Contribute
Register

USB 3.0 and Asus P9X79 Pro - Case ports work, Mobo does not

Joined
Sep 24, 2011
Messages
68
Motherboard
ASUS P9X79 PRO
CPU
i7-3930K @ 3.2 GHz
Graphics
GTX 980 TI
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Performa
  3. Power Mac
  4. PowerBook
  5. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hello all,

Finally have my Hackintosh running great, but have one minor issue. I installed the USB 3.0 kext from Multibeast 5.4.1 and was pleasantly suppressed to find I now have the front case USB 3.0 ports working just fine (tested an external 3.0 Seagate drive and saw read/write 160 MBps, very cool). However, none of the ports on my Motherboard IO are working. Is there something in the BIOS that I should check or will these ports not work with the current kext?

Thanks!
 
Joined
Oct 1, 2014
Messages
38
Motherboard
Asus P9X79pro
CPU
i7-3820
Graphics
MSI Armor Radeon RX 570
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Updated on July 2015

A while ago I discovered there is a hardware issue with those ports, because the same happened when booted in Windows 7

So the front USB 3.0 ports work well


====================================




I am having the same problem.
I have installed the GenericUSBXHCI.kext version 1.2.7 and have edited the AppleKextExcludeList.kext/Contents/Info.plist matching the current version and only the front ports are working.

Did anybody find a solution ?

I wonder if someone may help with DSDT patch to solve this

Here is a capture of the registry.
View attachment 106111
 
Top