UniBeast 2.1 Update

Discussion in 'Announcements' started by MacMan, Sep 17, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MacMan

    MacMan Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    7,565
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    Core i7-3770K
    Graphics:
    GTX 670
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 17, 2013 at 3:26 PM #1
    MacMan

    MacMan Administrator Staff Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    7,565
    Mobo:
    GA-Z77X-UP5 TH
    CPU:
    Core i7-3770K
    Graphics:
    GTX 670
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    ub2.0.png
    UniBeast has been updated to version 2.1. Incorporating changes required for OS X 10.8.5, the tool is now fully compatible with Haswell based systems. UniBeast 2.1 is now available for download at tonymacx86.com/downloads.

    Changes:
    • Bootloader updated to Chimera v2.2.0-r2148
    • AHCI_3rdParty_SATA driver by MacMan updated to v0.4
    • Intel Ethernet driver (AppleIntelE1000e) by hnak updated to v2.5.4c
    • USB 3.0 driver GenericUSBXHCI by zenith432 updated to v1.2.5
    Please do not upload or redistribute UniBeast to any other sites.

    If this utility has helped you, please consider a contribution to support further UniBeast development. Thanks in advance, and enjoy!

    Related Posts:
    Installation Guide - OS X 10.8 - UniBeast for Mountain Lion
    Installation Guide - OS X 10.7 - UniBeast for Lion
    UniBeast Troubleshooting Notes
    UniBeast.com
     
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2016
  2. tovi888

    tovi888

    Joined:
    May 31, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    Macbook Pro
    CPU:
    Intel Duo Core
    Graphics:
    Nvida
    Sep 17, 2013 at 3:29 PM #2
    tovi888

    tovi888

    Joined:
    May 31, 2012
    Messages:
    17
    Mobo:
    Macbook Pro
    CPU:
    Intel Duo Core
    Graphics:
    Nvida
    Great will test this out. Need to do a clean reinstall to see if this works will get back once I'm done
     
  3. cicciodux

    cicciodux

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    46
    Mobo:
    Win8.1 x64
    CPU:
    i7 5930K 3,4GHz
    Graphics:
    EVGA GTX 980 2x SLI
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 17, 2013 at 3:44 PM #3
    cicciodux

    cicciodux

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    46
    Mobo:
    Win8.1 x64
    CPU:
    i7 5930K 3,4GHz
    Graphics:
    EVGA GTX 980 2x SLI
    Mac:
    MacBook Air, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Article: UniBeast 2.1 Update

    Me too!!!!! So HAPPY!!!!
     
  4. keithh143

    keithh143

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    ga-h77n-wifi
    CPU:
    core i-3 3225
    Graphics:
    intagrated
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 17, 2013 at 3:53 PM #4
    keithh143

    keithh143

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    ga-h77n-wifi
    CPU:
    core i-3 3225
    Graphics:
    intagrated
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    I was having a lot of issues with 10.8.5 clean install with the last one, I hope this works. I miss my mac. thanks for all the hard work
     
  5. morph21

    morph21

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Messages:
    22
    Sep 17, 2013 at 5:13 PM #5
    morph21

    morph21

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Messages:
    22
    I have identical rigs, except for the GPU: GA-Z87-D3HP, i5-4670k, then one with XFX Radeon HD 6850 and another with Gigabyte Radeon HD 7950.

    The first (6850) worked fine with UniBeast 2.0.2 + Chimera 2.2.0, but the second (7950) is giving me boot0: GPT, boot0: test, boot0: test, gibberish, just a load of symbols.

    I'll try this new UniBeast and post results as soon as I'm done.

    Thanks! =)

    --== Edit 1 ==--
    boot0: GPT, boot0: test, boot0: test, gibberish, just a load of symbols.

    Problem found. Can't use 7950 as primary, changed to IGFX in bios and now setup is on the way.

    Also, while UniBeast 2.0.2 gave me issues with the USB 3.0 kext in Extra, this one (UniBeast 2.1.0) ran perfectly without any additional options to the setup window.

    --== Edit 2 ==--
    FLAWLESS INSTALLATION!!!!

