Contribute
Register

Asus X299 - Support

Joined
Sep 6, 2013
Messages
41
Motherboard
Asus X299 Mark 2
CPU
i9-7900X
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
You told me about flash via cmd and not with DOS stuff but FPT is just another tool, no?
I found FPTW64 two days ago in "Intel Flash Programming Tool" package and there were also a FPTW32 and a FPT DOS.
I have followed this procedure
https://community.hwbot.org/topic/160585-howto-flash-older-bios-on-asus-z170/
and it didn't work.
I got this message
Error 201 : FPT cannot be run on the current platform. Please contact your vendor.
I used FPT found in "Intel ME System Tools v11.0 r1", should I search another version ?
 
Last edited:
Joined
Apr 28, 2018
Messages
216
Motherboard
Asus Dominus Extreme
CPU
3175X
Graphics
Radeon VII
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
You need the correct version of it for your motherboard ME Version.

You need to run FPTW64 via cmd no DOS or any other trash.
 
Joined
Sep 6, 2013
Messages
41
Motherboard
Asus X299 Mark 2
CPU
i9-7900X
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
Ach so... you mean the cmd utility of Windows ?
I understood you were talking about DOS cmd instructions.
But I don't have Windows on my hackintosh.
 
Joined
Jun 13, 2018
Messages
631
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Do you guys noticed weird lags on 10.15.4 right after booting? I notice serious lags in os animations and general response in the very first minute or two and progressively runs better, it seems to be gone if I put my machine on sleep and then wake it up, this turns everything super smooth. Could it be related to GPU Vega 20 Drivers? I'm on Mac Pro 7,1 SMBIOS with a Redeon VII. I also noticed iCloud services based apps, just like Address Book or FaceTime, are pretty slow now, when I open contacts it takes forever now to go from a person to another. This is happening since 10.15.4, previously I got a rock solid build and dunno if it's hack related or just a macOS weirdness.
 

RuleBreaker01

Banned
Joined
May 31, 2018
Messages
1,148
Do you guys noticed weird lags on 10.15.4 right after booting? I notice serious lags in os animations and general response in the very first minute or two and progressively runs better, it seems to be gone if I put my machine on sleep and then wake it up, this turns everything super smooth. Could it be related to GPU Vega 20 Drivers? I'm on Mac Pro 7,1 SMBIOS with a Redeon VII. I also noticed iCloud services based apps, just like Address Book or FaceTime, are pretty slow now, when I open contacts it takes forever now to go from a person to another. This is happening since 10.15.4, previously I got a rock solid build and dunno if it's hack related or just a macOS weirdness.

With MacPro 7,1 you get no HW decoding or encoding acceleration; it's all software. This thread is about using iMacPro SMBIOS.
 
Joined
Jun 13, 2018
Messages
631
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
With MacPro 7,1 you get no HW decoding or encoding acceleration; it's all software. This thread is about using iMacPro smbios

I think it's working, as you can see attached, I've never had such a problem. Could you be more specific or link something related if this is not the right place to discuss? Many thanks.
Schermata 2020-04-18 alle 11.46.26.png
 
Joined
Apr 29, 2011
Messages
88
Motherboard
Asus PRIME X299-A
CPU
i7-7820X
Graphics
RX5700XT
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I am on Mac Pro 7,1 now. I get the memory config error on startup, is there any working method which can solve this problem? Or should I try iMac Pro SMBIOS? I use to have iMac Pro 1,1 with this setup with Mojave...
 
Joined
Jun 13, 2018
Messages
631
Motherboard
Prime X299-A
CPU
i9-9980XE
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I am on Mac Pro 7,1 now. I get the memory config error on startup, is there any working method which can solve this problem? Or should I try iMac Pro SMBIOS? I use to have iMac Pro 1,1 with this setup with Mojave...

Use the attached kext
 

Attachments

  • MacProMemoryNotificationDisabler.kext.zip
    18.2 KB · Views: 22
Joined
Dec 31, 2013
Messages
701
Motherboard
Huawei Matebook D
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. iOS
As far as you know is there a way to use cascade lake motherboards?
Boards like Asus Prime X299-A II?
 
Top