Contribute
Register

[Solved] Kernel Panic cpu caller 0xffffff8004139336)

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 1, 2017
Messages
6
Motherboard
American Megatrends H81EM2W08
CPU
Intel Pentium G3250
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 750
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
image.jpg
Hello
A newbie of Hackintosh needs help...
When I want to install macOS from USB, I select in clover install macOS. Then the apple logo appears but no loading bar and a white text tells
panic(cpu 0 caller 0xffffff8004139336): "zone_init: kmem_suballoc failed"@/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-3789.51.2/osfm/kern/zalloc.c:2149

What is to do now to get that machine working?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,878
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
What is to do now to get that machine working?
Pentiums are not supported - You must use a FakeCPUID of 0x0306A0.

Please add details of your motherboard (Mobo) to your profile :
The Rules said:
Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you
 
Joined
Jun 1, 2017
Messages
6
Motherboard
American Megatrends H81EM2W08
CPU
Intel Pentium G3250
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 750
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Pentiums are not supported - You must use a FakeCPUID of 0x0306A0.

Please add details of your motherboard (Mobo) to your profile :

Thank you for that quick answer..but how do I can do this? Found nothing like a tutorial or something like that.
Added Mobs info in profile
 
Joined
Jun 1, 2017
Messages
6
Motherboard
American Megatrends H81EM2W08
CPU
Intel Pentium G3250
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 750
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Pentiums are not supported - You must use a FakeCPUID of 0x0306A0.

Please add details of your motherboard (Mobo) to your profile :

Ok I know now how to fake CPUID but when I boot again, clover adds two zeroes to the fake cpuid...
 
Last edited:

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,380
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Ok I could change my CPUID but the kernel panic appears again with the same error codes
Try setting SMBIOS > Trust=true in your config.plist
Code:
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>Trust</key>
        <true/>
    </dict>
If you use only one stick of RAM try moving it to a different slot.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,878
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok I know now how to fake CPUID but when I boot again, clover adds two zeroes to the fake cpuid...
That is because you are putting it in the wrong place.
 
Joined
Jun 1, 2017
Messages
6
Motherboard
American Megatrends H81EM2W08
CPU
Intel Pentium G3250
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 750
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
That is because you are putting it in the wrong place.

I´m sorry for that stupid question but under Kernel and Kext Patches is not the right place? Which place is the right?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,878
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I´m sorry for that stupid question but under Kernel and Kext Patches is not the right place? Which place is the right?
If you put it in Kernel and Kext Patches correctly then it will not change.
If you enter it in Fake ID in the boot loader screen it will add the two zeros.
 
Joined
Jun 1, 2017
Messages
6
Motherboard
American Megatrends H81EM2W08
CPU
Intel Pentium G3250
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 750
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I got lucky and my hackintosh is working now!
I faked my CPU and typed the SMBIOS lines in my clover.plist, the only problem is that after using Multibeast, it won´t boot up.
Did a reinstall without Unibeast, installed WiFi Program for Realtek USB WiFi manually and boom, it works. The only Problem is now that I can only boot with the help of the Install Stick´s Clover and have to enable the NVIDIA Web Driver each time. But after boot I can disconnect the USB and everything looks fine.
Any other ideas? Installed Clover on the Boot Drive but with this bootloader selected it won´t boot.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,380
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
The only Problem is now that I can only boot with the help of the Install Stick´s Clover
One way and probably the easiest is to copy the EFI folder of your usb installer drive to the desktop, now mount the EFI partition of your hard drive, find and delete the EFI folder that is currently on the hard drive and replace it with the one you copied from the usb drive.
I have to enable the NVIDIA Web Driver each time.
New Method for Enabling NVIDIA Web Drivers in Clover
 
Status
Not open for further replies.
Top