Contribute
Register

[Solved] Quicktime crashes when trying to Screen Recorder

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 4, 2011
Messages
103
Motherboard
GA-P67A-UD3
CPU
i7-2600K OC @ 4.2Ghz
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Got the latest macOS Sierra running pretty good along with a MSI N560GTXTi 1GB.
QE, Cuda and OSX native Nvidia drivers are working (can't get Web Drivers to run after reboot).

iMovie, Photos, even Quicktime plays movies fine... everything seems OK, but...

When ever I try to do a screen recording with Quicktime it crashes! :banghead:

I've tried doing the full screen record, selecting a window to record, and selecting part of the screen...nothing works! :-X

Anybody have any clues as to why?!
 
Joined
Jan 30, 2016
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UDH5
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 560Ti
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Classic
  2. iMac
  3. LC
  4. Performa
  5. Power Mac
  6. Quadra
Mobile Phone
  1. Other
Same here. As soon as soon as I click "Start Recording" Quicktime "unexpectedly quits".

I am having this on Sierra with:
  • kext-dev-mode=1
  • rootless=0
  • NvidiaWeb

I had this problem on El Capitan too. Also Clover, can't remember settings.

Previously when I was running Mountain Lion it worked though. That was pre-clover. I still have the disk, but I'd have to spend some time to figure out what settings I have on it.

It's really annoying.
 
Joined
Sep 4, 2011
Messages
103
Motherboard
GA-P67A-UD3
CPU
i7-2600K OC @ 4.2Ghz
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Same here. As soon as soon as I click "Start Recording" Quicktime "unexpectedly quits".

I am having this on Sierra with:
  • kext-dev-mode=1
  • rootless=0
  • NvidiaWeb

I had this problem on El Capitan too. Also Clover, can't remember settings.

Previously when I was running Mountain Lion it worked though. That was pre-clover. I still have the disk, but I'd have to spend some time to figure out what settings I have on it.

It's really annoying.

I fixed it by using Clover Configurator.
  1. Open the clover.plist and go to the "System Parameters"
  2. check the 'Inject System ID' & 'NvidiaWeb' boxes.
  3. Reboot
Now I can record and save the video files.
 
Joined
Jan 30, 2016
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UDH5
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 560Ti
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Classic
  2. iMac
  3. LC
  4. Performa
  5. Power Mac
  6. Quadra
Mobile Phone
  1. Other
  1. Open the clover.plist and go to the "System Parameters"
  2. check the 'Inject System ID' & 'NvidiaWeb' boxes.
  3. Reboot

WOAH! If this works I'll jump out my window.

I'm a bit concerned about NvideaWeb for some reason. But will have a go and report back. Thanks hananias
 
Joined
Sep 4, 2011
Messages
103
Motherboard
GA-P67A-UD3
CPU
i7-2600K OC @ 4.2Ghz
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
WOAH! If this works I'll jump out my window.

I'm a bit concerned about NvideaWeb for some reason. But will have a go and report back. Thanks hananias
Please let us know how it goes! (but please, don't jump out the windows ;) )
Best wishes
 
Joined
Jan 30, 2016
Messages
35
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UDH5
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 560Ti
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Classic
  2. iMac
  3. LC
  4. Performa
  5. Power Mac
  6. Quadra
Mobile Phone
  1. Other
Turns out I had those settings already checked. So no good for me. And there seem to be very few other threads discussing the topic. How depressing.

:cry:
 
Joined
Oct 25, 2018
Messages
1
Motherboard
Gigabyte Z370M
CPU
i5 8600k
Graphics
Sapphire RX 570
I am having the same issue, but I have an AMD card, a RX 570 8GB Sapphire. Any ideas? Thanks
 
Joined
Dec 16, 2018
Messages
22
Motherboard
Asus Z370 Gaming 3
CPU
i7 8700k
Graphics
Vega 64 LC
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Same issue here with Vega 64 - any solutions?
 
Joined
Nov 4, 2010
Messages
506
Motherboard
MSI TRX40 Creator
CPU
AMD Threadripper 3970X
Graphics
Sapphire Nitro+ RX 6900 XT
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Installed Lilu+WhateverGreen and use shikigva=32 shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94 bootargs.
 
Joined
Dec 16, 2018
Messages
22
Motherboard
Asus Z370 Gaming 3
CPU
i7 8700k
Graphics
Vega 64 LC
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Installed Lilu+WhateverGreen and use shikigva=32 shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94 bootargs.

Thank you - this fixed my screen recording issue.
 
Status
Not open for further replies.
Top