Contribute
Register

[Guide] Disabling discrete graphics in dual-GPU laptops

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,206
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
But I got block sign when using DropOem=true...
It means you made a mistake with your patched SSDTs.
Likely a rename was not applied equally to all DSDT+SSDTs.
 
Joined
May 14, 2016
Messages
1
CPU
Intel Core i5-3210M
Graphics
Intel HD Graphics 4000 / GT 630M
Mobile Phone
Android
Hi RehabMan, i'm from Brazil, so sorry abou my English :p

I'm try to disable nvidia, but is not work. Can you help me, please?

Thanks!
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,206
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,206
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
It doesn't seem like your ioreg/patchmatic corresponds to the EFI/Clover you attached.
For example, your config.plist has DropOem=true, but there are OEM SSDTs in patchmatic -extract output that would not be there if you really booted with DropOem=true.

Problem reporting files must correlate to the actual scenario.
Also, you should really be using my version of Clover (for AutoMerge=true).
SortedOrder not needed in your scenario (with AutoMerge=true), and DropOem should be false.
 
Joined
Oct 15, 2016
Messages
67
CPU
i7 6500U
Graphics
HD520
Mobile Phone
Android
It doesn't seem like your ioreg/patchmatic corresponds to the EFI/Clover you attached.
For example, your config.plist has DropOem=true, but there are OEM SSDTs in patchmatic -extract output that would not be there if you really booted with DropOem=true.

Problem reporting files must correlate to the actual scenario.
Also, you should really be using my version of Clover (for AutoMerge=true).
SortedOrder not needed in your scenario (with AutoMerge=true), and DropOem should be false.
Okay, here it is. I dumped a new one.
Still get the loop boot when I remove the SSDT-DiscreteSpoof.aml, like my first report.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
189,206
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Okay, here it is. I dumped a new one.
Still get the loop boot when I remove the SSDT-DiscreteSpoof.aml, like my first report.
FixRegions_10000000 is a mistake. Remove.
Same goes for FixHDA_8000.
As per guide ForceKextsToLoad is only for installation, not post install. Remove.
You did not install my version of Clover.
If you install my Clover, and re-extract ACPI/origin with F4 you will discover your SSDT-14.aml is incorrectly named (it will have a different number... it will be SSDT-7.aml, which is what it must be named in order to replace the native SSDT).
 
Top