "Sound", after I checked the config.plst. It seems it misses "SSDT-ALS0.aml" file, where I can get a download?

Thank you
John
 
Joined
Dec 3, 2011
Messages
393
Motherboard
HP Elite X2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD 620 2736 x 1834
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
128K, 512K
Mobile Phone
iOS
Dear Sir,

Thanks for the info, it really helps! I spent about 2 days to make my G1 working, now, there is only one still in the air, the "Sound", after I checked the config.plst. It seems it misses "SSDT-ALS0.aml" file, where I can get a download?

Thank you
John
Change the 'Inject Audio' flag back to 3 in the config.plist and that should fix your audio. You can find SSDT-ALS0 in one of Rehabman's repos on github, but it shouldn't be required. All it does is create a fake ambient light sensor and you should already have brightness control without it.
 
Joined
Jun 21, 2012
Messages
7
Motherboard
HP Elite x2 1012 g1
CPU
M5
Graphics
HD530
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Change the 'Inject Audio' flag back to 3 in the config.plist and that should fix your audio. You can find SSDT-ALS0 in one of Rehabman's repos on github, but it shouldn't be required. All it does is create a fake ambient light sensor and you should already have brightness control without it.
Sir, can you check my boot log file, I can see the sound icon, can make the volume up and down, but no audio out!

Thank you
John
 

Attachments

Joined
Dec 3, 2011
Messages
393
Motherboard
HP Elite X2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD 620 2736 x 1834
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
128K, 512K
Mobile Phone
iOS
Sir, can you check my boot log file, I can see the sound icon, can make the volume up and down, but no audio out!

Thank you
John
Upload your Clover folder, the boot log doesn't tell me a bunch. Also, MacBook9,1 is a better SMBIOS choice for the G1 Elite.
 
Joined
Jun 21, 2012
Messages
7
Motherboard
HP Elite x2 1012 g1
CPU
M5
Graphics
HD530
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Upload your Clover folder, the boot log doesn't tell me a bunch. Also, MacBook9,1 is a better SMBIOS choice for the G1 Elite.
Hi, Thanks for the tips and help, here is the CLOVER Folder of mine!

Thank you
John
 

Attachments

Joined
Dec 3, 2011
Messages
393
Motherboard
HP Elite X2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD 620 2736 x 1834
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
128K, 512K
Mobile Phone
iOS
Hi, Thanks for the tips and help, here is the CLOVER Folder of mine!

Thank you
John
Ok, quite a few problems really. Audio Inject is still set to 21, change it to 3. You should also remove the AHCI kexts, the Fake PCIID kexts, and NullCPUPowerManagement. Also, you should install all of the kexts to /Library/Extensions and set the 'Inject Kexts' flag to 'Detect' in your config.plist. It's ok to leave the kexts in /CLOVER/kexts/Other tho for when you need to update.
 
Joined
Jun 21, 2012
Messages
7
Motherboard
HP Elite x2 1012 g1
CPU
M5
Graphics
HD530
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Ok, quite a few problems really. Audio Inject is still set to 21, change it to 3. You should also remove the AHCI kexts, the Fake PCIID kexts, and NullCPUPowerManagement. Also, you should install all of the kexts to /Library/Extensions and set the 'Inject Kexts' flag to 'Detect' in your config.plist. It's ok to leave the kexts in /CLOVER/kexts/Other tho for when you need to update.
Dear Sir, I deleted what you told me so, but can not boot into the system, I have to restore what I was delete, any idea why?

Thank you
John
 
Joined
Dec 3, 2011
Messages
393
Motherboard
HP Elite X2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD 620 2736 x 1834
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
128K, 512K
Mobile Phone
iOS
Dear Sir, I deleted what you told me so, but can not boot into the system, I have to restore what I was delete, any idea why?

Thank you
John
No idea. Are you on the latest BIOS? Do you have fastboot disabled in the BIOS? Is it set to UEFI only? Generate the full problem reporting files and we will try to figure it out.

 
Joined
Dec 3, 2011
Messages
393
Motherboard
HP Elite X2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD 620 2736 x 1834
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
128K, 512K
Mobile Phone
iOS
Im using the G1 and Ive been able to get mac OS X Mojave booted (Installer) but I cant get past the language selection screen. I cant use the mouse/trackpad/touch screen. So Im able to select my language but after than I can do anything.

I will/can post my clover folder if needed. Im just wanting to get OSX running.
Try removing VoodooI2C, VoodooI2CHID, and the Alps kext until after you’ve installed. The touchpad is USB so it will act as a regular mouse.
 
Top