Contribute
Register

ACPI Error: 6 table load failures

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 3, 2017
Messages
2
Motherboard
Gigabyte z270 HD3P
CPU
i7 7700
Graphics
Gigabyte GTX1050
Mac
  1. iMac
So I've managed to get my hackintosh running over USB (still haven't figured out the Nvidia web drivers), but now when I boot via my main drive, I get caught up at the apple logo, in verbose mode it shows "ACPI Error: 6 table load failures, 3 successful (20160930/tbxfload-342)"

I've tried copying the config.plist from my seemingly working USB drive to replace the main drives file, but to no success.

My setup is
Gigabyte z270 HD3P
intel i7 7700
Gigabyte GTX1050
250gb Samsung 960 EVO NVME

does anybody have any ideas, what more information would be helpful?
the current plist should be attached
 

Attachments

  • config.plist
    5.9 KB · Views: 467

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,023
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
does anybody have any ideas
Your config.plist is wrong for your hardware, try this edited version and report progress :
Boot with nv_disable=1 until you have installed the web drivers.


BIOS - Disable Integrated graphics - Set PEG as Primary
Use a digital connection - DVI or HDMI - VGA is not supported.
Boot with nv_disable=1
May need to update Clover
Install web drivers
Update web drivers to ensure that you have the correct version.
Config.plist - Do not inject Intel or Nvidia graphics and no ig-platform-id
Config.plist - Disable SIP completely - CsrActiveConfig 0x67
Edit config.plist - NvidiaWeb = true as per Link
Will need to emulate native NVRAM - Problem 6 - Install EmuVariableUefi-64 and RC scripts.
Remove nv_disable=1 from config.plist
May need to install Lilu.kext , LiluFriend and NvidiaGraphicsFixup.kext

Potential Problems :
HDMI 2.0 is not supported - Use HDMI 1.4 (or lower)
If your graphics card has more than one output of the type that you are using then try another one.
Black Screen with MacPro 6,1 or iMac 15 or iMac 17 System Definition
 

Attachments

  • config.plist
    6.2 KB · Views: 761
Joined
Dec 3, 2017
Messages
2
Motherboard
Gigabyte z270 HD3P
CPU
i7 7700
Graphics
Gigabyte GTX1050
Mac
  1. iMac
Oh thanks so much, I'll try this out tomorrow!
 
Joined
Jun 4, 2018
Messages
14
Motherboard
ASUS Z170i - Pro Gaming
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
NVIDIA GTX 1070 (Founders Edition)
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Can someone please tell me how to do this?
 
Joined
Mar 2, 2020
Messages
3
Motherboard
Dell - Need model # > See Rules
CPU
X5690
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac Pro
Can someone please tell me how to do this?

If you're asking how to install the config.plist file then I'll post instructions below:

1- Install Clover Configurator
2- Ensure your OSX installer USB is plugged into your system
3- Open Clover Configurator
4- In the Tools section on the left click on Mount EFI
5-
Find your' OSX Installer and click Mount EFI. This should mount the second partition from your OSX Installer which is called EFI
6- Open you'r EFI partition
7- Replace config.plist file
8- Go back to Clover Configurator and unmount EFI
 
Status
Not open for further replies.
Top