Contribute
Register

[Success] High Sierra build Radeon RX 560 no drivers needed

Joined
Nov 11, 2011
Messages
16
Motherboard
MSI Z270I
CPU
I5-7500
Graphics
RX560
I know how to make it work,I bought a XFX Rx 560 too,but it is dual fan. I flash Sapphire rx560's vbios to make it work perfectly. I suggest you flash a vbios(single fan,Memory Support and Memory...same as your rx560).like this https://www.techpowerup.com/vgabios/192320/sapphire-rx560-4096-170419

I have a problem again! The new bios is working well, but i have a problem... when FCPX is rendering the screen is freezing. I think this is gpu problem because when i speak skype , i can speak , but my screen is still freezing.

Anyone have a fix this error?
 
Joined
Sep 28, 2017
Messages
55
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 6
CPU
i7 7700
Graphics
Radeon ROG 560 4gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Sometimes it does it to me I restart and do it Gain
 
Joined
Mar 19, 2016
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Good afternoon! There is a system on the ASUS X99-A II, as well as a video card Asus Radeon RX 560 Strix 4gb, but the system does not work with it loaded in a black screen. The system costs 10.13.3.
Installed Lilu + Whatevergreen. Checked in various variations:

Add / remove flags: -rad4200 -raddvi
Masking the card under the RX 580.
Enabling / disabling InjectATI.
Enable / disable Radeon deinit
Enable / disable the CSM.

All this is tested in various combinations, but does not work :(.
Tell me what I'm doing wrong :)
there is a suspicion that the card will not work at all
 
Joined
Jan 4, 2011
Messages
840
Motherboard
Gigabyte Z370-HD3
CPU
i5-8600
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I am using an Asus RX 560 4GB OC just fine, it's currently driving three monitors.
I was using an Nvidia 960 2GB SC but had laggy video.
I have Lilu and WhatEverGreen kexts, nothing more.
Odd that you are getting black screen. Were you using a different video card before this one?
 
Joined
Mar 19, 2016
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
before it stood asus 650 ti 2gb but it does not support 4K 60 hertz (the interface brakes at 30 hertz) although in windows 650 it gives 60 hertz 4K via HDMI
 
Joined
Mar 19, 2016
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am using an Asus RX 560 4GB OC just fine, it's currently driving three monitors.
I was using an Nvidia 960 2GB SC but had laggy video.
I have Lilu and WhatEverGreen kexts, nothing more.
Odd that you are getting black screen. Were you using a different video card before this one?

before it stood asus 650 ti 2gb but it does not support 4K 60 hertz (the interface brakes at 30 hertz) although in windows 650 it gives 60 hertz 4K via HDMI
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
227
Motherboard
ASUS X99 AII
CPU
E5-2696 v3
Graphics
RX 560
Mobile Phone
  1. iOS
before it stood asus 650 ti 2gb but it does not support 4K 60 hertz (the interface brakes at 30 hertz) although in windows 650 it gives 60 hertz 4K via HDMI
Mac os does not support hdmi2 4k@ 60hz as of now u can buy a dp-hdmi active adapter like the club3d one
 
Joined
Oct 13, 2017
Messages
6
I wasn't able to make XFX RX 560 2 OC edition work under OSX. I tried flashing bios, bricked my card and revived it, under windows got artifacts, but under Hackintosh I wasn't able to get past booting, same thing as without flashed bios. Tried saphire bios, on 10.12.6, but it wouldn't work. I wish I haven't bought XFX, I didn't know it wouldn't work OOB
 
Joined
Sep 28, 2017
Messages
55
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 6
CPU
i7 7700
Graphics
Radeon ROG 560 4gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
what problem are you having DUKI
 
Joined
Sep 28, 2017
Messages
55
Motherboard
GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 6
CPU
i7 7700
Graphics
Radeon ROG 560 4gb
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
FYI had to do a clean install with my 10.13.3 and it turns out to be that my old efi doesnt work, after doing clean install it seems you have to do some patching like kext and efi64 im going to do another install tomorrow and i will find out witch are the files needed that way you guys wont get the black screen.
 
Top