Contribute
Register

[solved] Boot Glitch and Screen Flickering with the HD4600 Mobile

Joined
Jan 15, 2016
Messages
63
Motherboard
Acer Aspire 7 A717-72G
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630/GTX1060
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Can you provide me with steps to get it working with Intel HD4600. I have been trial and error-ing for hours trying to get mine to work and I always end up at weird display glitches. I've reached the Install screen but it's glitchy. My laptop brand is same as yours with the same processor and intel graphics only I'm running the nvidia 860M. Help me out thanks! :D


Attach your clover folder and i can take a look
 
Joined
Oct 8, 2017
Messages
3
Motherboard
HM86
CPU
Intel Core i7 4720HQ
Graphics
Intel HD 4600 + nVidia GTX860M, Full HD 1920x1080
Attach your clover folder and i can take a look

I have already installed Mac OS X El Capitan since it's the version before the WindowServer errors. Thought I could use the El Capitan to bypass the windowserver part. Your hardware is really similar to mine if not exactly the same so I was hoping we could share files.

Side note, did you manage to get audio working? I'm using Voodoo right now it's fine on speaker but it's fuzzy on earphones.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    4.2 MB · Views: 44
Joined
Jan 24, 2020
Messages
17
Motherboard
MSI H81M-P33
CPU
i5-4590
Graphics
HD 4600
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/



Try also setting various ScreenResolution in config.plist/GUI (such as 1024x768).



For the laptop in your profile, yes.
See ACPI patching guide.
Hi! Can you please help me with flickering monitor during the boot? I have i5 4590 + MSI H81M-P33 + HD4600. I can't give my IGD work normally. I don't know why.
 
Joined
Jan 24, 2020
Messages
17
Motherboard
MSI H81M-P33
CPU
i5-4590
Graphics
HD 4600
@RehabMan hi! Can you please help me with flickering monitor during the boot? I have i5 4590 + MSI H81M-P33 + HD4600. I can see 1536 MB VRAM in preferences during flickering but it continues flickering again & again. So I can't work normally with any program I need.
I use DVI-VGA converter for my monitor.
I reread a lot of instructions and answers on the forums. Did as advised by those who managed to run the 4600 without flashing, but...
 
Last edited:
Top