Contribute
Register

[Guide] Dell Inspiron 15 7559 (skylake)

Joined
Oct 25, 2019
Messages
1
CPU
i7 6700HQ
Graphics
Intel HD 530 + 960M
My system boots stably and bluetooth is working properly. The option for Sidecar shows up in preferences but I have not tested it. I might try removing BrcmFirmwareRepo, but BcrmBluetoothInjector was not required until Catalina, I found a post about this in Catalina Support.
Hey Shubham, I have the UHD model with 8GB of RAM, can you post the Clover folder for the USB and the one for system please? I made the installation but the animations are lagging and I'm thinking of reinstalling it for a better performance. Thanks in advance
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
137
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530 (3840 x 2160)
Mobile Phone
iOS
I've just noticed my 7559 is running slow. I checked HWMonitor and the CPU is stuck at 792Mhz. Idle or busy.

Any idea what might have changed? I try to modify nothing, system-wise, as I've been happy with how it is and don't want to break it.

I checked my BIOS and SpeedStep is enabled.

Thanks.

UPDATE: I noticed that somehow, my SMBIOS was set for 11,2 instead of 11,1. Changed, rebooted and now running >3Ghz. Is 11,1 still the best option?
UPDATE2: Looks like 13,3 is what I want. The guide references 11,1 which confused me.
 
Last edited:
Joined
Aug 13, 2017
Messages
137
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530 (3840 x 2160)
Mobile Phone
iOS
I got Catalina working, attached my EFI folder and systemkexts below. Backup working EFI and important data, then replace both EFI and System Kexts with the ones attached and then test if Mojave boots with them. If it works update to Catalina from system preferences.
Did as you stated after cloning my SSD (to keep as a backup) and it upgraded to Catalina without a problem! Nothing weird, no long pauses...just your typical update. Even "unlock with Apple Watch" is working perfectly! I did also update Lilu and WhateverGreen and AppleALC to the latest before upgrading.
 
Joined
Oct 16, 2019
Messages
1
I got Catalina working, attached my EFI folder and systemkexts below. Backup working EFI and important data, then replace both EFI and System Kexts with the ones attached and then test if Mojave boots with them. If it works update to Catalina from system preferences.
Thanks man , I Got Catalina working with your files ....

If you update to 10.15.1let us know ...
 
Joined
Jan 7, 2016
Messages
16
Motherboard
Dell Ispiron 15 7559
CPU
I7 6700 HQ
Graphics
530intel/gtx960m (fullhd 1080p)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi

i have upgraded to Catalina with the files of Shubham17 but WIFI and Bluetooth on BCM94352Z NGFF dont work.

I changed a few files and now everything works as it should. Even the card reader run now.

Maybe my configuration can help someone. I dont testet the Upgrade from Mojave to Catalina with this files. I changed it after the Upgrade.

Do not forget sudo mount -uw / before you insert the files in S/L/E and after that sudo kextcache -i /

If someone successfully performs an update or a fresh install with this files, please let us know!
 

Attachments

Last edited:
Joined
Nov 6, 2019
Messages
8
Motherboard
Dell Inspiron 15 7559-Clover
CPU
i5-6300HQ
Graphics
GTX 960M
Hey guys, I'm a complete and total noob with this stuff. I'm attempting my first dual boot. I followed the guide step by step, but did nothing else up until the point where it says to boot from the usb drive. I am getting stuck when trying to install mojave, I'm stuck at "Start InitDeviceTree". I know there's probably something I am supposed to be doing that is implied, but like I said, complete and total noob.

Also, I have tried using unibeast as well with the same result.

Also, I had upgraded bios to 1.3.0 beforehand, so idk if that is causing issues.
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
137
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530 (3840 x 2160)
Mobile Phone
iOS
Hey guys, I'm a complete and total noob with this stuff. I'm attempting my first dual boot. I followed the guide step by step, but did nothing else up until the point where it says to boot from the usb drive. I am getting stuck when trying to install mojave, I'm stuck at "Start InitDeviceTree". I know there's probably something I am supposed to be doing that is implied, but like I said, complete and total noob.

Also, I have tried using unibeast as well with the same result.

Also, I had upgraded bios to 1.3.0 beforehand, so idk if that is causing issues.
is your screen the UHD or FHD (1080p) version? I had the same issue with a 7559 that was FHD. Could not get past it.
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
8
Motherboard
Dell Inspiron 15 7559-Clover
CPU
i5-6300HQ
Graphics
GTX 960M
FHD screen. That's not great to hear.
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
137
Motherboard
Dell Inspiron 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
HD 530 (3840 x 2160)
Mobile Phone
iOS
FHD screen. That's not great to hear.
There are some here with FHD 7559's that seem to not have a problem. I honestly cannot say what the issue is. I just know that my FHD 7559 could not get past that "Start InitDeviceTree" error.

Now, my UHD 7559 gets that sometimes at power on (and when I do a -v during Clover boot, I can see the error, otherwise it's just a black screen), but a warm boot and it boots correctly every time.

Maybe someone with a FHD 7559 can post their EFI folder for you. Or compare BIOS versions, etc.

If you get it figured out, post back. Maybe it will fix my cold-boot issue with "Start InitDeviceTree" error!
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
8
Motherboard
Dell Inspiron 15 7559-Clover
CPU
i5-6300HQ
Graphics
GTX 960M
Thanks for the info man, if I figure it out I'll definitely post it. Honestly, I'm so overwhelmed with this. I thought it was going to be fairly easy after watching a bunch of videos, but it's not. I only need it to work to run mainstage for live music, but at this point I think I'm going to find a windows alternative.
 
Top