Contribute
Register

[solved] HDMI out on HD620

Joined
Sep 12, 2012
Messages
49
Motherboard
Dell 7573 (Opencore)
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
Success! I was able to get HDMI working with just a few minor config.plist changes. Before I paved the machine and started over, I decided to try some of the patches you've suggested against other ig-platform-ids. Using ig-platform-id 0x591e0000 and redoing the SMBIOS, and few other tweaks as suggested in your last post I was able to get HDMI working.

config.plist attached for reference.

Thank you again, Rehabman. Now I just need to fix audio...
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Success! I was able to get HDMI working with just a few minor config.plist changes. Before I paved the machine and started over, I decided to try some of the patches you've suggested against other ig-platform-ids. Using ig-platform-id 0x591e0000 and redoing the SMBIOS, and few other tweaks as suggested in your last post I was able to get HDMI working.

config.plist attached for reference.

Thank you again, Rehabman. Now I just need to fix audio...
Marked solved.
 
Joined
Jun 14, 2011
Messages
33
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX
CPU
i7-9700k
Graphics
Vega 56
Hi Rehabman,
I cant get Audio Through HDMI on HD 620. But it does work with USB-C port to HDMI cable.
Im attaching my debug if you could take a look.
Dell Latitude 7280 i7-7600u
thx
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi Rehabman,
I cant get Audio Through HDMI on HD 620. But it does work with USB-C port to HDMI cable.
Im attaching my debug if you could take a look.
Dell Latitude 7280 i7-7600u
thx
You need to patch the framebuffer connector for HDMI (ioreg shows an external monitor on the 0105 port).
 
Joined
Jun 14, 2011
Messages
33
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX
CPU
i7-9700k
Graphics
Vega 56
You need to patch the framebuffer connector for HDMI (ioreg shows an external monitor on the 0105 port).
sorry, but how would i do that?
 
Joined
Dec 6, 2018
Messages
12
Motherboard
Dell Inspiron 5567-Clover
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 620, 1980*1024
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Success! I was able to get HDMI working with just a few minor config.plist changes. Before I paved the machine and started over, I decided to try some of the patches you've suggested against other ig-platform-ids. Using ig-platform-id 0x591e0000 and redoing the SMBIOS, and few other tweaks as suggested in your last post I was able to get HDMI working.

config.plist attached for reference.

Thank you again, Rehabman. Now I just need to fix audio...
I have the same problem on a Dell 5567, with an HD620 as well and a 10.14.3 hack. Reading through your config.plist there is no Properties section under Devices, or at least it is not being displayed for me in Xcode.
I have a thread about the same with no replies so far, any help you could shed, I would very much appreciate.
 
Joined
Dec 6, 2018
Messages
12
Motherboard
Dell Inspiron 5567-Clover
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 620, 1980*1024
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
I have the same problem on a Dell 5567, with an HD620 as well and a 10.14.3 hack. Reading through your config.plist there is no Properties section under Devices, or at least it is not being displayed for me in Xcode.
I have a thread about the same with no replies so far, any help you could shed, I would very much appreciate.
Got it, by using Hackintool and selecting the proper values for CPU and igpu I was able to find out the port number on my HDMI setup, so I uncommented the proper set of values on Xcode for @RehabMan plist file, restarted and got HDMI working without problems, I don't yet know if audio works with my VooDooHDA fix but I wll try later and let you know of the results, cheers!
 
Joined
Sep 29, 2012
Messages
4
Motherboard
(laptop) ASUS N750JK
CPU
i7 4700HQ
Graphics
NV 850M
Success! I was able to get HDMI working with just a few minor config.plist changes. Before I paved the machine and started over, I decided to try some of the patches you've suggested against other ig-platform-ids. Using ig-platform-id 0x591e0000 and redoing the SMBIOS, and few other tweaks as suggested in your last post I was able to get HDMI working.

config.plist attached for reference.

Thank you again, Rehabman. Now I just need to fix audio...
What tweaks exactly?
 
Top