Surround Sound - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

Discussion in 'Audio' started by toleda, May 25, 2014.

  1. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,943
    Mobo:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Feb 9, 2016 at 11:27 AM #61
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,943
    Mobo:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
  2. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Feb 9, 2016 at 8:05 PM #62
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    See Post #1/Installation/4. USB audio and 1. USB2Optical 5.1
     
  3. corei3cpu

    corei3cpu

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    629
    Mobo:
    Generic Intel
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Nvidia GT 610, Dual HDMI, 1366x768
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    May 20, 2016 at 4:43 PM #63
    corei3cpu

    corei3cpu

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    629
    Mobo:
    Generic Intel
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Nvidia GT 610, Dual HDMI, 1366x768
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS




    Will this solution work with the Behringer UCA-202 audio device?...

    These are just links to solutions, and not purchase request.

    Get a Behringer UCA-202 USB audio device and a toslink cable and some RCA cable adapters

    $30 on Amazon.
    http://www.amazon.com/dp/B000KW2YEI/?tag=tonymacx86com-20

    Works out of the box with OS-X and MS-Windows-7/8/10. I have it connected to my old Yamaha 5.1 receiver from my dual boot PC via toslink Optical cable for true surround sound in THX, Dolby Digital, Pro logic, Cinema sound, 7 channel stereo.

    My 5.1 AV receiver can process the toslink digital signal just fine for true surround sound.
    Now you can watch any internet content in true surround sound ( concerts, movies, etc. ). I use an Nvidia GT-610 graphics card with 2 HDMI connections to my TV and PC monitor. Nvidia GT-610 for Video and Berhinger for audio.
    http://www.amazon.com/dp/B00847TOLC/?tag=tonymacx86com-20


    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Sep 27, 2016
  4. corei3cpu

    corei3cpu

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    629
    Mobo:
    Generic Intel
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Nvidia GT 610, Dual HDMI, 1366x768
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    May 20, 2016 at 4:57 PM #64
    corei3cpu

    corei3cpu

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Messages:
    629
    Mobo:
    Generic Intel
    CPU:
    Intel i3
    Graphics:
    Nvidia GT 610, Dual HDMI, 1366x768
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS

    Will work with the following using a toslink optical cable connection to an 5.1 or 7.1 AV receiver:

    This is the easy way to get Surround sound to work with your home 5.1 or 7.1 audio system.

    works out of the box with Behringer, For Omni you need to download and install kexts.

    Creative labs Omni 5.1 USB adapter:
    http://www.amazon.com/dp/B00EZT7RE4/?tag=tonymacx86com-20

    Software package and Kexts:
    http://support.creative.com/Product...SET=prodfaq:PRODFAQ_21712,VARSET=CategoryID:1


    Behringer UCA 202 audio device :
    http://www.amazon.com/dp/B000KW2YEI/?tag=tonymacx86com-20

    toslink optical cable:
    http://www.amazon.com/dp/B005LJQPE0/?tag=tonymacx86com-20
     
  5. john11101

    john11101

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    4
    Aug 2, 2016 at 1:23 PM #65
    john11101

    john11101

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    4
    Hi. I posted recently and was redirected to this thread. I noticed this thread before I posted, but was unsure if this was related or not. I am working on something close but slightly different. I noticed on this thread that Aggregate Devices is being used - see the screen shots.

    I am looking to get a couple of recording devices to connect using aggregate devices - so it's not a "5.1" issue. I hope you guys can help.

    I cannot for the life of me get the Aggregate Devices to work on any of my hackintoshes (tried two different ones). The recording devices (a saffire 6 usb and Digitech RP250) both work with Aggregate Devices on my 'true' macbook. Both work individually - without aggregate devices, but not together at the same time.

    I am able to get both devices to recognize while using Aggregate Devices, but cannot get either to record or put out audio.

    Any thoughts on this, anyone? I can send specs on my main hackintosh machine this evening if you need them.
     
  6. john11101

    john11101

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    4
    Aug 6, 2016 at 4:16 PM #66
    john11101

    john11101

    Joined:
    Mar 14, 2014
    Messages:
    4
    Hi. I am hopeful that you can help. I've looked over this guide a few times and have tried many different things. I am unable to get the Aggregate Devices to work on my hackintosh. I have a Gigabyte z77 -D3h with 32gb ram Yosemite i7. I use it to record music. I am able to use each device separately but cannot combine them. Or more accurately, i can combine them but they do not actually record. Garageband does not pick up the audio. Thoughts?

    Thanks!
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2016-08-06 at 11.15.05 AM.png  (149.8 KB, 86 views)
  7. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 7, 2016 at 3:42 AM #67
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Why are you combining inputs with outputs?
     
  8. comalies

    comalies

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    19
    Mobo:
    gigabyte h170n
    CPU:
    intel core i7
    Graphics:
    intel 530
    Mac:
    Mac mini
    Nov 6, 2016 at 11:53 PM #68
    comalies

    comalies

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    19
    Mobo:
    gigabyte h170n
    CPU:
    intel core i7
    Graphics:
    intel 530
    Mac:
    Mac mini
    audio is working in 2.0, i want to activate 5.1 multichannel.
    i patched realtek driver in windows 10 and it works now in awesome dts with optical cable on av amp.
    i would like to do the same in osx.

    audio-devices.jpg
     
  9. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 7, 2016 at 12:13 AM #69
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,672
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Did you miss Post #1??
     
  10. comalies

    comalies

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    19
    Mobo:
    gigabyte h170n
    CPU:
    intel core i7
    Graphics:
    intel 530
    Mac:
    Mac mini
    Nov 7, 2016 at 12:19 AM #70
    comalies

    comalies

    Joined:
    Jun 4, 2016
    Messages:
    19
    Mobo:
    gigabyte h170n
    CPU:
    intel core i7
    Graphics:
    intel 530
    Mac:
    Mac mini
    i read the whole thing 3 times, and the other thread where i was posting before too.
    i tried many things for many hours... now i'm desperate to find a solution.
    you asked me to come here and ask again, and so did i.

    what should i do to make 5.1 available in audio devices?
     

Share This Page