Black Screen After Updating to 10.12.5

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Mar 28, 2017.

  1. RandomTech

    RandomTech

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    175
    Motherboard:
    Gigabyte Z370N WIFI
    CPU:
    i7-8700K
    Graphics:
    Radeon RX Vega 64
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 30, 2017 at 11:09 PM #21
    RandomTech

    RandomTech

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    175
    Motherboard:
    Gigabyte Z370N WIFI
    CPU:
    i7-8700K
    Graphics:
    Radeon RX Vega 64
    Mobile Phone:
    iOS
    Everyone awaits for pascal drivers support, I wait for RX480 native support
     
  2. balazs631

    balazs631

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    111
    Motherboard:
    Gigabyte Z370M-D3H
    CPU:
    i5-8600K
    Graphics:
    RX 570
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 30, 2017 at 11:35 PM #22
    balazs631

    balazs631

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    111
    Motherboard:
    Gigabyte Z370M-D3H
    CPU:
    i5-8600K
    Graphics:
    RX 570
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    For me something fixed the iBook/xCode graphics artifacts. I changed a lot of thing at once, not sure which was the key to solve the problem..

    After the 10.12.4 update I installed the new nVidia and Cuda drivers, and changed the system definition from iMac 14,1 to iMac 14,2 because I saw it's the recommended system definition for a Hackintosh with both Intel and nVidia graphics. Also added this Azul patch to my config.plist (KextsToPatch section):

    Code:
       <dict>
                    <key>Name</key>
                    <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Azul-Port_0x5-DP2HDMI</string>
                    <key>Find</key>
                    <data>AQUJAAAEAACHAAAA</data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>AQUJAAAIAAAGAAAA</data>
                </dict>
                <dict>
                    <key>Name</key>
                    <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Azul-Port_0x6-DP2HDMI</string>
                    <key>Find</key>
                    <data>AgQKAAAEAACHAAAA</data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>AgQKAAAIAAAGAAAA</data>
                </dict>
                <dict>
                    <key>Name</key>
                    <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Azul-Port_0x7-DP2HDMI</string>
                    <key>Find</key>
                    <data>AwYIAAAEAAARAAAA</data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>AwYIAAAIAAAGAAAA</data>
                </dict>
    And also this patch for the random freezes while browsing in Safari:

    Code:
    <dict>
                    <key>Name</key>
                    <string>AppleIntelFramebufferAzul</string>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Isolate IntelAccelerator HD4600 10.12.x</string>
                    <key>Find</key>
                    <data>SImLqAAAAA==</data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>kJCQkJCQkA==</data>
                </dict>
    I use HDMI cable over the 750Ti to my monitor. In BIOS I set PCIE (nVidia grapgics) to my primary graphics output. For bootloader i use Clover_v2.4k_r4035 - i don't know if it matters or not.
     
    Last edited: Apr 4, 2017
  3. frigjord

    frigjord

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    49
    Motherboard:
    Gigabyte Z170-HD3
    CPU:
    Core i5 6600K
    Graphics:
    Gigabyte 1080 Ti OC
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 31, 2017 at 8:24 AM #23
    frigjord

    frigjord

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    49
    Motherboard:
    Gigabyte Z170-HD3
    CPU:
    Core i5 6600K
    Graphics:
    Gigabyte 1080 Ti OC
    Mobile Phone:
    Android
    Is anyone using a Maxwell and a Pascal at the same time?

    Like, one for OS X and one for Windows?

    Is that even possible? Wouldn't OS X Crash if it finds the Pascal card?
     
  4. Chilloutsessions

    Chilloutsessions

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    38
    Motherboard:
    Gigabyte Z170 UD5-TH
    CPU:
    Intel Core i7 6700
    Graphics:
    GTX 980 Ti SC ACX 2.0 6GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 31, 2017 at 10:39 AM #24
    Chilloutsessions

    Chilloutsessions

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    38
    Motherboard:
    Gigabyte Z170 UD5-TH
    CPU:
    Intel Core i7 6700
    Graphics:
    GTX 980 Ti SC ACX 2.0 6GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    For some reason after updating , I cannot get the Nvidia Web drivers to work.

