Boot Sound / Chime

Discussion in 'Customization' started by nicoSWD, Aug 13, 2013.

  1. NoLimitSB

    NoLimitSB

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    3
    Mobo:
    Intel Core i5-4460
    CPU:
    3.20 GHz
    Graphics:
    XFX Radeon HD 5750
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 29, 2015 at 11:31 AM #71
    NoLimitSB

    NoLimitSB

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    3
    Mobo:
    Intel Core i5-4460
    CPU:
    3.20 GHz
    Graphics:
    XFX Radeon HD 5750
    Mobile Phone:
    iOS
    Thanks! Carillon v1.2b works fine to me.

    OS X 10.11.1
    Z87M-D3H
    Intel Core i5-4460
    XFX Radeon HD 5750
    Kingston 4 GB 1333 MHz DDR3
     
  2. victor.antonio21

    victor.antonio21

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1
    Mobo:
    GA-H87N-WIFI
    CPU:
    i3 4340
    Graphics:
    -
    Mac:
    iMac
    Nov 30, 2015 at 5:45 PM #72
    victor.antonio21

    victor.antonio21

    Joined:
    Dec 10, 2013
    Messages:
    1
    Mobo:
    GA-H87N-WIFI
    CPU:
    i3 4340
    Graphics:
    -
    Mac:
    iMac
    Didn't work for me too...:beachball:

    My Configuration:

    • GA-H87N-WIFI
    • Core i3
    • 6 GB DDR3-1600 (2+4)
    • 1TB HDD

    In El Capitan:

    • Boot loader: Clover
    • System definition: Mac Pro 6,1
    • iMessage: configured
    • Working: Ethernet, Bluetooth, Sound, USB3, Sleep/Wake

     
  3. Ts.Productions

    Ts.Productions

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Messages:
    1
    Mobo:
    Asus P5k (Mod Bios)
    CPU:
    Core2Duo 6600
    Graphics:
    GTX 750 1Gb
    Mac:
    Mac Pro
    Dec 2, 2015 at 4:30 PM #73
    Ts.Productions

    Ts.Productions

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Messages:
    1
    Mobo:
    Asus P5k (Mod Bios)
    CPU:
    Core2Duo 6600
    Graphics:
    GTX 750 1Gb
    Mac:
    Mac Pro
    Carillon 1.2b Works Brilliant for me :thumbup:
     
  4. carakan

    carakan

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    Capitan 10.11.4
    CPU:
    i7 4770
    Graphics:
    NVIDIA GT630
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 3, 2015 at 12:15 AM #74
    carakan

    carakan

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    3
    Mobo:
    Capitan 10.11.4
    CPU:
    i7 4770
    Graphics:
    NVIDIA GT630
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android
    Worked for me, I was looking similar thing for years!

    Yosemite 10.10.5/chimera

    I gonna try in my other machine with El Capitan/clover and I'll send if works, Thanks.
     
  5. dontknow79

    dontknow79

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    48
    Mobo:
    Dell inspiron 7737. (Clover)
    CPU:
    Intel Core I7-4510U (Haswell) A13 Bios
    Graphics:
    Intel® HD Graphics 4400 (1920X1080p) + nVidia GeForce GT 750M
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 21, 2015 at 5:26 PM #75
    dontknow79

    dontknow79

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    48
    Mobo:
    Dell inspiron 7737. (Clover)
    CPU:
    Intel Core I7-4510U (Haswell) A13 Bios
    Graphics:
    Intel® HD Graphics 4400 (1920X1080p) + nVidia GeForce GT 750M
    Mobile Phone:
    Android
    Hi.

    I'm running El capitan

    System Version: OS X 10.11.2 (15C50)
    Kernel Version: Darwin 15.2.0

    Chime worked for me, but only through external device (mini plug connector). I have a working alc283 internal sound, but no chime through it.

    I use this link
    https://github.com/nicoSWD/Carillon/releases/tag/v1.2b

    Do you know if i can make it work?

