Contribute
Register

Broadcom WiFi/Bluetooth [Guide]

Joined
Sep 5, 2013
Messages
104
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
4770
Graphics
RX570
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Hum i've tried RP05 but it doesn't seem to work.
  1. Description of WiFi/Bluetooth problem
Wifi doesn't show up
  1. OS X version/motherboard model/BIOS version/processor/graphics
10.13.3
GA-H87n-WIFI
F8
i7-4770
GTX750
AzureWave AW-CE123H

I've included the files.

Just to be sure, I've followed :

  • 10.13/Handoff not working with AirPort.BrcmNIC-MFG.kext
  • BCM94352 supported/AirPortBrcmNIC-MFG.kext -> I'm not sure I understood this one do I have to install the .kext ?
  • Verify IOReg/RP0x (wifi device name)
  • Select ssdt_arpt-rp0x-bcm4352
  • Download: select View Raw
  • Install to EFI/CLOVER/ACPI/patched/
  • Download config-bcm94352-1x0.plist.zip (above)
  • Paste patch to config.plist/KernelAndKextPatches/KextsToPatch
    • 10.13-BCM94352-fvco-darkvoid-Sherlocks

Thanks for the Help.
 

Attachments

  • Archive.zip
    745.3 KB · Views: 57
Joined
Sep 5, 2013
Messages
104
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
4770
Graphics
RX570
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
WiFI: Issue with dsdt, MaciASL/File/Export Tableset ..., attach
BT: Not showing, USB is not configured properly, see Post #1

Hum, as I didn't plan to use BT, I didn't bother making it work. Should I?

Thanks again for your help it's greatly appreciated !
 

Attachments

  • iMac-strik9.acpi
    69.9 KB · Views: 76
Joined
Jan 14, 2010
Messages
121
Motherboard
GA-Z87MX-D3H
CPU
i5-4670K
Graphics
GTX 770
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have this weird issue with a DW1830 BCM943602BAED, Wifi works, and bluetooth also "seems" to work but doesnt show any actual devices when scanning (thus unable to connect).

This board should work out of the box, but it doesnt seem to do that for me...

i tried FakePCIID method, BrcmPatchRAM2.kext method, everythis results in the same, bluetooth icon shows but no actual bluetooth happening.

I have no idea what else to try and getting a bit frustrated with it :p

i did notice that:
Firmware Version: v5 c4096

Rehabman mentions that the firmware might not be loading; https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-brcmpatchram/overview

but i dont know what next step to take...

edit: the bluetooth has a deviceID of 0x21ff, which seems to differ from other cards..
 
Last edited:
Top