Contribute
Register

Hardware Encoding Support is not enabled

Joined
Oct 3, 2016
Messages
1
Motherboard
Z170x
CPU
i7 6700k
Graphics
750ti
Hi all, My system is gigabyte z170x, i7 6700k 16gb ram and gtx750ti Nvidia graphics card. I installed Nvidia web driver successfully. But I can't able to enable hardware encoding support. I am using high Sierra 10.13.4 version (17A405). I am using 17.1 version of configuration with Skylake processor setting ig-platform-id 19120000 and 19120001 and also try inject intel. pls have a look on my config.plist that I am uploading. shikivga=60 also not working. Thanks. Sorry for the bad English language.
 

Attachments

  • mac os.png
    mac os.png
    2.5 MB · Views: 123
  • macx video.png
    macx video.png
    823.2 KB · Views: 99
  • config.plist
    9.6 KB · Views: 112
Joined
Oct 23, 2011
Messages
236
Motherboard
Asus ROG Strix Z390-I
CPU
i9-9900K OC 5GHz
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Is the iGPU enabled in your BIOS? Usually when you use a dGPU, the iGPU gets automatically disabled. Remove "-disablegfxfirmware" and "shikigva=60" from boot args. You can also remove verbose mode.
Use "0x19120001" as ig-platform-id and iMac18,3 as configuration.

Which kexts are you using?
Try putting latest Lilu + WhatEvergreen in your EFI folder. You don't anymore need kexts like IntelGraphicsFixup, Shiki and and NvidiaGraphicsFixup with they.


You're using macOS High Sierra 10.13.0 (17A405), not 10.13.4. Update to latest 10.13.6 (17G65)
 
Top