    Thanks
     
  6. iCusto

    iCusto

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    2
    Feb 8, 2016 at 6:14 PM #76
    iCusto

    iCusto

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    2
    It didn't work for me as well.The screen shot of console shows the problem....please help.Tried both the versions.

    Thanks in advance.
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2016-02-08 at 11.36.20 PM.png  (97.5 KB, 180 views)
  7. jaymonkey

    jaymonkey Moderator

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    1,475
    Mobo:
    ASRock Z97 Extreme 6/3.1
    CPU:
    Intel i7 4590K O/C @ 4.5Ghz
    Graphics:
    Waterforce GTX980-Ti O/C
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Apr 5, 2016 at 3:48 PM #77
    jaymonkey

    jaymonkey Moderator

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    1,475
    Mobo:
    ASRock Z97 Extreme 6/3.1
    CPU:
    Intel i7 4590K O/C @ 4.5Ghz
    Graphics:
    Waterforce GTX980-Ti O/C
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    +1 for me on above issue ... Carillon has been working great for a long time until i updated to 10.11.4

    Screen Shot 2016-04-05 at 15.42.55.png

    I use dummy AppleHDA injector for ALC 275 and have done the necessary fixes to the info.plist in order for it to work with 10.11.4 and it works 100% but no boot chime anymore using Carillon 1.2b.

    Suspect the issue could be the audio device has not fully initialized before Carillon loads ..

    Hope this is fixed soon ... but its not biggy .. its just nice to know the audio is working ok once OSX is loaded and adds just that little bit more appleness to our hacks .... :D

    Confirmed on more than one system ....

    Cheers
    Jay
     
  8. lovan6

    lovan6

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    34
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 760
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 26, 2016 at 8:33 AM #78
    lovan6

    lovan6

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    34
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 760
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Work for me Ga-Z97X-UD3H-BK El Capitan 10.11.5 by using USB sound card. Thanks
     
  9. AWFNoone

    AWFNoone

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    51
    Mobo:
    Custom Build
    CPU:
    Intel i5 3.5 GHz
    Graphics:
    EVGA GTX 660
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 18, 2016 at 5:30 PM #79
    AWFNoone

    AWFNoone

    Joined:
    Nov 23, 2014
    Messages:
    51
    Mobo:
    Custom Build
    CPU:
    Intel i5 3.5 GHz
    Graphics:
    EVGA GTX 660
    Mobile Phone:
    iOS
    Did not work for me. Using USB adapter, Asus Z97-A. 10.11.5
     
  10. vk2fro

    vk2fro

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    43
    Mobo:
    Z270M Mortar (MSI)
    CPU:
    I5 7600K (4.8Ghz oc)
    Graphics:
    Intel 630/ATI RX 480 8G
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 24, 2016 at 12:48 AM #80
    vk2fro

    vk2fro

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Messages:
    43
    Mobo:
    Z270M Mortar (MSI)
    CPU:
    I5 7600K (4.8Ghz oc)
    Graphics:
    Intel 630/ATI RX 480 8G
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Works for me - milliseconds after the AppleHDA drivers initialize, there is a slight pop from my speakers (normal - its just the woofer powering up) and then the wonderful chime plays. About halfway into the loading bar. Chime finishes just as I'm prompted for my login credentials.

    Hardware:
    I5 3570K
    8Gb Ram,
    Intel 4000 graphics
    And the all important ALC 898 codec which works with AppleHDA.kext once patched.

    I'm running mac OS Sierra, so guess its compatible :)

    Really does add a little bit of character & charm to a hackintosh install, not to mention the final piece of the puzzle apart from sleep (need to sort out the bluetooth that keeps instawaking the machine). The chime is one thing that you miss when not using a real mac (my mac mini is ancient - think its a 2008 model! it RIP's in a cupboard having downloaded mac OS X and surrendered its MLB and serial for imessage). Thanks a bunch.

    As a side note I had a friend over and we needed to look something up on the computer - fired up the hack and his first reaction was "wow I didnt know you ran a mac?!". I LOL'ed and told him what I was really running - a hackintosh. :)
     

Share This Page