Update Directly to macOS High Sierra

Discussion in 'High Sierra Desktop Guides' started by tonymacx86, Sep 25, 2017.

  1. Maddeen

    Maddeen

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    47
    Mobo:
    ASUS ROG Maximus VIII Hero Intel Z170
    CPU:
    i5 6600K@3.50GHz (Skylake)
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 7, 2017 at 8:50 PM #501
    Maddeen

    Maddeen

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    47
    Mobo:
    ASUS ROG Maximus VIII Hero Intel Z170
    CPU:
    i5 6600K@3.50GHz (Skylake)
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    iOS
    worked! thanks!
     
  2. Starveguy

    Starveguy

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    4
    Mobo:
    GIGABYTE Z77M-D3H v1.0
    CPU:
    Intel Core i7-3770
    Graphics:
    OnBoard Intel HD Graphics 4000
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 7, 2017 at 9:38 PM #502
    Starveguy

    Starveguy

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    4
    Mobo:
    GIGABYTE Z77M-D3H v1.0
    CPU:
    Intel Core i7-3770
    Graphics:
    OnBoard Intel HD Graphics 4000
    Mobile Phone:
    iOS
    Worked for me, just follow he installation guide ;)
    Thanks for the work done!
     
  3. Maddeen

    Maddeen

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    47
    Mobo:
    ASUS ROG Maximus VIII Hero Intel Z170
    CPU:
    i5 6600K@3.50GHz (Skylake)
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 7, 2017 at 10:26 PM #503
    Maddeen

    Maddeen

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    47
    Mobo:
    ASUS ROG Maximus VIII Hero Intel Z170
    CPU:
    i5 6600K@3.50GHz (Skylake)
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    iOS
    @japun - do you get the HDMI Audio of your Nvidia working? I'm not able to get it running :(
     
  4. cappy10

    cappy10

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5-TH
    CPU:
    i7 3770k
    Graphics:
    Nvidia GTX 970
    Mac:
    iMac
    Classic Mac:
    XL
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 7, 2017 at 11:18 PM #504
    cappy10

    cappy10

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    18
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5-TH
    CPU:
    i7 3770k
    Graphics:
    Nvidia GTX 970
    Mac:
    iMac
    Classic Mac:
    XL
    Mobile Phone:
    iOS
    I removed my graphics card and the update went fine
    however no cuda driver update available even after updating the webdriver
    Screen Shot 2017-10-07 at 5.21.16 PM.png
     
    Last edited: Oct 7, 2017
  5. CaboAsh

    CaboAsh

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Messages:
    1
    Mobo:
    Gigabyte Z170XP
    CPU:
    Intel Core i7 6700K 4.00 GHz
    Graphics:
    XFX Double D R9 280
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 8, 2017 at 1:06 AM #505
    CaboAsh

    CaboAsh

    Joined:
    Sep 29, 2017
    Messages:
    1
    Mobo:
    Gigabyte Z170XP
    CPU:
    Intel Core i7 6700K 4.00 GHz
    Graphics:
    XFX Double D R9 280
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Did a clean install and all working fine when using internal graphics. Cannot get video card working though - always hangs at

    "gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, nov 0, sm 0x0"

    Using lilu and intelgfxfix kexts. Think I'll live with the internal graphics until MultiBeast is working and then have another go.
     
  6. JerryMac

    JerryMac

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    12
    Mobo:
    Ga-Z97-HD3
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    EVGA GT 740 SC
    Oct 8, 2017 at 6:42 AM #506
    JerryMac

    JerryMac

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    12
    Mobo:
    Ga-Z97-HD3
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    EVGA GT 740 SC
    Thanks for reply and it is true what you say, It is better to do things right rather than rush :)
     
  7. rj985

    rj985

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    50
    Mobo:
    GA-Z97X-UD5H
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    EVGA GeForce GT 740 SC
    Mac:
    iMac, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 8, 2017 at 6:56 AM #507
    rj985

    rj985

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    50
    Mobo:
    GA-Z97X-UD5H
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    EVGA GeForce GT 740 SC
    Mac:
    iMac, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Update successful. Had to update NVIDIA web driver, fix sound, and I hid the preboot options in Clover. Checked file system and SSD converted to APFS. Thank you for this guide!
     
  8. Murmur2k

    Murmur2k

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    38
    Mobo:
    ASUS ROG HERO VIII
    CPU:
    i7 6700K
    Graphics:
    AMD Vega 56
    Oct 8, 2017 at 12:38 PM #508
    Murmur2k

    Murmur2k

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    38
    Mobo:
    ASUS ROG HERO VIII
    CPU:
    i7 6700K
    Graphics:
    AMD Vega 56
    Just performed a clean install and all working great (except audio for now). Very happy with OOB AMD Vega experience! However, what post install process is required to make it bootable without the pen drive please? I followed the beta guide for making the bootable pen drive.. just do the same for my SSD?
     
  9. lucas1188

    lucas1188

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    81
    CPU:
    i3-4360
    Graphics:
    HD 4600 integrated
    Oct 8, 2017 at 12:58 PM #509
    lucas1188

    lucas1188

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    81
    CPU:
    i3-4360
    Graphics:
    HD 4600 integrated
    I
    Never used WebDrivers as my card always worked natively.
    I did add those kexts though just to try, deselected Inject Nvidia as you said and same thing, it did not do anything so I removed them. I also tried leaving Inject Nvidia selected.

    My system always worked Injecting Nvidia only.

    Don't know why it would not work, It always boots in the White Screen.

    Before when trying a fresh install of HS it would always boot to a black screen. I've tried tens of things but always the same, so I restored Sierra back to try a direct update instead and now it's booting to a White Screen X(
     
  10. brutwurm

    brutwurm

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    64
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 8, 2017 at 2:03 PM #510
    brutwurm

    brutwurm

    Joined:
    Sep 11, 2017
    Messages:
    64
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Can it be said, that it works, that it is already possible to install High Sierra with a Geforce card and the new Apple Filesytem and have Firewire audio or working onboard audio? And then usind Final Cut Pro or similar?

    So: can a hackintosh said to be fully operational already with High Sierra?
     

Share This Page