Contribute
Register

ASUS Vivobook S200 / X202

Joined
Mar 29, 2011
Messages
27
Motherboard
Asus Vivobook s200
CPU
i3-3217U
Graphics
Intel HD Graphics 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

try changing usb port or using single user mode...
what do you mean with "single user mode"?
it's a setting in bios or osx?
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
27
Motherboard
Asus Vivobook s200
CPU
i3-3217U
Graphics
Intel HD Graphics 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

please mccoy88f, i need your help :)
 
Joined
Feb 2, 2011
Messages
24
Motherboard
Custom
CPU
i7
Graphics
5770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

when bootloader (chimera) show all the hd, put the selector on the usb pen that you are using and press down arrow and select single user mode
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
27
Motherboard
Asus Vivobook s200
CPU
i3-3217U
Graphics
Intel HD Graphics 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

when bootloader (chimera) show all the hd, put the selector on the usb pen that you are using and press down arrow and select single user mode
Tried with single user mode, but installer blocked in the same manner. I attach the screen. Sure you use a "vanilla" unibeast? our notebook should be identical...
 

Attachments

Joined
Mar 18, 2012
Messages
72
Motherboard
Asrock G41C-GS
CPU
E6600
Graphics
GeForce GT430
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS, Other
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

no successful install yet? i am looking at this notebook also.
nevermind the touchscreen, i can live without it.
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
27
Motherboard
Asus Vivobook s200
CPU
i3-3217U
Graphics
Intel HD Graphics 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

no successful install yet? i am looking at this notebook also.
nevermind the touchscreen, i can live without it.
mccoy88f seems to have some success (some device not installed properly, see some older posts), but i can't replicate his procedure.

Edit: i can't even reach the installation screen...

Edit 2: i tried various combination of boot arguments:
-x -v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=0
-x -v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=1
-x -v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=0
-x -v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=1
-v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=0
-v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=1
-v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=0
-v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=1

with anyone i can reach installation screen.
Please tonymac, we need your help :)
 
Joined
Mar 18, 2012
Messages
72
Motherboard
Asrock G41C-GS
CPU
E6600
Graphics
GeForce GT430
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS, Other
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

mccoy88f seems to have some success (some device not installed properly, see some older posts), but i can't replicate his procedure.

Edit: i can't even reach the installation screen...

Edit 2: i tried various combination of boot arguments:
-x -v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=0
-x -v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=1
-x -v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=0
-x -v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=1
-v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=0
-v GraphicsEnabler=YES PCIRootUID=1
-v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=0
-v GraphicsEnabler=NO PCIRootUID=1

with anyone i can reach installation screen.
Please tonymac, we need your help :)
try this:
a) -v -x npci=0x3000 pci=off
b) -v -x npci=0x2000 pci=off busratio=20

it worked for me.
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
27
Motherboard
Asus Vivobook s200
CPU
i3-3217U
Graphics
Intel HD Graphics 4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

try this:
a) -v -x npci=0x3000 pci=off
b) -v -x npci=0x2000 pci=off busratio=20

it worked for me.
different log messages, but none of them worked: impossible to reach installation screen.
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
1
Motherboard
Asus VivoBook X202
CPU
i3-3217u
Graphics
Intel HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

Hello!

I just purchased the VivoBook X202 and I am considering the possibility of trying a hackintosh conversion on it, but first, I want to install a working Linux. Windows 8 can go the way of the wastebasket -- well, almost; I've saved the harddrive for reselling the laptop later, never having booted into Win8.

I've swapped it out for a very jerry-rigged Vertex4 (without plastic casing, only metal casing, 3m double-stick mounting tape (the grey outdoor stuff) sticking the SSD's circuit board inside via the edges and the protective thin plastic sheet hdd cover/padding from the OEM hdd previously inside to cover the now open-bottom of the SSD.

I made sure not to get tape on any of the chips or surface-mount components for an easy swap out at some point -- I've seen people recommend putting doublestick tape _ON THE CHIPS_ and this seems like a very bad idea to me if you ever wanted to take the drive out again...

More to the point however, is that Linux, specifically the Gentoo 12.1 LiveDVD, did not recognize my USB stick upon boot. The kernel booted, but the stick was not found afterwards.

This sounds like the exact same issue you hackintoshers seem to be facing. I'd never seen this sort of failure, where unplugging and replugging the USB Stick produced no result in the dmesg (kernel logs).

What finally worked: Turn of XHCI mode in BIOS!

Advanced > USB Configuration > XHCI Pre-Boot Mode [Disabled]

Try this! :thumbup:
 
Joined
May 6, 2010
Messages
150
Motherboard
Asrock Z77 Pro3
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 480
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
ASUS Vivobook S200 / X202 (Is it good?)

Go Mystica Go! :)
 
Top