Contribute
Register

1st build help, loading fail after gtx 970 web drivers install

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 11, 2016
Messages
17
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Ultra F22
CPU
i7-6700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys this is my second attempt to finish my build, this time with El Capitan (I found out the hard way that I can't instal Mavericks with my hardware) ,
everything went fine until I installed the Nvidia Graphics Card drivers for my GTX 970

I was following this method precisely https://www.tonymacx86.com/threads/...170x-ud5-th-i7-6700k-gigabyte-gtx-970.192392/

Now I am stuck here
IMG_8790.JPG
every time I try to load the system it just crashes

I have already tried to add the following boot args : dart=0, GraphicsEnabler=No, nv_disable=1, and nvda_drv=1
at the options section of the Bootloader but still can't avoid the system crash

Am I overlooking something?

Thanks and please forgive my bad english
 
Last edited:

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,220
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Are you using the MacPro4,1 or 5,1 system definition?
 
Joined
Dec 11, 2016
Messages
17
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Ultra F22
CPU
i7-6700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Jim
Thanks for your reply
I'm using 5,1
 

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,220
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Jim
Thanks for your reply
I'm using 5,1

That's your problem. MacPro 5,1 is looking for ECC ram which you don't have. Change system profile to iMac14,2. The kernel panic is not graphics related at all.
 
Joined
Dec 11, 2016
Messages
17
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Ultra F22
CPU
i7-6700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the tip, I will do a clean install and start again, lets see if it works
 
Joined
Dec 11, 2016
Messages
17
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Ultra F22
CPU
i7-6700K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It works!! I have the following working so far:

Wifi
USB2 (all my 7 ports seem to work but they only recognise usb2 devices for some reason)
Graphics card (and now I can see it listed on the system report

I still need to get Audio, USB3 and thunderbolt working

but for now thanks a lot for your help!
 
Status
Not open for further replies.
Top