Contribute
Register

Clover only boots Windows with Intel GPU

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 7, 2012
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 15 7590
CPU
i7-9750H
Graphics
UHD 630/GTX 1650 FHD
Mobile Phone
  1. Android
Hello!

I'm trying to boot Windows from Clover. If I am using the Intel GPU, the boot process goes normally and I get to the Windows log in screen. However, if I insert my Nvidia GPU, switch it as my primary graphics, and boot Windows from Clover, it doesn't complete. The boot animation plays and then the screen goes black for a little while and eventually the video signal stops.

My build is a Gigabyte B85M-DS3H / i7-4790S / EVGA 960 FTW

Any ideas? Thanks!
 
Joined
Jul 7, 2012
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 15 7590
CPU
i7-9750H
Graphics
UHD 630/GTX 1650 FHD
Mobile Phone
  1. Android
Clover doesn't like dual/multi GPU setups. Really sucks since it was the only way to get my second monitor to at function in Windows.

To fix: Only enable one GPU at a time
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
22,454
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hello!

I'm trying to boot Windows from Clover. If I am using the Intel GPU, the boot process goes normally and I get to the Windows log in screen. However, if I insert my Nvidia GPU, switch it as my primary graphics, and boot Windows from Clover, it doesn't complete. The boot animation plays and then the screen goes black for a little while and eventually the video signal stops.

My build is a Gigabyte B85M-DS3H / i7-4790S / EVGA 960 FTW

Any ideas? Thanks!
If trying to boot with the 960 only, edit Clover config.plist to change inject Intel=yes to no.
Install Windows drivers for the 960 before changing from intel to nVidia.
 
Status
Not open for further replies.
Top