Contribute
Register

[solved] Kernel Panic Halfway Through Installation of High Sierra

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 21, 2018
Messages
8
Motherboard
Toshiba PGRAA
CPU
Intel i7-2860QM
Graphics
Nvidia GeForce GTX 560M
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've hit a brick wall while trying to hackintosh an older gaming laptop (Toshiba Qosmio X775-3DV78).
I'm able to boot into the installer, but halfway through the installation, my laptop goes black and reboots.
I can't seem to find anyone else here who's experienced this same issue and I'm not sure what's causing this panic to happen!

I've gone through an endless cycle of reformatting the same partition over and over trying to get the installation to fully work!

I haven't injected graphics drivers through Unibeast onto my flashdrive because it causes a reboot just before reaching the installer. The kexts that I'm using for installation are FakeSMC, NullCPUPowerMangement, and PS2 for my mouse and keyboard.

System Specifications:
Laptop: Toshiba Qosmio X775-3DV78
Motherboard: Toshiba PGRAA
CPU: Sandy Bridge Intel Core i7-2630QM CPU @ 2.00 GHz
GPU: Nvidia GeForce GTX 560M


I'm a little bit of a novice on hackintoshing, but I'm quickly figuring out what's going on. This is officially my first hackintosh project, so if you guys have any extra tips regarding post installation on this machine once this hopefully gets resolved, please spam them away in this thread and help me out because this laptop doesn't seem to get hackintoshed much. Anyways, here's a picture of a beautiful screen just before the crash. I'm ready for people around me to look at this laptop and wonder which side I'm on (Apple/Microsoft)View attachment 327059
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,320
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Not a Desktop - Moved to Laptop Support.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I've hit a brick wall while trying to hackintosh an older gaming laptop (Toshiba Qosmio X775-3DV78).
I'm able to boot into the installer, but halfway through the installation, my laptop goes black and reboots.
I can't seem to find anyone else here who's experienced this same issue and I'm not sure what's causing this panic to happen!

I've gone through an endless cycle of reformatting the same partition over and over trying to get the installation to fully work!

I haven't injected graphics drivers through Unibeast onto my flashdrive because it causes a reboot just before reaching the installer. The kexts that I'm using for installation are FakeSMC, NullCPUPowerMangement, and PS2 for my mouse and keyboard.

System Specifications:
Laptop: Toshiba Qosmio X775-3DV78
Motherboard: Toshiba PGRAA
CPU: Sandy Bridge Intel Core i7-2630QM CPU @ 2.00 GHz
GPU: Nvidia GeForce GTX 560M


I'm a little bit of a novice on hackintoshing, but I'm quickly figuring out what's going on. This is officially my first hackintosh project, so if you guys have any extra tips regarding post installation on this machine once this hopefully gets resolved, please spam them away in this thread and help me out because this laptop doesn't seem to get hackintoshed much. Anyways, here's a picture of a beautiful screen just before the crash. I'm ready for people around me to look at this laptop and wonder which side I'm on (Apple/Microsoft)View attachment 327059

Follow the Clover guide linked from the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Although you should read the FAQ for an overview of issues, the Clover guide is linked from the first question: "Q. Where do I start?", just after the bold face "Clover Guide".
Here is a direct link, just to be clear:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Also, your profile must be filled out with complete details as requested in the FAQ, again under "Q. Where do I start?". All seven details requested are equally important.

And if you have an issue (after following the guide), or on any other problem, you must provide a detailed description of the problem including information that helps us understand what you're doing. Always attach "Problem Reporting" files as per FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
The required files and data are fully detailed in the last question in the FAQ:
"Q. What are typical "Problem Reporting" files?"
 
Joined
Apr 21, 2018
Messages
8
Motherboard
Toshiba PGRAA
CPU
Intel i7-2860QM
Graphics
Nvidia GeForce GTX 560M
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
29217887-2380-4633-B806-DA0650A782FA.jpeg
Thanks for the prompt reply; turns out actually that this was just a false alarm. There's just a ton of lag during the installation process. The installation seems to have worked and I overthought it as a kernel panic. Thanks for making the kexts! If I run into any real issues post-install, I'll use the forums properly. This thread can now be removed or marked as solved.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
View attachment 327066 Thanks for the prompt reply; turns out actually that this was just a false alarm. There's just a ton of lag during the installation process. The installation seems to have worked and I overthought it as a kernel panic. Thanks for making the kexts! If I run into any real issues post-install, I'll use the forums properly. This thread can now be removed or marked as solved.

Marking solved.
Note: I can tell from your photo that graphics are not working correctly... (wrong config.plist settings).
 
Status
Not open for further replies.
Top