Contribute
Register

Boot args still showing after removed dart=0 and nv_disable=1

Joined
Aug 5, 2015
Messages
51
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD7 TH
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
I just updated from El Capitan to High Sierra 13.5. To be more exact it was a fresh install as I upgraded to a larger SSD.

After installing Nvidia alternate drivers, the system boots up fine when I remove the boot arguments 'dart=0' and 'nv_disable' (but keeping 'nvda_drv=1' and '-v')
I tried removing them from the config.plist using Clover Configurator, but these args still show up after restarting.

How can I remove these for good? Is it somehow linked to the BIOS retaining these args?
 
Joined
May 15, 2016
Messages
4,326
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
I just updated from El Capitan to High Sierra 13.5. To be more exact it was a fresh install as I upgraded to a larger SSD.

After installing Nvidia alternate drivers, the system boots up fine when I remove the boot arguments 'dart=0' and 'nv_disable' (but keeping 'nvda_drv=1' and '-v')
I tried removing them from the config.plist using Clover Configurator, but these args still show up after restarting.

How can I remove these for good? Is it somehow linked to the BIOS retaining these args?
Check your main partition for EFI backups, it may be in there.
 
Joined
Aug 5, 2015
Messages
51
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD7 TH
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 950
Ah thanks for the lead... Can I just edit the entry with Clover Configurator or should it be deleted?
 
Joined
May 15, 2016
Messages
4,326
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Ah thanks for the lead... Can I just edit the entry with Clover Configurator or should it be deleted?
Open the clover folder and right click on the config.plist and choose “open with clover config “ edit and close.
 
Top