Contribute
Register

iTunes Protected Video Black Screen Solution (HDCP)

Joined
Jan 4, 2015
Messages
410
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7 9700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Me too...

Even a beta of 10.14.2 didn't solved the problem... No Lilu or WEG or SMBIOS changes helped me.
Replacing AppleVGA.framework inside System/Library/PrivateFrameworks with the 10.14.0 version is the only workaround for now. It works under 10.14.2 beta and I'm almost sure it will work on 10.14.1.
 
Joined
Jan 4, 2015
Messages
410
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7 9700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Replacing AppleVGA.framework inside System/Library/PrivateFrameworks with the 10.14.0 version is the only workaround for now. It works under 10.14.2 beta and I'm almost sure it will work on 10.14.1.
Working on 10.14.1 as I expected. Also tried another kext instead (HEVC.10.14.1.kext) found here in another thread but, no luck. Also tried some shiki bootflags... no luck neither. I would like to have a working solution that doesn't imply to replace the framework...
 
Joined
Jan 4, 2015
Messages
410
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7 9700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
With a GT740, I wasn't able at all. I've replaced it with a RX 560. My GT710 is fine however on another Hack.
 
Joined
Aug 3, 2011
Messages
60
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD7 TH
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 760
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hackintosh
With a GT740, I wasn't able at all. I've replaced it with a RX 560. My GT710 is fine however on another Hack.
Are you using 10.14.2?
Is Netflix working?
Are iTunes videos working?
 
Joined
Jan 4, 2015
Messages
410
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7 9700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Hackintosh

Are you using 10.14.2?
Is Netflix working?
Are iTunes videos working?
10.14.2. I don't use Netflix but I can stream the iTunes Extras. The GT 740 was a no go, with different tricks and patches and kexts... iTunes videos are working but remember, I'm now with an MSI Radeon Rx 560.

The GT 710 is not the same Kepler chip as the GT 740, maybe it is why it works. I would think that your 760 has the same Kepler chip as my GT 740.
 
Joined
Dec 2, 2011
Messages
44
Motherboard
AsRock Z370 Pro4 3.20
CPU
i7-8700k
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Using the RX580 I've encoded the same issue with the black screen when screening iTunes or Network streaming error on Safari with 10.14.2.

The work around I'm using for the moment is to download the film in iTunes first(you can click to remove download afterward if you want to free up space), it seems to work fine on all films I tested it on. For Netflix not working on Safari, use Chrome, it works fine. One issue is with EXTRAS as don't appear to be downloaded with the film.
 
Last edited:
Joined
May 11, 2011
Messages
1,158
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Me too...

Even a beta of 10.14.2 didn't solved the problem... No Lilu or WEG or SMBIOS changes helped me.

Can you please upload AppleVGA.framework from 10.14.0? Thank you.
 
Joined
Jan 4, 2015
Messages
410
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i7 9700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Joined
May 11, 2011
Messages
1,158
Motherboard
Asrock B365M Phantom Gaming
CPU
i5-9600KF
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. iOS
Top