Contribute
Register

Airplay Mirroring Z77 Does Not Work

Joined
Jun 30, 2013
Messages
5
Motherboard
Custom
CPU
i7 3770k
Graphics
AMD Radeon HD 7870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I know what most of you probally are thinking

Airplay Mirroring does not work with a HD4000, iMac Sys Def,

works with a MacMini Sysdef but then you can not watch itunes trailers just get garbled graphics as tested by others here... but HD4000 works with itunes 10.7, 11.0, 11.01 in 32bit mode plays trailers just fine on the iMac Sys Def

well i cleared my Console Log and Tried To Turn on Airplay Mirroring on the iMac SMBios here is a log
Sep 9 13:56:56 localhost AirPlayUIAgent[230]: 2013-09-09 01:56:56.851160 PM [AVSystemController] AirPlay became the default audio device
Sep 9 13:56:56 localhost AirPlayUIAgent[230]: 2013-09-09 01:56:56.852261 PM [AirPlayUIAgent] AirPlay starting display mode for 1080p
Sep 9 13:56:56 localhost AirPlayUIAgent[230]: 2013-09-09 01:56:56.852632 PM [AirPlayUIAgent] ### Switch to -6727p failed: 0/0x0 noErr
Sep 9 13:56:57 localhost coreaudiod[121]: 2013-09-09 01:56:57.117586 PM [AirPlayScreenClient] Starting session
Sep 9 13:56:57 localhost coreaudiod[121]: AVF encoder error: fail to create accelerator instance
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: DebugSymbols was unable to start a spotlight query: spotlight is not responding or disabled.
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
Sep 9 13:56:57 localhost AirPlayUIAgent[230]: 2013-09-09 01:56:57.691798 PM [AVSystemController] ### Audio server died
Sep 9 13:56:57 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.audio.coreaudiod[121]): Job appears to have crashed: Trace/BPT trap: 5
Sep 9 13:56:57 localhost coreaudiod[240]: Enabled automatic stack shots because audio IO is inactive
Sep 9 13:56:57 localhost UserEventAgent[142]: HALDefaultDevice::GetDefaultDevice: server returned 0 for the default device, so picking one locally
Sep 9 13:56:57 localhost AirPlayUIAgent[230]: 2013-09-09 01:56:57.784061 PM [AVSystemController] AirPlay no longer the default audio device
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: Saved crash report for coreaudiod[121] version 253.21 to /Library/Logs/DiagnosticReports/coreaudiod_2013-09-09-135657_localhost.crash
Sep 9 13:56:57 localhost ReportCrash[238]: Removing excessive log: file://localhost/Library/Logs/DiagnosticReports/coreaudiod_2013-09-09-111621_localhost.crash
Sep 9 13:56:57 localhost SystemUIServer[162]: 2013-09-09 01:56:57.789656 PM [AVSystemController] ### Audio server died
Sep 9 13:56:57 localhost SystemUIServer[162]: 2013-09-09 01:56:57.819604 PM [AVSystemController] AirPlay no longer the default audio device
Sep 9 13:56:57 localhost SystemUIServer[162]: Could not find menu extra from pointer 7
Sep 9 13:56:58 localhost SystemUIServer[162]: 2013-09-09 01:56:58.699262 PM [AVSystemController] AirPlay became the default audio device
Sep 9 13:56:58 localhost AirPlayUIAgent[230]: 2013-09-09 01:56:58.699305 PM [AVSystemController] AirPlay became the default audio device
Sep 9 13:56:58 localhost UserEventAgent[142]: HALDefaultDevice::GetDefaultDevice: server returned 0 for the default device, so picking one locally


so prehaps we can get to the bottom of why this is not working and prehaps can make it work

as i either have to have one or the other i.e. MacMini with Airplay and no Itunes Trailers

or iMac with Itunes Trailer Support But No Airplay....

so prehaps with the console log we will be able to track down the issue

Yours Faithfully

Beyre83
 
Joined
Jun 30, 2013
Messages
5
Motherboard
Custom
CPU
i7 3770k
Graphics
AMD Radeon HD 7870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
when running a mac mini sys def

the console log looks like this

Sep 9 15:54:56 localhost AirPlayUIAgent[286]: 2013-09-09 03:54:56.902905 PM [AVSystemController] AirPlay became the default audio device
Sep 9 15:56:17 localhost AirPlayUIAgent[286]: 2013-09-09 03:56:17.187366 PM [AirPlayUIAgent] AirPlay starting display mode for 1080p
Sep 9 15:56:17 localhost AirPlayUIAgent[286]: 2013-09-09 03:56:17.187852 PM [AirPlayUIAgent] ### Switch to -6727p failed: 0/0x0 noErr
Sep 9 15:56:17 localhost coreaudiod[123]: 2013-09-09 03:56:17.197606 PM [AirPlayScreenClient] Starting session
Sep 9 15:56:17 localhost coreaudiod[123]: AVF encoder info: AVFQTXENC_SetProperty: kGVAPropertyKey_ExpectedInputBufferDimensions 1920 x 1080...
Sep 9 15:56:17 localhost coreaudiod[123]: AVF encoder info: APM buffer params: stride:1920, height:1080, el:0, er:0, et:0, eb:8


so whislt it still fails to switch to -6727p it does display on the Apple TV
 
Top