Contribute
Register

[install help] ASUS Zenbook UX430U - Could not get SMC Provider

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 21, 2019
Messages
6
Motherboard
Proprietary
CPU
Intel Core i5-8250U
Graphics
Intel HD
Hey guys, I'm totally new to the whole hackintosh process including this forum so let me know if there's anything additional I need to add / rules I need to follow better.

I have successfully created a bootable USB, following this guide but the installer takes forever / hangs at AppleLMUController:: start Error: Could not get SMC Provider, and eventually kexts stall[[0]], (240s): 'AppleACPICPU'.

It successfully booted once, and allowed me to reformat the hard disk and 'install Mac OS' but now that new partition also hangs in the same place when booting up. So far I have not been able to boot into the setup screens, just disk utility (once, and then unable to after that), install mojave, and then it stalled when it restarted. Attached is my clover EFI and the verbose boot messages.

System Specifications: Asus UX430U, Intel HD Integrated Graphics, 8gb RAM, SSD. Trying to install OS Mojave.
 

Attachments

  • clover_efi.zip
    5.7 MB · Views: 59
  • 46337F56-707D-4911-ACDC-20C0649A0675.jpeg
    46337F56-707D-4911-ACDC-20C0649A0675.jpeg
    4.4 MB · Views: 113

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,917
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey guys, I'm totally new to the whole hackintosh process including this forum so let me know if there's anything additional I need to add / rules I need to follow better.

I have successfully created a bootable USB, following this guide but the installer takes forever / hangs at AppleLMUController:: start Error: Could not get SMC Provider, and eventually kexts stall[[0]], (240s): 'AppleACPICPU'.

It successfully booted once, and allowed me to reformat the hard disk and 'install Mac OS' but now that new partition also hangs in the same place when booting up. So far I have not been able to boot into the setup screens, just disk utility (once, and then unable to after that), install mojave, and then it stalled when it restarted. Attached is my clover EFI and the verbose boot messages.

System Specifications: Asus UX430U, Intel HD Integrated Graphics, 8gb RAM, SSD. Trying to install OS Mojave.
update your clover version via sourceforge
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,917
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jul 21, 2019
Messages
6
Motherboard
Proprietary
CPU
Intel Core i5-8250U
Graphics
Intel HD
Thanks for the swift response. After updating clover, the installer partition no longer shows when I boot clover, any thoughts? When I boot my (unsure if functional) Hackintosh install in verbose safe mode it stalls at this:
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    3.3 MB · Views: 83
  • image.jpg
    image.jpg
    3.5 MB · Views: 95

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,917
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the swift response. After updating clover, the installer partition no longer shows when I boot clover, any thoughts? When I boot my (unsure if functional) Hackintosh install in verbose safe mode it stalls at this:
missing Aptiomemory fix
 
Joined
Jul 21, 2019
Messages
6
Motherboard
Proprietary
CPU
Intel Core i5-8250U
Graphics
Intel HD
Which options should I use in the clover installer (new) from sourceforge?
 
Joined
Jul 21, 2019
Messages
6
Motherboard
Proprietary
CPU
Intel Core i5-8250U
Graphics
Intel HD
Update: Finally got the system to boot up thanks - only wifi is not working now, but ill make a separate post.
 
Status
Not open for further replies.
Top