Contribute
Register

[solved] HDMI out on HD620

Joined
Sep 12, 2012
Messages
48
Motherboard
Dell 7573 (Opencore)
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
I've been struggling for the past 2 weeks to get HDMI out working on a Dell Inspiron 7579 with i7-7500U and Intel HD620 graphics. I've scoured these forums and have tried several things like patching 0204 from 0A to 12. I've tried multiple ig-graphics-ids including 0x519b000, 0x5196000, 0x519e000.

At this point, I've exhausted my Google-fu, and hoping someone can help. My problem reporting .zip is attached. Any help is greatly appreciated.

Also, I still don't have audio working with a patched DSDT and and patched AppleHDA, but audio is less important for my needs.
 

Attachments

  • mmillermac.zip
    4.4 MB · Views: 202

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I've been struggling for the past 2 weeks to get HDMI out working on a Dell Inspiron 7579 with i7-7500U and Intel HD620 graphics. I've scoured these forums and have tried several things like patching 0204 from 0A to 12. I've tried multiple ig-graphics-ids including 0x519b000, 0x5196000, 0x519e000.

At this point, I've exhausted my Google-fu, and hoping someone can help. My problem reporting .zip is attached. Any help is greatly appreciated.

Also, I still don't have audio working with a patched DSDT and and patched AppleHDA, but audio is less important for my needs.

Your HDMI port may be on 0105, 0204, or the 0306 port.
Your ioreg shows 0204 and 0306 port enabled.
Try enabling the 0105 port and test.
 
Joined
Sep 12, 2012
Messages
48
Motherboard
Dell 7573 (Opencore)
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
Thanks, Rehabman. I tried ig-platform-id 0x5916000 which I think has 0105 enabled, but no luck. However, with 0x0519b0000 I get an instant reboot as soon as I plug in a monitor. I saw how you help Krosseyed here (https://www.tonymacx86.com/threads/solved-hdmi-out-on-hd620-not-working.229601/page-2), and tried to patch 0204 to 0105 with ig-platform-id 0x519b000 using this kext patch:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>0x591b0000, 0105 instead of 0306, HDMI + Patch 0204 for &apos;12&apos; (Rehabman)</string>
<key>Disabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>AgQKAAAIAACHAQAAAwYKAAAEAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
<key>Name</key>
<string>com.apple.driver.AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer</string>
<key>Replace</key>
<data>AQUKAAAIAACHAQAAAgQSAAAIAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
</dict>

but no luck with this either. I should also note that with the patch above I don't get a reboot.
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks, Rehabman. I tried ig-platform-id 0x5916000 which I think has 0105 enabled, but no luck. However, with 0x0519b0000 I get an instant reboot as soon as I plug in a monitor. I saw how you help Krosseyed here (https://www.tonymacx86.com/threads/solved-hdmi-out-on-hd620-not-working.229601/page-2), and tried to patch 0204 to 0105 with ig-platform-id 0x519b000 using this kext patch:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>0x591b0000, 0105 instead of 0306, HDMI + Patch 0204 for &apos;12&apos; (Rehabman)</string>
<key>Disabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>AgQKAAAIAACHAQAAAwYKAAAEAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
<key>Name</key>
<string>com.apple.driver.AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer</string>
<key>Replace</key>
<data>AQUKAAAIAACHAQAAAgQSAAAIAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
</dict>

but no luck with this either. I should also note that with the patch above I don't get a reboot.

Reboot/crash upon plugging in is progress.

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Sep 12, 2012
Messages
48
Motherboard
Dell 7573 (Opencore)
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
Sorry about that. Here are the files with ig-platform-id 0x5196000. I'm preparing another .zip with 0x519b000 + 0306 to 0105 kext patch.

Thank you again for your help.
 

Attachments

  • mmillermac-0x5196.zip
    4.4 MB · Views: 98

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Sorry about that. Here are the files with ig-platform-id 0x5196000. I'm preparing another .zip with 0x519b000 + 0306 to 0105 kext patch.

Thank you again for your help.

Try patching the delay in the 0105 connector from native 09 to 12.
 
Joined
Sep 12, 2012
Messages
48
Motherboard
Dell 7573 (Opencore)
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
I'll try to create a kext patch to add the delay on 0105.

Attached is the problem .zip for ig-platform-id 0x519b000 + 0306 to 0105 patch I copied from Krosseyed. The HTML is as follows:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>0x591b0000, 0105 instead of 0306, HDMI + Patch 0204 for &apos;12&apos; (Rehabman)</string>
<key>Disabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>AgQKAAAIAACHAQAAAwYKAAAEAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
<key>Name</key>
<string>com.apple.driver.AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer</string>
<key>Replace</key>
<data>AQUKAAAIAACHAQAAAgQSAAAIAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
</dict>

I really can't say thank you enough.
 

Attachments

  • mmillermac-0x519b+0306 to 0105.zip
    4.4 MB · Views: 85

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I'll try to create a kext patch to add the delay on 0105.

Attached is the problem .zip for ig-platform-id 0x519b000 + 0306 to 0105 patch I copied from Krosseyed. The HTML is as follows:
<dict>
<key>Comment</key>
<string>0x591b0000, 0105 instead of 0306, HDMI + Patch 0204 for &apos;12&apos; (Rehabman)</string>
<key>Disabled</key>
<true/>
<key>Find</key>
<data>AgQKAAAIAACHAQAAAwYKAAAEAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
<key>Name</key>
<string>com.apple.driver.AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer</string>
<key>Replace</key>
<data>AQUKAAAIAACHAQAAAgQSAAAIAACHAQAA/wAAAAEAAAAgAAAA</data>
</dict>

I really can't say thank you enough.

I don't know what you're trying to do there.
Your last ioreg showed ig-platform-id 0x59160000.
That ig-platform-id already has the 0105.
And I assumed your system was rebooting when you plugged in the HDMI...
All you need to do is change the delay:
Find: <01 05 09 00 00 04 00 00 87 01 00 00>
Replace: <01 05 12 00 00 04 00 00 87 01 00 00>

The ioreg you just attached shows 0x591b0000, which does not have the 0105 connector, only 0204+0306.
For that ig-platform-id you would swap either connector out for 0105,
For example (swapping 0204 for 0105):
Find: <02 04 0A 00 00 08 00 00 87 01 00 00 03 06 0A 00 00 04 00 00 87 01 00 00>
Replace: <01 05 0A 00 00 08 00 00 87 01 00 00 03 06 0A 00 00 04 00 00 87 01 00 00>

Use a plist editor such as Xcode or PlistEdit Pro, so you're not dealing with base64 directly.
 
Joined
Sep 12, 2012
Messages
48
Motherboard
Dell 7573 (Opencore)
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
Still no luck using the first patch and ig-platform-id 0x059160000. Files attached. I'm going to try 0x591b000 with the second patch to swap 0204 with 0105.
 

Attachments

  • mmillermac 2.zip
    4.4 MB · Views: 99

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,161
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Still no luck using the first patch and ig-platform-id 0x059160000.

"no luck" is not descriptive enough.
What was the result?
 
Top