Contribute
Register

Coffee Lake Intel UHD Graphics 630 on macOS Mojave 7MB Vram

Joined
Mar 7, 2020
Messages
23
Motherboard
HP OMEN 15-DC1023NA
CPU
Intel i7-8750H
Graphics
Intel UHD Graphics 630
Hello,

My name is Poemko and i am now stuck on my Hackintosh on trying to fix the VRAM. Next to that, it is hard to really fix this problem alone by my self because my boot gets blocked sometimes having the next error WHILE i am trying to fix the VRAM problem: Graphics driver failed kextd stall[0] 60s IGPU, it freezes on that but lines before there are more noticable lines like : Graphics driver failed to load could not register with framebuffer, Failed to load kext com.Apple.driver.appleIntelKBLgraphicsFramebuffer, AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer failed to load.

I have tried alot of .plist files, and i adjusted my plist file to other plist files but nothing worked. The combination of the above doesn't work to fix the problem. I tried to adjust my kext files inside clover - other, but that gives the error stall[0] 60s IGPU (having more names after this), like IGPU, 86Framebuffer, something else. And i tried changing drivers64UEFI to files someone had. I tried this for 1 week now. Youtube video's, different forums, you name it.

And i am losing hope. I hope someone can give me some hope that it can be fixable. Because i saw alot of people having this fixed but it doesn't work with me, don't know why.

First thing that needs to be understand for me is: How do i fix the stall[0] 60s IGPU problem. Then after that we can hopefully look at the 7MB Vram to be fixed.

Let me know what you guy's think. Tips are also helpfull, everything can be helpfull. Please check out my plist and tell me what is wrong.(also added my drivers64UEFI folder and my Kext folder from Clover location map.
 

Attachments

Joined
Mar 7, 2020
Messages
23
Motherboard
HP OMEN 15-DC1023NA
CPU
Intel i7-8750H
Graphics
Intel UHD Graphics 630
I read the Hackintool post. On how to use Whatevergreen + Lilu. And that i can remove every intelGFX etc. , but if i remove my intelGFX: 0x12345678 . I get the kextd stall[0] 60s IGPU Freeze. Someone know why?

About An Idiots guide to Lilu and Its plugins: Section

WEG Pre-requisites
First you must remove all IGPU injections, settings, fake id's .. etc from Clovers config.plist, failure to do so can cause conflicts with WhatEverGreen resulting in unexpected results.

UPDATE*

Busy with Hackintool, but Current Framebuffer Info shows ? and 0x0 (See printscreen)

UPDATE2*

IGPU Patch Generation

Next click on the General sub-page and select Devices / Properties and check Graphic Device, deselect everything else for the time being. Now click on the Generate Patch button.

^
This doesn't work with me see Hackintool2.png
 

Attachments

Last edited:
Joined
Mar 9, 2020
Messages
4
Motherboard
MSI GE75 8RE
CPU
I7 8750
Graphics
GTX 1060 but using UHD630
Same here and I tested loads of things......
 
Joined
Mar 9, 2020
Messages
4
Motherboard
MSI GE75 8RE
CPU
I7 8750
Graphics
GTX 1060 but using UHD630
Yeah but: I've changed my SMbios parameters from MacBookPro 14,2 to MBP 15,3 injected IntelGFX real ID as a fake ID and ...... Everythings works !!!
 
Joined
Mar 7, 2020
Messages
23
Motherboard
HP OMEN 15-DC1023NA
CPU
Intel i7-8750H
Graphics
Intel UHD Graphics 630
Yeah but: I've changed my SMbios parameters from MacBookPro 14,2 to MBP 15,3 injected IntelGFX real ID as a fake ID and ...... Everythings works !!!
Oke mine works too. Like 10 minutes ago it worked! I used the config_UHD630.plist from Rehabman :D

Now I hope I can fix the battery percentage and the brightness. Do you have any luck with that?
 
Joined
Mar 9, 2020
Messages
4
Motherboard
MSI GE75 8RE
CPU
I7 8750
Graphics
GTX 1060 but using UHD630
Joined
Mar 9, 2020
Messages
4
Motherboard
MSI GE75 8RE
CPU
I7 8750
Graphics
GTX 1060 but using UHD630
looks like it's working with function key but right OOB so tell you what is doing what......
 
Joined
Apr 11, 2017
Messages
18
Motherboard
Asus Prime H370M-PLUS
CPU
i5-8400
Graphics
HD 630
Mobile Phone
Android
Oke mine works too. Like 10 minutes ago it worked! I used the config_UHD630.plist from Rehabman :D

Now I hope I can fix the battery percentage and the brightness. Do you have any luck with that?
Where is the that config.plist? You can share here? please
 
Joined
Oct 7, 2019
Messages
3
Motherboard
ASUS ROG Strix Z370-G
CPU
Intel Core i3 9100F
Graphics
ASUS Strix GeForce GTX 1060 6Gb
Top