Contribute
Register

[help] Sapphire R9 390 nitro injecting

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 29, 2015
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi all, can't inject R9 390, please, help, i'am noob in hackintosh, but already try all ways to inject it and always has a random black screen in out.
My conf is GA-Z77-DS3H, i7 3770k, 16gb ddr3, el capitan.
I use inject ATI with 0x67B01002, patch framebuffer using hex in AMD8000 kext, no in clover.
04000000 14020000 00010101 11020504
00080000 04020000 00010100 22050403
00040000 04030000 00010200 12040101
00040000 04030000 00010300 10000205
00040000 04030000 00010400 20010306
00040000 04030000 00010600 20010606
If i use inject ATI with baladi, my DUAL DVI do not working, and it goes to random black screen with HDMI. So if i don't use injectATI with number 0x67B11002 in AMD8000controller kext and RADEON FB, it's fully injected with DVI-d work, multimonitor support, but also goes to black screen. What i do wrong? Please, help me, i spent already 3 days for that issue. My smbios working like iMac 13,1, so maybe it's the reason? I think i need try macpro 3,1 SM. And i'am really need a DVI-d working, because i use a crossfire 27itch 2,5k monitor, that has only one DVI-dual port and nothing else. Also i read here, that lowering the memory clock in bios can help, but can't understand how to do this, if somebody have positive experience with injecting that card, contact me please!
P.s. sorry for my poor english.
 
Joined
Aug 29, 2015
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I mean that my dual DVI connection work with Radeon FB, also second HMDI monitor work with it, so it's multimonitor working good, but go to black screen after a few minutes. Card displayed as amd 8xxx 8192mb.
What is dumb of v bios? Are that values from decoders? I put here my bios, c0000 dumped by clover, hawaii.rom dumped by windows. Also decoders with clover dump.
By redshock
E324 GRENADA PRO A0 GDDR5 8GB 128Mx32 300e/150m



Subsystem Vendor ID: 174b

Subsystem ID: e324

Object Header Structure Size: 340

Connector Object Table Offset: 48

Router Object Table Offset: 0

Encoder Object Table Offset: fb

Display Path Table Offset: 12

Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT]

encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false

Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT]

encoder obj id [0x1e] which is [INTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false

Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT]

encoder obj id [0x1e] which is [INTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x20 [duallink 0x0] enc 0x1)] linkb: true

Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A]

encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x22 [duallink 0x2] enc 0x5)] linkb: true

Connector Object Id [4] which is [DVI_D]

encoder obj id [0x20] which is [INTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x11 [duallink 0x1] enc 0x2)] linkb: false

By
ATOM BIOS Rom:

SubsystemVendorID: 0x174b SubsystemID: 0xe324

IOBaseAddress: 0xe000

Filename: 324P06H0.X4A

BIOS Bootup Message:

E324 GRENADA PRO A0 GDDR5 8GB 128Mx32 300e/150m


PCI ID: 1002:67b1

Connector at index 0

Type [@offset 42528]: DisplayPort (10)

Encoder [@offset 42532]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)

i2cid [@offset 42638]: 0x90, OSX senseid: 0x1

Connector at index 1

Type [@offset 42538]: DisplayPort (10)

Encoder [@offset 42542]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e)

i2cid [@offset 42665]: 0x94, OSX senseid: 0x5

Connector at index 2

Type [@offset 42548]: DisplayPort (10)

Encoder [@offset 42552]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e)

i2cid [@offset 42692]: 0x95, OSX senseid: 0x6

Connector at index 3

Type [@offset 42558]: HDMI-A (11)

Encoder [@offset 42562]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)

i2cid [@offset 42719]: 0x92, OSX senseid: 0x3

Connector at index 4

Type [@offset 42568]: DVI-D (3)

Encoder [@offset 42572]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20)

i2cid [@offset 42746]: 0x93, OSX senseid: 0x4
 

Attachments

  • Archive.zip
    83.7 KB · Views: 100
Joined
Aug 29, 2015
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
now my system work without black screen about an hour with HDMI connection, i hope last editing of AMD8000kext work, think about buy some HDMI to dual DVI cable for using my 2,7k monitor with it.
 
Joined
Aug 29, 2015
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
now my system work without black screen about an hour with HDMI connection, i hope last editing of AMD8000kext work, think about buy some HDMI to dual DVI cable for using my 2,7k monitor with it.
Nope, black screen again
 
Joined
Aug 29, 2015
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
strange thing, it works, if i use 2 monitors, no black screen, but temp of the card is a higher than normal. So nobody can help, or that card useless and i need to buy another one, what's about gtx 970? Actually the 1060 is better, but i think it doesn't work in hackintosh?
 
Joined
Aug 29, 2015
Messages
7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Last solution that work is using ati framebuffer, plug 2,7k monitor by dual-dvi and after OSX load, plug second monitor by hdmi. As a result stable work without black screen with a bit overheated videocard. But another problem of el capitan for me, can't use my magic mouse with cheap ubt207(silicon) 2.0 dongle, it can see my mouse, but gestures aren't work. Is reason in el capitan(need native broadcom 4.0 dongle), or just a glitch? Becouse it's work normally in mavericks and yosemite, and another question, any success with injecting r9 390 in yosemite? May be another exploite?
 
Status
Not open for further replies.
Top