Contribute
Register

[Solved] Can't Install Sierra

Joined
May 6, 2017
Messages
10
Motherboard
Gigabyte ATX DDR4 Intel LGA 1151 SATA E (6Gbit/s) Motherboards (GA-Z170X-Gaming 7)
CPU
Intel Core i7 6700K 4.00 GHz Unlocked Quad Core Skylake Desktop Processor, Socket LGA 1151 [BX80662I
Graphics
Gigabyte Geforce GTX 1050 Ti 4GB Windforce Graphic Card (GV-N105TWF2OC-4GD)
Hey guys. Followed all the steps to install Sierra, but no luck. I got to the boot menu and selected "install OSX from USB." Got to the apple logo, and now a bar just appeared but has not moved at all. Any help would be appreciated!
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,494
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Boot your system in Verbose Mode and post a picture of your screen when it freezes/hangs.
At Clover Boot Screen press space bar and select Verbose (-v)
 
Joined
May 6, 2017
Messages
10
Motherboard
Gigabyte ATX DDR4 Intel LGA 1151 SATA E (6Gbit/s) Motherboards (GA-Z170X-Gaming 7)
CPU
Intel Core i7 6700K 4.00 GHz Unlocked Quad Core Skylake Desktop Processor, Socket LGA 1151 [BX80662I
Graphics
Gigabyte Geforce GTX 1050 Ti 4GB Windforce Graphic Card (GV-N105TWF2OC-4GD)
Here's what I got:
 

Attachments

  • IMG_1374.JPG
    IMG_1374.JPG
    3.2 MB · Views: 104
Joined
May 8, 2017
Messages
14
Motherboard
Rampage IV Extreme
CPU
i7 3930k
Graphics
RX 480
I've got the same problem, have you found a solution yet?
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
77
Motherboard
Dell Optiplex 990 SFF D6H9T
CPU
Intel Core i3-2120
Graphics
EVGA Nvidia GT 610
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Did you try removing the plugins from HWSensors for FakeSMC? (In particular, the GPU related plugins -- your screenshots suggest this is the cause of the hang)
 
Last edited:
Joined
May 6, 2017
Messages
10
Motherboard
Gigabyte ATX DDR4 Intel LGA 1151 SATA E (6Gbit/s) Motherboards (GA-Z170X-Gaming 7)
CPU
Intel Core i7 6700K 4.00 GHz Unlocked Quad Core Skylake Desktop Processor, Socket LGA 1151 [BX80662I
Graphics
Gigabyte Geforce GTX 1050 Ti 4GB Windforce Graphic Card (GV-N105TWF2OC-4GD)
Managed to get through the install! Turns out the handoff and a few things you had to enable or disable were buried in the bios, but I found it! Now trying to troubleshoot the graphics issues with my Nvidia 1050ti. Going to try the web drivers install and see if that solves them.
 
Joined
May 7, 2017
Messages
1
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Designare (Latest bios F22 for Kaby Lake CPU)
CPU
Core i7-7700K
Graphics
EVGA GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition
Mac
  1. MacBook Pro
I have a similar problem. After change bios paratemters, when I proced to install OSX from USB, It appears apple logo and after a few seconds the process stop.
I Boot the system in Verbose Mode and thats what I see when it stop.
upload_2017-5-10_4-10-54.png

I Any help would be appreciated!
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,494
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Top