New Automatic HDMI Audio Script Released

Discussion in 'HDMI Audio' started by tonymacx86, Jan 28, 2016.

  1. Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 8:28 PM #191
    Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    I'm not getting any audio through my TV when connected to my graphics card's HDMI port using a cable that I know transmits audio with other devices.
    Here's all the files I can get. I'm missing DPCI Manager stuff because the download link leads me to SourceForge and says it's been flagged as containing malware, likely because SF has adding that crap to installers for a while now. I'm also missing Console logs because there is no "File/Save a Copy As" option in my console. My signature should have a link to my build. Ignore the graphics card listed in the sig, my actual card isn't in this site's dropdown, but it's in the PC Part Picker link in my sig.
     

    Attached Files:

  2. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 12, 2017 at 9:55 PM #192
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    No interest in clicking through links, what is the graphics cards?
    Ran IOReg after cloverHDMI; IOReg show HDEF.
    Run cloverHDMI
    As instructed, post new files to HDMI Audio AppleHDA
     
  3. Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 13, 2017 at 5:34 PM #193
    Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    The graphics card an EVGA Nvidia GeForce 1060 6GB SSC. So I run IOReg, and choose "Show HDEF?", then run the CloverHDMI script again?
     
  4. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 13, 2017 at 6:05 PM #194
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    IOReg reports system status only, not necessary.
     
  5. Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 16, 2017 at 11:25 PM #195
    Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    I figured out why the automated script failed. I was stupid and forgot to mount the EFI partition. But even after running it, it says no HDEF found. I run it anyway, and it gave the attached results. Also, I got the IOReg stuff you wanted.
     

    Attached Files:

  6. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 22, 2017 at 2:41 AM #196
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,660
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Not necessary, not the problem
    Last request, post files to HDMI Audio AppleHDA
     
  7. rockinkaj

    rockinkaj

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    Sierra GA-Z68XP-UD3
    CPU:
    i7-2600 Processor (8M Cache, up to 3.80 GHz)
    Graphics:
    Radeon HD 6870 1GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 23, 2017 at 10:28 PM #197
    rockinkaj

    rockinkaj

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    Sierra GA-Z68XP-UD3
    CPU:
    i7-2600 Processor (8M Cache, up to 3.80 GHz)
    Graphics:
    Radeon HD 6870 1GB
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Worked perfect for me
     
  8. Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 15, 2017 at 5:52 PM #198
    Ailuros

    Ailuros

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    27
    Mac:
    iMac, MacBook
    Mobile Phone:
    iOS
    I think it was working all along. My graphics card must be one of those that needs a DisplayPort to HDMI adapter to do audio over HDMI, because after everything I did when I got one of those it started working.
     
  9. MacLi

    MacLi

    Joined:
    Oct 30, 2015
    Messages:
    49
    Mobo:
    Gigabyte B85M-D3H
    CPU:
    4790K
    Graphics:
    EVGA GT 740 SC 4GB DDR3
    Aug 28, 2017 at 9:27 PM #199
    MacLi

    MacLi

    Joined:
    Oct 30, 2015
    Messages:
    49
    Mobo:
    Gigabyte B85M-D3H
    CPU:
    4790K
    Graphics:
    EVGA GT 740 SC 4GB DDR3
    Just installed with EVGA GT740 SC 4GB + Sierra 10.12.6, and it's worked perfectly. Like magic:) Thanks Toleda!

    I did get confused at first, when running the script, as it reported no audio codec detected, which I thought meant it wasn't compatible, and I cancelled the install. The second time I just typed Y to continue, and it was fine, even downloading a file automatically to complete the install.
    Thanks again!
     
  10. VadimKA8

    VadimKA8

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    9
    Mobo:
    ASUS PRIME H270-PRO
    CPU:
    i7600
    Graphics:
    HD630
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 28, 2017 at 10:08 PM #200
    VadimKA8

    VadimKA8

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    9
    Mobo:
    ASUS PRIME H270-PRO
    CPU:
    i7600
    Graphics:
    HD630
    Mobile Phone:
    iOS
    I ran the latest script but HDMI did not appear in sound preferences. Can you help me?
    I have DVI, HDMI and DP ports on my mobo. TV is connected to HDMI. I did not choose any audio options in MultiBeast. For integrated ALC887 chip I use AppleALC.kext and it works. But I also need possibility for HDMI-audio.
    macOS 10.12.6
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 28, 2017

Share This Page