Contribute
Register

GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) Mojave

Joined
Oct 10, 2015
Messages
821
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 3
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Tried. The same again.
Could you specify the situation before entering a black screen? I don’t understand what the ‘first part’ is.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,238
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Tried. The same again.
X58A/ICH10 boards are not supported by Apple in Mojave. To get past this, install Mojave with patch in nvram.plist
or use it as a boot-arg in Clover
<dict>
<key>boot-args</key>
<string>-no_compat_check</string>
</dict>
</plist>
 
Joined
Jan 23, 2014
Messages
44
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R-FH
CPU
X5650
Graphics
GT 710
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
X58A/ICH10 boards are not supported by Apple in Mojave. To get past this, install Mojave with patch in nvram.plist
or use it as a boot-arg in Clover
<dict>
<key>boot-args</key>
<string>-no_compat_check</string>
</dict>
</plist>
can u check my plist and all the files in kexts?
I now switched my RX580 from real mac pro 5.1 (miraculesly my NVIDIA GT710 works in MP 5.1 out of the box.
how so i instal mojave with patch in nvram,plist? can u explain little more please?
 

Attachments

  • EFI last opened.zip
    1.9 MB · Views: 20
Joined
Jan 23, 2014
Messages
44
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R-FH
CPU
X5650
Graphics
GT 710
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Could you specify the situation before entering a black screen? I don’t understand what the ‘first part’ is.
This is the attempt of the install. video was too long so i cut it in three parts.



 

Attachments

  • 139749065_10225186803923509_206192353608906405_o.jpg
    139749065_10225186803923509_206192353608906405_o.jpg
    343.6 KB · Views: 9
  • 139999353_10225186801923459_2307437877401316958_o.jpg
    139999353_10225186801923459_2307437877401316958_o.jpg
    612.6 KB · Views: 10

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,238
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
@texviler
I am using Clover to boot my Mojave install on the X58A-UD7, but in the OC config.plist you need to change the NVRAM section boot-args to have only -v (if you want verbose boot) and -no_compat_check.
I also have a fully modified DSDT so I do not need any of the patches to the ACPI section.
Attached is a copy of my EFI partition. Note the boot file and the nvram.plist go in the root EFI and the Clover config.plist is in the EFI/Clover folder.
If using the RX580 with the Mojave build, the SSDTs in the ACPI/Patched folder will be handy to have.
 

Attachments

  • Archive.zip
    22.2 MB · Views: 24
Joined
Jan 23, 2014
Messages
44
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R-FH
CPU
X5650
Graphics
GT 710
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
im trying with the open core, but do you think i could try with yours EFI, what would i need to change, based on my hardware?
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,238
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
im trying with the open core, but do you think i could try with yours EFI, what would i need to change, based on my hardware?
Replace my DSDT in ACPI/Patched with yours or delete mine.
Compare the board specs and change kexts as required.
I have not tried using OC on a Legacy system but there is a procedure on the Dortania site for booting with OC on legacy systems.
 
Joined
Jan 23, 2014
Messages
44
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R-FH
CPU
X5650
Graphics
GT 710
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
After few weeks of struggle ‍♂️
Every time during a install on the end it had to reboot but instead it went black screen. Than if i forced reboot there was no option boot os from ssd on OC picker
So what my frinend took ssd out and put it in mac pro and copied EFI folder again cause somehow everytime on install it would somehow messed up something in EFI folder
Same happen when i installed these last mojave updates, when it rebooted it wouldnt start.
So again, copied the same EFI over it and than it would start.

No i wanna know can i restore mojave from time machine backup from my mac pro 5.1 with mojave? And what is the best method? How can i enter in recovery mode to backup from timemachine?
EDIT: i did it with migration assistant.
 

Attachments

  • D6DED439-FECE-4FC7-8BF2-E59095542C49.jpeg
    D6DED439-FECE-4FC7-8BF2-E59095542C49.jpeg
    800 KB · Views: 10
Last edited:
Joined
Jan 23, 2014
Messages
44
Motherboard
Gigabyte X58A-UD3R-FH
CPU
X5650
Graphics
GT 710
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Hi folks.
I have 12 gb of ram (6x2 sticks)
My ram is 1333 mhz and in mac specs it shows only 400 khz. What is the deal with that?
In my bios it shows 1333, and on windows too.
Anybody had similar experience? Thanx.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,238
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hi folks.
I have 12 gb of ram (6x2 sticks)
My ram is 1333 mhz and in mac specs it shows only 400 khz. What is the deal with that?
In my bios it shows 1333, and on windows too.
Anybody had similar experience? Thanx.
What is your system definition (Mac Pro, iMac, etc.)?
 
Top