Contribute
Register

Temporary Installation Guide for Haswell Systems [10.8.4 only]

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 29, 2012
Messages
158
Motherboard
OsX Mountain Lion 10.8.2
CPU
Intel Core I5 3570K 3.4 GHZ
Graphics
Intel HD 4000 Integrated Graphics
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
iCloud, FaceTime and all other Apple services but the stores won't work with a custom kernel, such as MacMan's patched kernel. You have to wait for vanilla support for Haswell to use these services on your computers.

All the best!
 
Joined
Oct 14, 2012
Messages
2
Motherboard
2009 15" MBP
CPU
Intel C2D
Graphics
Geforce 9600M GT
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I've tried this with a Gryphon z87, i7-4770k, and 16gb of RAM and am stuck after installing multibeast. Everything runs fine using the unibeast USB (including ethernet & graphics) prior to the multibeast installation. Afterward & with the USB, ethernet no longer works and graphicsenabler=no is required. Afterward & without the USB, no bootable drive is found.

I've tried installing multibeast with just the bare minimum per-instructions and with additional seemingly-relevant drivers

Any idea on what's happening here? Why is the MB not finding a bootable drive? I've played with the boot settings a little (Secure boot is set to OS Type=Other OS, and CSM is enabled). This is my first board with a UEFI bios. Are there some important bios settings I'm missing?

I also have a separate SSD with Ubuntu installed, but it isn't in the boot-priority list.
 
Joined
Jan 27, 2011
Messages
12
Motherboard
Gigabyte H87M-HD3
CPU
Xeon E3-1245 v3
Graphics
EVGA Nvidia GeForce GTX 650Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Reporting my experience:

Installed with MultiBeast: UserDSDT + NullCPUPowerManagement + graphicsenabler= no (thanks to tonymacx86)
Fixed the boot0: error with this guide: http://www.tonymacx86.com/25-boot0-error-official-guide.html (thanks to MacMan for the guide and to sqishy for showing me the way)

Now almost everything works including app store, sleep and wake.
Not working: iCloud, iMessage, FaceTime, audio, ethernet, and USB 3.0.

My system:
Gigabyte H87M-HD3
Intel Xeon E3-1245 v3
EVGA GEFORCE GTX 650Ti
1TB Toshiba SATA 3 hard drive
Apple Airport card on a Mini PCI-E to PCI-E adapter
IOGear Bluetooth 4.0 Adapter
 

Attachments

  • Screen Shot.png
    Screen Shot.png
    92.7 KB · Views: 204
Joined
Apr 17, 2013
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi !

the installation stuck on apple logo, i have an Asus H87m-e. Can you tell me what i must change in the BIOS with this MB.

I try -x, but stuck too. With -v, it stucks at com.apple.applefscompressiontypezlib...
 
Joined
Mar 8, 2013
Messages
36
Motherboard
Windows8
CPU
4770k
Graphics
770
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hi !

the installation stuck on apple logo, i have an Asus H87m-e. Can you tell me what i must change in the BIOS with this MB.

I try -x, but stuck too. With -v, it stucks at com.apple.applefscompressiontypezlib...

Did you remove the USB, is so put it back. Because for some reason it doesnt work without the USB
 
Joined
Apr 17, 2013
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
My BIOS config: Legacy USB Support = Enable
Intel xHCI Mode = Enable
EHCI Hand-off = Enable
SATA = AHCI

Anything else ?

So my USB Led turn off and i have a "Still waiting for root device".
 
Joined
Jun 23, 2011
Messages
28
Motherboard
Gigabyte Z87X D3H
CPU
i7 4770
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
iCloud, FaceTime and all other Apple services but the stores won't work with a custom kernel, such as MacMan's patched kernel. You have to wait for vanilla support for Haswell to use these services on your computers.

All the best!

Hi there

After the Vanilla support is up and running, do you know if I will have a problem logging into Icloud, facetime etc, If im using the same downloaded Mountain lion image installer (bought on same apple id) on two different computers. My example is using the same image on a probook build and now my new haswell build.

Thanks
Stuart
 
Joined
Mar 12, 2012
Messages
105
Motherboard
Asus X299 Prime Deluxe
CPU
I9-7980XE
Graphics
Radeon RX 590 8GB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Bookman,

I don't know if this will help but it will be worth checking. Make sure that you do not have uefi selected as your boot drive in the Bios.

In my Z77 build it has to be set to the non uefi boot drive identity, ei., P0, P1, etc.

Hope this helps. I have a ASUS Z87 Deluxe Dual and a 4770K on the shelf waiting.
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
134
Motherboard
OSX Mavericks 10.9
CPU
Intel i5-4670K
Graphics
EVGA GTX760 2GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I installed Voodoohda.
But remember delete applaHDA before installing voodoo

Doesn't work for me... did you use a special voodoohda ? None of those in multibeast work...

I also searched the forum but i could't find a solution. Any help is appreciated...
 
Status
Not open for further replies.
Top