    Now just looking forward to the updated MultiBeast!

    Yay! =)

    P.S.: One winblows installation was destroyed during this fantastic hackintosh installation. =)
     
  6. curicaveri

    curicaveri

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-Z87X-UD3H
    CPU:
    intel i7-4790K
    Graphics:
    GeForce GTX 760
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    eMac, iBook
    Mobile Phone:
    Other
    Sep 17, 2013 at 5:13 PM #6
    curicaveri

    curicaveri

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-Z87X-UD3H
    CPU:
    intel i7-4790K
    Graphics:
    GeForce GTX 760
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    eMac, iBook
    Mobile Phone:
    Other
    I´m a noob into the customac world. Recently, I built a computer with a intel´s i5 haswell processor and mountain Lion as Main OS, using the "Temporary Installation Guide" and UNIBEAST 2.0. Although it was a success, I decided to use windows 7 for poor graphics performance (I do not have a dedicated GPU, I use the intel hd 4600 graphics). Then my question is: Whit UNIBEAST 2.1 "powered" by Chimera 2.2, Can my customac work with the intel HD 4600 Graphics in 1080p resolution? Of course, i have a FHD monitor.
     
  7. wolfintosh

    wolfintosh

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Messages:
    84
    Mobo:
    GA-Z68X-UD3H
    CPU:
    intel i5 3570
    Graphics:
    Radeon 7970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Xserve
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 17, 2013 at 5:19 PM #7
    wolfintosh

    wolfintosh

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Messages:
    84
    Mobo:
    GA-Z68X-UD3H
    CPU:
    intel i5 3570
    Graphics:
    Radeon 7970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Xserve
    Mobile Phone:
    iOS
    Does this means we can install osx from usb 3.0?

    - - - Updated - - -

    Does this means we can install from usb 3.0
     
  8. seancyh

    seancyh

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    9
    CPU:
    i7 4770K
    Graphics:
    GTX 780
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 17, 2013 at 5:33 PM #8
    seancyh

    seancyh

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    9
    CPU:
    i7 4770K
    Graphics:
    GTX 780
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Article: UniBeast 2.1 Update

    Works well!! Just finished a clean install on Haswell System.

    GA-Z87X-UD3H
    32GB Kingston 1600Mhz DDR3
    GTX780

    Only thing that still not working is the audio, although I installed the driver and the device is recognized, there is still no sound. If anyone can help, will be greatly appreciated. Thanks
     
  9. Kelco83

    Kelco83

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Messages:
    57
    Mobo:
    MSI Z87 GD65
    CPU:
    4770k
    Graphics:
    770gtx
    Sep 17, 2013 at 5:44 PM #9
    Kelco83

    Kelco83

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Messages:
    57
    Mobo:
    MSI Z87 GD65
    CPU:
    4770k
    Graphics:
    770gtx
    Crashes at apple screen, ran -v and it goes completely through no errors but then crashes/reboots immediately. I'll hold tight for now. Haswell 4770k MSI GD65
     
  10. hackgirl

    hackgirl

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Messages:
    91
    Mobo:
    Alienware 13
    CPU:
    Broadwell i7 5500u
    Graphics:
    Intel HD Graphics 5500 + Nvidia GTX 960M
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Sep 17, 2013 at 5:44 PM #10
    hackgirl

    hackgirl

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Messages:
    91
    Mobo:
    Alienware 13
    CPU:
    Broadwell i7 5500u
    Graphics:
    Intel HD Graphics 5500 + Nvidia GTX 960M
    Mac:
    iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Many thanks, Tony and Macman! Let`s testing! :clap:
    -------------------------
    You did it! My Haswell system working perfect! Fixed boot during installation. I just created Unibeast USB and installed over 10.8.4... reinstalled Wifi, Bluetooth kext. Finally!
    ------------------------update--------------------------------------------
    Tested here.
    Important: Working well just if I use patched bios: http://www.tonymacx86.com/ssdt/92024-pmpatch-uefi-patching-utility.html
    If not, rebooting loop.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page