Contribute
Register

macOS 10.13.6 Update

Joined
May 31, 2016
Messages
856
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision G
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. PowerBook
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
I have slogged through the link :(
One question, is the code inputted one line at a time? I tried and after hitting return Terminal output says "Try Again" (what? does Terminal think it is the Eight Ball telling fortunes;)
When I try copy/paste of both lines, only the first line pastes. I hope this query makes sense.

I’ve never seen ‘try again’ as a terminal output... I did them one at a time and it was fine. You can also unhide all files I think with the key command shift-command-. and navigate to those paths and delete them manually I think :)
 

elfcake

Banned
Joined
Nov 26, 2012
Messages
1,744
Motherboard
Gigabyte Z490 D
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I’ve never seen ‘try again’ as a terminal output... I did them one at a time and it was fine. You can also unhide all files I think with the key command shift-command-. and navigate to those paths and delete them manually I think :)
I ended up running one line at a time. So far no exploding Hack. I have yet to restart.
 
Joined
Jan 13, 2018
Messages
3
Motherboard
Asrock Z370 Extreme 4
CPU
i5 8600K
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Updated via App Store with no problems. After install all I had to do was install new Nvidia drivers.
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
75
Motherboard
EVGA-Z370 FTW
CPU
i7-8700K
Graphics
PowerColor 5600 XT
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Just Updated from 13.4 to 14.6.

Updated lilu.kext, whatevergreen.kext, apfs.efi, and install from combo update 13.6. Just Fine.
 
Joined
Feb 18, 2018
Messages
27
Motherboard
Asrock Z270 Pro4
CPU
I7-7700K
Graphics
GTX 1050 ti
Mobile Phone
  1. iOS
I've just finished to update via combo update, all went smooth, i've just replace before the update the apfs.efi and Nvdagraphicsfixup.kext and i've started the update, in the end to update i've updated the last version of Nvdia web driver and all went right!!!
Thank tonymac and all good people!!!
 
Joined
Feb 13, 2011
Messages
344
Motherboard
Asus Vivobook S15 / x510UAR
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. Android
Did you update the USB patch by PMHeart to 10.13.6? Bluetooth runs through USB.
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>KextsToPatch</key>
<array>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>USB 10.13.6+ by PMHeart &amp; FredWst</string>
<key>Find</key>
<data>g32IDw+DpwQAAA==</data>
<key>MatchOS</key>
<string>10.13.6</string>
<key>Name</key>
<string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
<key>Replace</key>
<data>g32ID5CQkJCQkA==</data>
</dict>
</array>
</dict>
same thing here - at this point no custom SSDT yet, but plan to do asap. Removing the & in line 3 following PMHeart acdg. to this hint did NOT solve the issue (neither did toggling between 10.13.x and 10.13.6 as MatchOS string).

I posted my details into the "macOS 10.13.6 lost Bluetooth - BCM4352/20702A3" thread.
 
Last edited:
Joined
Apr 20, 2017
Messages
41
Motherboard
Asus ROG Strix Z270G Gaming
CPU
i7 7700K
Graphics
HD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Upgraded lilu, shiki, AppleALC, CoreDisplayFixup, IntelGraphicsFixup kexts to latest versions (rebooted), then upgraded Clover to latest (copied .efi file over from backup of EFI folder) & rebooted, then finally upgraded from 10.13.5 to 10.13.6 via MAS.

Upgrade went well until I discovered dual monitor support no longer worked via my HD630.

Fiddled around for a day or so with cables, adapters, connections and SMBIOS settings in config.plist. Previously it was working with 17,1 (after 18,1 & 18,3 both went belly up recently) but this time I switched to 14,2 and removed the DP->HDMI adapter I was using previously to get 2 monitors working, et voilà, now both monitors work as they should, yay!!

No adapters required any longer, I'm getting full 4K on the DP connection & 60 Hertz on my 1080p monitor.
 
Joined
Apr 23, 2014
Messages
46
Motherboard
GA-Z87X-UD5H
CPU
i7-4770
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
  1. iOS
Updated via App Store. Updated NVIDIA drivers and applied new USB port limit patch via Clover Configurator. No problems.
 

elfcake

Banned
Joined
Nov 26, 2012
Messages
1,744
Motherboard
Gigabyte Z490 D
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Guys, I found the solution for strange fonts.

OS X thinks my monitor is a TV, and is using the YCbCr colour space rather than RGB. It happened with my RX560.

Follow this instruction for RGB.

To disable SIP:
  1. Open config.plist in Clover Configurator
  2. Navigate RT Variables > CsrActivateConfig
  3. Change CsrActivateConfig to appropriate value
    1. Disable SIP: 0x67
    2. Enable SIP: 0x00
  4. Reboot Hackintosh to apply changes
Ok! Decided to do the update again on a quiet Sunday morning. Used your link, and NO MORE Pink!!! Thank you so much. Weird thing is the SIP has been disabled all along. Go figure.
Screen Shot 2018-07-15 at 11.59.46 AM.png
 
Last edited:
Top