Contribute
Register

Opencore Big Sur 11.0.1 Skylake HD530 - Stuck on first boot after install on glitch screen

Joined
Jan 22, 2019
Messages
13
Motherboard
ASUS H110T
CPU
i5-6500
Graphics
HD 530
Hello, guys
I configured opencore 0.6.3 and bios (params that I could find in my bios) by Dortania's OpenCore Install Guide steb by step.

Make usb and install mac Os. After second reboot during installation and first boot macos from ssd I get stuck on screen with glitch unreadable text...

2020-12-07 20.03.20.jpg


What the heck it can be? :think:
Need any ideas, guys
Please

Orig DSDT, EFI and some booting logs attached, check it please

My config:
mb: asus h110t (it is mini itx motherboard, and i'm not sure with my usb settings)
cp: skylake i5-6500
video: integrated HD 530
 

Attachments

  • EFIandLogs.zip
    5 MB · Views: 141
  • DSDT.aml
    164.9 KB · Views: 50
Joined
Jan 22, 2019
Messages
13
Motherboard
ASUS H110T
CPU
i5-6500
Graphics
HD 530
I'm waiting for your professional advices... :oops:
 
Joined
Jan 22, 2019
Messages
13
Motherboard
ASUS H110T
CPU
i5-6500
Graphics
HD 530
Got it by myself.

If anyone is interested:
- I remade plist (touch only settings if about them was said in dortania's guide, all others stays as default).
- Generated dsdt-plug and dsdt-ec by dsdt-time utill (first time I try to made them manually)
- Disable my second ssd disk with mojave for installation time
- Check bios settings again and again

I don't know what helped, but in this time big sur was installed with no problems

I made all postinstall settings and all works perfectly EXCEPT Sleep mode
My config go to sleep normally, but on wake up display stays dark =\
Coolers and disk-working led show that macos waked up, but hdmi still has no signal...

Can anyone help with this?
May be some usefull links or anyone had the same issue...
if it can be fixed I can confirm that big sur is fully supported on this config
 

Attachments

  • Screenshot 2020-12-13 at 15.43.31.png
    Screenshot 2020-12-13 at 15.43.31.png
    325.1 KB · Views: 76
Joined
Jan 22, 2019
Messages
13
Motherboard
ASUS H110T
CPU
i5-6500
Graphics
HD 530
Can anyone send me to guide about not working display after sleep ?
 
Joined
Nov 21, 2019
Messages
17
Motherboard
Asus H110T
CPU
i5-7400
Graphics
HD 630
Hello
The sleep must be disabled in "SYSTEM PREFERENCES"
 
Top