Contribute
Register

Clover HDMI audio for NVIDIA & AMD cards. Easy way.

Joined
Dec 14, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte GA-EX58-UD5
CPU
i7-920
Graphics
Asus GTX 760 2GB
I just tried the version 1.1 of the kext, put it in .../other directory on macOS 10.15.5.
The kext is loaded, verified with kextstat, but I don't see the new HDMI device on System Information.
The GPU is Asus GTX 760.
I am planning to use this with the Dell monitor I ordered which has built-in speakers.
It is waiting for delivery, so currently I am using another monitor (this one has no speakers) with DVI cable.
My question, do I need the HDMI cable plugged in order to see the HDMI device?
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
867
Motherboard
GIGABYTE Z170X-Gaming 7
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX TITAN X
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Apple, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Dec 14, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte GA-EX58-UD5
CPU
i7-920
Graphics
Asus GTX 760 2GB
UPDATE: Solved by removing the HDMI audio kext :)
Screen Shot 2020-07-02 at 8.50.04 PM.png


I got the Dell monitor with the in-built speakers. I have sounds in Windows 10 but not in macOS 10.15.5.
Only the audio outputs from the motherboard are available for use.
Any idea where I should look to fix this?
 

Attachments

Last edited:
Joined
Dec 17, 2014
Messages
2
Motherboard
GIGABYTE
CPU
Corei5 4460
Graphics
Gigabyte GTX 750Ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
I'm running OSX 10.13.6 with a GTX 750Ti. The terminal command did its job but I still don't see HDMI devices showing up. I've also copied the HDMI Audio kext file into the EFI folder. Need some help with this.
 
Top