Contribute
Register

Dual GPU: RX 580 - Can't get past boot screen

Joined
Dec 28, 2016
Messages
5
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming/Aura
CPU
i7-6700k
Graphics
Gigabyte RX 580 8gb Gaming x 2
Hi there,

I'm hoping someone can help me out since I'm stumped and don't even know where to start.

I recently installed a second Gigabyte RX 580 8gb gaming into my system (multiboot for mining while away from computer). With the second card, I can't seem to get past the boot screen. I've tried booting up with my DVI cable plugged into either GPU as well as the MOBO and still no luck. I have tried running (and re-running) AMD helper with multibeast, but that didn't seem to do anything.

Can someone provide me with guidance on how to troubleshoot this (or what additional information you need)? Cards seem to work on Windows and EthOS.

Thanks!
 
Joined
Feb 10, 2010
Messages
10
Motherboard
ASUS Z170 Pro
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Hi, same problem on 10.12.6 for me. BTW rx580 + r9-280 works (or even with 2x 280 cards). Tried each rx580 card apart and they work... but not together. I'm going to upgrade to High Sierra on a clone disk to give a try.
Thanks

I installed High Sierra and it now they rock !!!

10.3.2 + fcpx 10.3.4 :
BruceX test :
Sierra + 1x rx580 : 19sec
High Sierra + 2x rx580 : 12sec

Cinebench OpenGL : now 129k
Luxmark : 30k (15k with single rx580)

What about FCPX perfs ? Do you think they're good ?

thank you
 

Attachments

Last edited:
Joined
May 31, 2011
Messages
16
Motherboard
x79-UP4
CPU
4930k @ 4.25
Graphics
EVGA GTX 980 SC ACX 2.0
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, same problem on 10.12.6 for me. BTW rx580 + r9-280 works (or even with 2x 280 cards). Tried each rx580 card apart and they work... but not together. I'm going to upgrade to High Sierra on a clone disk to give a try.
Thanks

I installed High Sierra and it now they rock !!!

10.3.2 + fcpx 10.3.4 :
BruceX test :
Sierra + 1x rx580 : 19sec
High Sierra + 2x rx580 : 12sec

Cinebench OpenGL : now 129k
Luxmark : 30k (15k with single rx580)

What about FCPX perfs ? Do you think they're good ?

thank you
hello friend, i have that same problem can't boot into OS X ( high sierra )with 2x 580, all was good with 2x 280

im truying reinstalling high sierra

Do you use wahtevergreen.kext and lilu.kext ?
 
Joined
Feb 10, 2010
Messages
10
Motherboard
ASUS Z170 Pro
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
hello friend, i have that same problem can't boot into OS X ( high sierra )with 2x 580, all was good with 2x 280

im truying reinstalling high sierra

Do you use wahtevergreen.kext and lilu.kext ?
Hi Rackham,
with 1 or 2 rx580 I do use Whatevergreen and Lilu kexts (& high sierra for dual rx580setup)

best regards
 
Joined
Nov 3, 2011
Messages
63
Motherboard
Gigabyte X79-UP4
CPU
i7-4930K
Graphics
2x RX 580
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Color Classic
Mobile Phone
iOS
hello friend, i have that same problem can't boot into OS X ( high sierra )with 2x 580, all was good with 2x 280

im truying reinstalling high sierra

Do you use wahtevergreen.kext and lilu.kext ?
Hi Have you solved this?
I also have a 4930k, X79-UP4 and 1 x 580, installed the second one and can't boot
 
Top