    I have removed the NV_disable in the boot args. And I have put in place
    <key>SystemParameters</key>
    <dict>
    <key>InjectKexts</key>
    <string>YES</string>
    <key>InjectSystemID</key>
    <true/>
    <key>NvidiaWeb</key>
    <true/>
    </dict>

    Any Help?

    Running a GA Z170 - UD5 TH
    6700
    Gtx 980Ti SC

    Attached is my plist!
     

    Attached Files:

  5. P1LGRIM

    P1LGRIM Moderator

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    18,007
    Motherboard:
    Lenovo ThinkStation p300 ⌘
    CPU:
    Intel i7-4790 3.6 GHz
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4600
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 31, 2017 at 10:53 AM #25
    P1LGRIM

    P1LGRIM Moderator

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    18,007
    Motherboard:
    Lenovo ThinkStation p300 ⌘
    CPU:
    Intel i7-4790 3.6 GHz
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4600
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Your config.plist is corrupt and that is the same as having no file at all.

    "Found non-key inside <dict> at line 98"
     
    Chilloutsessions likes this.
  6. vulgo

    vulgo

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    2,282
    Motherboard:
    MSI H81i
    CPU:
    i5-4570
    Graphics:
    RX 580
    Mar 31, 2017 at 10:58 AM #26
    vulgo

    vulgo

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    2,282
    Motherboard:
    MSI H81i
    CPU:
    i5-4570
    Graphics:
    RX 580
    Arguments key had no corresponding value tag.
     

    Attached Files:

  7. zvaniel

    zvaniel

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    36
    Motherboard:
    MSI X99-A Raider
    CPU:
    i7 6800K
    Graphics:
    GTX 1080
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 31, 2017 at 3:41 PM #27
    zvaniel

    zvaniel

    Joined:
    Oct 1, 2013
    Messages:
    36
    Motherboard:
    MSI X99-A Raider
    CPU:
    i7 6800K
    Graphics:
    GTX 1080
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    I have GTX 645 Kepler and GTX 1080 Pascal at the same time, OS X doesn't detect the Pascal at all, only Kepler, unless I remove the Kepler. I have the Kepler installed on the top x16 PCIe and the Pascal is on the next below. This should work for the Maxwell-Pascal combination. I'm using my monitor's multiple inputs and they display whichever signal comes to them from the OS.
     
  8. awer25

    awer25

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    74
    Motherboard:
    Gigabyte Z97X-UD5H-BK
    CPU:
    Intel i7-4790K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980 Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 31, 2017 at 4:02 PM #28
    awer25

    awer25

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Messages:
    74
    Motherboard:
    Gigabyte Z97X-UD5H-BK
    CPU:
    Intel i7-4790K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980 Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Yeah this is my big fear. I don't want to even lose Maxwell driver support.
     
  9. frigjord

    frigjord

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    49
    Motherboard:
    Gigabyte Z170-HD3
    CPU:
    Core i5 6600K
    Graphics:
    Gigabyte 1080 Ti OC
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 31, 2017 at 5:15 PM #29
    frigjord

    frigjord

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    49
    Motherboard:
    Gigabyte Z170-HD3
    CPU:
    Core i5 6600K
    Graphics:
    Gigabyte 1080 Ti OC
    Mobile Phone:
    Android
    Thank you thank thank you, this is exactly what i've been searching for but couldn't find!

    I play a lot of VR but use OS X for work and the 970 just doesn't cut it any more for VR ;)
     
  10. frigjord

    frigjord

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    49
    Motherboard:
    Gigabyte Z170-HD3
    CPU:
    Core i5 6600K
    Graphics:
    Gigabyte 1080 Ti OC
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 31, 2017 at 5:19 PM #30
    frigjord

    frigjord

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    49
    Motherboard:
    Gigabyte Z170-HD3
    CPU:
    Core i5 6600K
    Graphics:
    Gigabyte 1080 Ti OC
    Mobile Phone:
    Android
    By the way, do you know if it's possible to run this with one AMD and one NVIDIA card? Or must it be the same?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice