Contribute
Register

EFIClone - automatic backup of the EFI partition

Joined
Oct 25, 2012
Messages
15
Motherboard
10.9.4
CPU
i7-4930K
Graphics
gtx 780
Mac
iMac, Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Android
I tried to make bootable copy of my 10.12.5 sierra instalation using that script and licensed superduper, but got the same "parameter something" error as above.
 
Joined
Feb 6, 2011
Messages
19
Motherboard
ASUS Sabertooth X58
CPU
i7
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I am trying to make a bootable copy of my drive using CC and the script. Copy of files is done, and the EFIClone.sh is running. But is it normal that it takes soooo long. I see there is still some activity on the drive(s). It's running now for approx 40min since the script started.
I'm running Sierra High.
 
Last edited:
Joined
Aug 13, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7
CPU
i7-8700k
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
iMac
As far as I know this isn't working any more - definitely isn't for me.
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
12,913
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
For Anyone Struggling with using this Script and CCC to make a bootable clone
Have a look at the following post for a foolproof/noobproof way to clone your system drive

Click Here To View
 

nobodynose

Moderator
Joined
Sep 30, 2012
Messages
4,211
Motherboard
ASRock Z370M Pro4
CPU
i7-8700
Graphics
RX 560
Mac
iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iBook, iMac, Quadra
Mobile Phone
Android, iOS
I can't get EFIClone.sh to run successfully with the latest beta of CCC (v5.1.8-b2). The log reports this:

[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - ***** EFI Clone Script start
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - working directory = /
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - Running /Library/Application Support/com. bombich.ccc/Scripts/EFIClone.sh
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - Called From Carbon Copy Cloner
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - 1: Source Path = /private/tmp/16777223@ 190120073240
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - 2: Destination Path = /Volumes/Tim's CCC Backup
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - 3: CCC Exit Status =
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - 4: Disk image file path =
[Sun Jan 20 07:32:41 MST 2019] - CCC did not exit with success, the EFI Clone Script will not run

So it appears that the script is expecting call parameters different than what CCC is sending. I'm not sure if this is a change in CCC's behavior or what.

I reported this as an issue on GitHub (https://github.com/wombat94/EFIClone).
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
12,913
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Joined
Sep 11, 2012
Messages
132
Motherboard
Gigabyte X79-UP4
CPU
i7-3930
Graphics
Quadro K1200
Ran CCC and script - now my back up won't boot or my original - I was careful with source and destination - I'm up **** creek as I can no longer boot. Also Bios Settings are not as the ones this page that comes up when I boot suggests. Im not overclocking the system ....I had a rock solid working system.....confused....
 

Attachments

Joined
Nov 26, 2012
Messages
1,127
Motherboard
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Ran CCC and script - now my back up won't boot or my original - I was careful with source and destination - I'm up **** creek as I can no longer boot. Also Bios Settings are not as the ones this page that comes up when I boot suggests. Im not overclocking the system ....I had a rock solid working system.....confused....
Did you try resetting BIOS?
 
Top