Contribute
Register

Only one usb 3.0 port working on front panel with usb 3.0 device

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 21, 2014
Messages
10
Motherboard
GA-H97N WIFI
CPU
i5-4460
Graphics
GT 740
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Guys,
yesterday I did a clean install of 10.13.1 and used MB 9.2.1. It works pretty well except the USB 3.0 ports. All ports are working with USB 2.0 devices, but only one of the front panel USB 3.0 ports is able to recognize USB 3.0 devices.

As a config template I used this guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/...or-gtx-750-ti-using-clover-el-capitan.180966/

that means i enabled the following options in multibeast:
:ch: Drivers > USB > 7/8/9 Series USB Support <----Rehabman's two FakePCIID kexts
:ch: Drivers > USB > Increase Max Port Limit ####### in MB 9.2.1 the additional text for "9 series" is added #######

BIOS
:ch: Peripherals > XHCI Mode > Auto <--- Smart Auto gives you problems with USB peripherals

I found other posts about this topic but with other mainboards or Multibeast versions.
I'm hoping there is a simple fix for that ;-)

If it is too much risk to damage things by trying to fix this, I would live with just one USB 3.0 port, because I'm not very experienced with this topics - but I can follow guides :)

That saying - GREAT WORK GUYS for the great guides all around here! I pretty happy with my Hackintosh - for Details pls check the signature.

Kind regards,
Mike
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
34
Motherboard
GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Guys,
yesterday I did a clean install of 10.13.1 and used MB 9.2.1. It works pretty well except the USB 3.0 ports. All ports are working with USB 2.0 devices, but only one of the front panel USB 3.0 ports is able to recognize USB 3.0 devices.

As a config template I used this guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/...or-gtx-750-ti-using-clover-el-capitan.180966/

that means i enabled the following options in multibeast:
:ch: Drivers > USB > 7/8/9 Series USB Support <----Rehabman's two FakePCIID kexts
:ch: Drivers > USB > Increase Max Port Limit ####### in MB 9.2.1 the additional text for "9 series" is added #######

BIOS
:ch: Peripherals > XHCI Mode > Auto <--- Smart Auto gives you problems with USB peripherals

I found other posts about this topic but with other mainboards or Multibeast versions.
I'm hoping there is a simple fix for that ;-)

If it is too much risk to damage things by trying to fix this, I would live with just one USB 3.0 port, because I'm not very experienced with this topics - but I can follow guides :)

That saying - GREAT WORK GUYS for the great guides all around here! I pretty happy with my Hackintosh - for Details pls check the signature.

Kind regards,
Mike
If you still need help, try this method.

Using Clover Configurator, mount the EFI, edit the config.plist/Kernel & Kext Patches/KextsToPatch name AppleUSBXHCIPCI as follow:
Find: 837D8C10
Replace: 837D8C1B
Comment: Change 15 port limit to 24 in XHCI kext 10.13 PB1

Put USBInjectAll.kext file in the EFI\clover\kexts\other folder.

It worked fine for me.

Good Luck!
 
Joined
Apr 4, 2016
Messages
52
Motherboard
Acer Aspire 7 a715-72g-76wl (Clover)
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
GTX 1050, 1920x1080 + UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Other
If you still need help, try this method.

Using Clover Configurator, mount the EFI, edit the config.plist/Kernel & Kext Patches/KextsToPatch name AppleUSBXHCIPCI as follow:
Find: 837D8C10
Replace: 837D8C1B
Comment: Change 15 port limit to 24 in XHCI kext 10.13 PB1

Put USBInjectAll.kext file in the EFI\clover\kexts\other folder.

It worked fine for me.

Good Luck!

Thanks, this totally worked for me!
 
Joined
Aug 3, 2014
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z97N-WIFI - F7
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Not working in my case. And I already had those settings as a preset. :crazy:

Running 10.13.6 HS (17G5019)
 
Last edited:
Joined
Aug 3, 2014
Messages
26
Motherboard
Gigabyte Z97N-WIFI - F7
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I found a solution for my Gigabyte Z97N-WIFI. Now all of USB 3.0 ports are working (on MOBO and front case panel).

Similar to @the509man I used this process:

  • Mount EFI Partition with Clover Configurator
  • Navigate to /Volumes/EFI/EFI/Clover/
  • Right-click open config.plist with Clover Configurator
  • Click Kernel and Kext Patches under SECTIONS of Clover Configurator
  • Click the “+” button near the bottom to add this patch:

- Name*: com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI (not PCI)
- Find* [HEX]: 837D880F 0F83A704 0000
- Replace* [HEX]: 837D880F 90909090 9090
- Comment: Change 15 port limit to 24 in XHCI kext 10.13.x
- MatchOS: 10.13.x
It should look like that: 386561


  • In CloverConfigurators left-side menu navigate to Kext Installer.
  • In top right corner choose OS ver. (10.13)
  • Scroll down to kext 'USBInjectAll' from @RehabMan and download it. It will be automatically inserted in 'EFI\clover\kexts\10.13'.
  • Save config.plist .
  • Restart your Hackintosh and enjoy!
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top