Contribute
Register

[SUCCESS] jbarnette's Build - ASUS TUF Z390 M Gaming + i9-9900K + Sapphire RX Vega 64 8GB + 32GB RAM + MacOS 10.14.3 w/ USB3 working!

Joined
Apr 10, 2016
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Cool! Thanks guys. I’ll try myself later.
 
Joined
Oct 28, 2018
Messages
30
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey, as I wrote before, I ordered this M.2 adapter to free a PCIe slot but still have BT and Wifi.
It was easy plug'n'play!
Only thing you should consider, is to order longer cables for the antennas if you want to keep the PCIe holding bar from the other adapter for this solution. Now I can get a Titanridge card and have all the I/O an original mac has on a mATX board: )
 
Joined
Mar 1, 2017
Messages
51
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@Radialer, I'm glad that worked for you. I do have a question on your hardware. I'm thinking of replacing my Sapphire RX580 card, with either a Vega 56 or Vega 64, can you tell me the differences and the make and model that you are using? Also, just out of curiosity what cooler are you using for your CPU?
 
Joined
Aug 25, 2013
Messages
99
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX580+UHD630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Anyone successfully updated to 10.14.5??

Just did it after having upgraded to latest versions for Lilu (1.3.5) and its plug ins AppleALC (1.3.7) and WEG (1.2.8) in L/E as well as having copies in EFI/Clover/Kext/Other for Lilu and WEG.
Some strange purple lines during the first part of the instal, but otherwise nothing special to report, it is really a shoe in upgrade, everything working like a charm.
 
Joined
Aug 25, 2013
Messages
99
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX580+UHD630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello @CaseySJ,

I have a question about the headless mode: Has SMBIOS absolutely need to be iMac18,3?
I have it set since original installation to iMac18,2.
It looks to me that headless seems to potentially also be working with this SMBIOS, as per IOreg output for IGPU (see below), I dont see any framebuffer/ports attached to the IGPU:

406649


and acceleration seems to be enabled as judged by VDAdecoderChecker:
406650

And here is a screenshot of the devices section of config.plist

406651


As you can see I have actually the device-id set to 923E0000 (not 9B3E0000), this choice was based on the Ioreg output.
However I dont see the UHD630 in the PCI section in system report (the Fenvi BT/wifi, Intel I219V ethernet and xHCI are from Devices> Arbitrary and they correctly show up). Not sure I understand why.

406657

Thank you very much!
 
Last edited:
Joined
Oct 28, 2018
Messages
30
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@Radialer, I'm glad that worked for you. I do have a question on your hardware. I'm thinking of replacing my Sapphire RX580 card, with either a Vega 56 or Vega 64, can you tell me the differences and the make and model that you are using? Also, just out of curiosity what cooler are you using for your CPU?
I'm using the Asus Strix Vega 64, but I wouldn't recommend that one, it has some issues with fan speeds in OSX.
Check the forum and the buyer guide for recommended ones.
The difference is, the Vega 64 is faster, but as long as you are not using your hackintosh for 4K video editing or live render view in C4D or similar, GPU heavy operations, you should be fine with the Vega 56.

For my CPU I'm using the Noctua NH-D15S.
 
Joined
Mar 17, 2019
Messages
105
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega Frontier Edition
Mac
  1. Mac Pro
Hi everyone, after using OsxAptioFix2Drv*free2000.efi driver once in every 5 boots I receive this error, I can shut down, restart and sleep with no problem at all but this error keeps coming is there a fix for this problem ?
 

Attachments

  • IMG_1117.jpg
    IMG_1117.jpg
    2 MB · Views: 38
Joined
Aug 25, 2013
Messages
99
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX580+UHD630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi everyone, after using OsxAptioFix2Drv*free2000.efi driver once in every 5 boots I receive this error, I can shut down, restart and sleep with no problem at all but this error keeps coming is there a fix for this problem ?

Hello @artooks
If you havent done so I would suggest to try adding the « slide=0 » boot argument in your config.plist using clover configurator.

 
Joined
Aug 25, 2013
Messages
99
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX580+UHD630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi everyone, after using OsxAptioFix2Drv*free2000.efi driver once in every 5 boots I receive this error, I can shut down, restart and sleep with no problem at all but this error keeps coming is there a fix for this problem ?

Forgot to mention that obvisouy when you use the OsxAptioFix2Drv-free2000.efi driver, you need to remove any other ones that might be in the EFI/CLOVER/Drivers64UEFI folder (such as AptioMemoryFix-64.efi) otherwise it could result in conflicts.
 
Joined
Mar 17, 2019
Messages
105
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega Frontier Edition
Mac
  1. Mac Pro
Forgot to mention that obvisouy when you use the OsxAptioFix2Drv-free2000.efi driver, you need to remove any other ones that might be in the EFI/CLOVER/Drivers64UEFI folder (such as AptioMemoryFix-64.efi) otherwise it could result in conflicts.
Hello @artooks
If you havent done so I would suggest to try adding the « slide=0 » boot argument in your config.plist using clover configurator.

Thank you a million times this slide=0 worked right away, now I do not receive such errors, thank you.
 
Top