Asus X79 Rampage IV Extreme | Core i7-3930K (Successful)

Discussion in 'Golden Builds' started by MK500, Apr 29, 2012.

  1. jojjoj23

    jojjoj23

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    18
    Jan 13, 2015 at 5:59 PM #1041
    jojjoj23

    jojjoj23

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    18
    Got everything working in Yosemite! However my OC settings arent coming through. Any thoughts?
     
  2. shilohh

    shilohh Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    1,764
    Mobo:
    Asus Rampage IV Black Edition
    CPU:
    4930K @ 4.4GHz
    Graphics:
    PNY GTX 980 + EVGA Titan X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 13, 2015 at 11:46 PM #1042
    shilohh

    shilohh Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    1,764
    Mobo:
    Asus Rampage IV Black Edition
    CPU:
    4930K @ 4.4GHz
    Graphics:
    PNY GTX 980 + EVGA Titan X
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    What bios are you on? Try 4206 if you're not already using it and make sure your bios settings are correct. BIOSs after 4206 require a functioning AICPUPM kext to enable turbo in OS X so you can try my speedstep guide if you want to go deeper.
     
  3. ivanski123

    ivanski123

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    60
    Mobo:
    ASUS R4E
    CPU:
    i7-3930K, 32Gb
    Graphics:
    GTX580, 4Gb
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 9, 2015 at 6:52 PM #1043
    ivanski123

    ivanski123

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    60
    Mobo:
    ASUS R4E
    CPU:
    i7-3930K, 32Gb
    Graphics:
    GTX580, 4Gb
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Hello !

    I think I have run into the same problem as you. I have followed the guide until MultiBeast setup, now I am booting to black screen. I am trying to install Mavericks due to compatibility issues of some software. I have tried all possible boot options without luck. Also when I use verbose mode it actually jumps from verbose to black screen so I cant take picture to show where it freezes. During Instal from USB I had to use boot option GraphicsEnabler=Yes cpus=1 npci=0x2000 this was the only option that worked to setup Mavericks. I feel really stuck ...spent almost whole day on this.


    What do you mean, are you using premade DSDT? I thought I would create one after booting from HDD?

    thanx
     
  4. ivanski123

    ivanski123

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    60
    Mobo:
    ASUS R4E
    CPU:
    i7-3930K, 32Gb
    Graphics:
    GTX580, 4Gb
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 10, 2015 at 2:57 PM #1044
    ivanski123

    ivanski123

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    60
    Mobo:
    ASUS R4E
    CPU:
    i7-3930K, 32Gb
    Graphics:
    GTX580, 4Gb
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Hello !
    I have tried to follow this guide to install Last version of MAverick it is 10.9.5. do these instructions apply? As I have already done two clean installs but without luck. Always ends up in black screen. I have tried all possible boot arguments, see my previous post, also without luck. I have a copy of 10.8.4 ML on separate drive however, I have updated bios to 4206 and the ML was working with bios 3602. I don't know if I can easily downgrade the bios ... to get the machine up and running.

    Thanx for any advice

    EDIT:
    Downgrade successful through ROG port and FAT32 USB with older 3602 Bios (.CAP). Going through Bios page and downgrading doesn't work, it recognizes newer bios and will not let you downgrade.
     
  5. tung0610

    tung0610

    Joined:
    Apr 16, 2011
    Messages:
    3
    Mobo:
    Asus X79 Rampage IV Extreme
    CPU:
    Intel Core i7-3930k
    Graphics:
    GV-R795WF3-3GD
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    May 18, 2015 at 9:41 AM #1045
    tung0610

    tung0610

    Joined:
    Apr 16, 2011
    Messages:
    3
    Mobo:
    Asus X79 Rampage IV Extreme
    CPU:
    Intel Core i7-3930k
    Graphics:
    GV-R795WF3-3GD
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Hi MK500

    I have a similar spec as your :

    Rampage IV Extreme

    Bios 4206

    i7 3930k

    Giga 7950

    i tried to follow your guide but i still got error with kext and extra folder.

    Can you pls send me your Extra folder and setting so that i can copy and paste.

    Thanks a lot for ur reply.
     
  6. blackgiwi

    blackgiwi

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    9
    CPU:
    Intel Skylake i5-6600 CPU
    Graphics:
    HD530
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 11, 2017 at 7:11 PM #1046
    blackgiwi

    blackgiwi

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    9
    CPU:
    Intel Skylake i5-6600 CPU
    Graphics:
    HD530
    Mobile Phone:
    iOS
    Hello MK500 and Shilohh,
    I have a quick question too:
    i have used yours and shilohh"s manual to run my hackintosh properly (and for that i want to thank you both), and I ran the geekbench test with very poor results: 3424/13745.
    My specs are:
    I7 3930k at stock speed/Asus Rampage IV Extreme (Bios 4206)/8gb DDR3/GTX 960/Samsung 850 Pro/El Capitan 10.11.6
    /MacPro6,1 2013
    I have installed the X79MP61SpeedStep1011.kext and the .plist for 3930k from shilohh"s archive and turned on the "sandy bridge option" in MultiBeast.
    I have installed some SSDT"s (to APCL/patched/) from shilohh"s archive: SSDT-0,1,5,6,8,9 and SSDT-SB-I7 (i think it was the SSDT from MultiBeast).
    I cant say, that my build is slow, but I want to get it right to the full potential of the hardware (without overclocking it).

    I would appreciate any help very much.
    Greetings from Ukraine !
     
    Last edited: Jan 11, 2017
  7. ilyalazutkin

    ilyalazutkin

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    Mac OS X
    CPU:
    i3960x
    Graphics:
    GTX 690
    Feb 8, 2017 at 3:48 PM #1047
    ilyalazutkin

    ilyalazutkin

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    Mac OS X
    CPU:
    i3960x
    Graphics:
    GTX 690
    USB 3.0 how to fix on Rampage IV ?
     

Share This Page