Contribute
Register

Z390 Aorus Master or Ultra with GC-TitanRidge Thunderbolt 3 / LG Ultrafine 5k

Joined
Jun 28, 2011
Messages
8
Motherboard
Z390 Gigabyte Aorus Ultra
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580 + LG Ultrafine 5K
Mac
MacBook Pro
Hi everyone

I have a fully working 10.14.2 with z390 ultra (i9700k + rx580 sapphire pulse) following this great guide (https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh) - everything works including sleep/wake/shutdown and bluetooth/wifi/airdrop (using Hackintosh compatible pcie card).

I am adding a gc-titan ridge thunderbolt 3 card and trying to drive 1 (maybe 2 if it works) LG Ultrafine 5k.

I tried without modifying the config.plist and DSDT and boot is hanging early on. (Screenshot attached)

Has anyone got this config to work? Any advice on how I could get it to work? Happy to share my results when it's working.

PS: EFI folder is practically exactly the one from https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jun 28, 2011
Messages
8
Motherboard
Z390 Gigabyte Aorus Ultra
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580 + LG Ultrafine 5K
Mac
MacBook Pro
So.... disabling internal graphics (which I thought was needed for QuickLook/Preview etc. ???!) got me passed the boot hang and the LG 5k is working like a charm with zero config change...

QuickLook/Preview is working just fine.

No thunderbolt is displayed in the System information though ("Thunderbolt: No drivers are loaded.") - but everything else is woking (Speaker/Microphone, Camera, Full 5k resolution, Plug/Unplug). I don't have any Thunderbolt 3 device to try with though (my primary goal was the 5k Display).

Am I missing something?

UDPATE: Spoke too fast, Preview/QuickLook of JPEG file is NOT working.... Using NoVPAJpeg for now....
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jan 21, 2013
Messages
8
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
hello,i'm new for hack,can i ask have anything working on this mobo,i prepare to get these Components,if u have free time plz help me check it,english is not very well,never mind:)

 
Joined
May 27, 2019
Messages
12
Motherboard
GA-Z390
CPU
i7 9700k
Graphics
RX-580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
So.... disabling internal graphics (which I thought was needed for QuickLook/Preview etc. ???!) got me passed the boot hang and the LG 5k is working like a charm with zero config change...

QuickLook/Preview is working just fine.

No thunderbolt is displayed in the System information though ("Thunderbolt: No drivers are loaded.") - but everything else is woking (Speaker/Microphone, Camera, Full 5k resolution, Plug/Unplug). I don't have any Thunderbolt 3 device to try with though (my primary goal was the 5k Display).

Am I missing something?

UDPATE: Spoke too fast, Preview/QuickLook of JPEG file is NOT working.... Using NoVPAJpeg for now....
I had the same mobo with 9700k and Gigabyte RX580 - NVE Kingston A1000 and a common HDD drive + internal optical drive.
Your EFI will work in mine?
 
Top